5 σημάδια ότι η σχέση σας έχει φτάσει στο τέλος της

Ίσως η σχέση σας να πνέει τα λοίσθια και να μην το έχεις καταλάβει

Ναταλία Πετρίτη

Πολλές φορές αδυνατούμε (ή δεν θέλουμε) να καταλάβουμε ότι τα πράγματα στη σχέση μας δεν πάνε και πολύ καλά, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουμε μήνες, ακόμη και χρόνια μετά, ότι αυτή έχει στην πραγματικότητα τελειώσει και για τις δύο μεριές. Αν όμως παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα τα πράγματα θα δούμε ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή που τελειώνει μέσα μας μια σχέση, τα σημάδια αυτής της αλλαγής είναι ορατά από χιλιόμετρα.

Ιδού λοιπόν τα βασικότερα σημάδια ότι η σχέση σου έχει τελειώσει, για να απεγκλωβιστείς μια ώρα αρχύτερα και να αναζητήσεις κάτι διαφορετικό.

Δεν υπάρχει ουσιαστικός συναισθηματικός δεσμός

Όταν η φλόγα μέσα μας σβήνει, συνήθως παύουμε να είμαστε ανοιχτές στο να μοιραζόμαστε σκέψεις, απόψεις και επιθυμίες μας με το σύντροφό μας. Τα βαθύτερα συναισθήματά μας τα κρατάμε για τον εαυτό μας και η αλληλεπίδραση μεταξύ του ζευγαριού γίνεται σταδιακά όλο και πιο τυπική. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να δρα κατ’ αυτόν τον τρόπο, ίσως είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι η ιστορία σας έχει τελειώσει.

Η σωματική οικειότητα που είχατε κάποτε δεν σε ικανοποιεί πια

Το να μην θέλεις να κάνεις σεξ μερικές φορές είναι μέσα στο πρόγραμμα και σχετίζεται με σειρά από παράγοντες της καθημερινότητάς μας. Αν όμως εδώ και μήνες πιάνεις τον εαυτό σου να καταπιέζεται και μόνο στη σκέψη του σεξ με τον σύντροφό σου σημαίνει πως είναι καιρός να αναζητήσεις νέες περιπέτειες.

Έχεις γίνει πνεύμα αντιλογίας

Αν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε σε τίποτα, αν εσύ είσαι μαύρο κι αυτός άσπρο, τότε λήξτε το μια ώρα αρχύτερα. Θα γλιτώσετε από περιττό δράμα και σίγουρα υπάρχει εκεί έξω κάποιος με τον οποίο θα συμφωνείτε στα πάντα.

Πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται ερωτικά κάποιον άλλο

Αν ο ταμίας του σούπερ μάρκετ ή αυτός ο παλιός συμφοιτητής που σε άνταρε στο Facebook έχουν καρφωθεί στο μυαλό σου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τότε μάλλον ο σύντροφός σου δεν σου λέει και πολλά πια και είναι ώρα να τον αποδεσμεύσεις, είτε περπατήσει το πράγμα με το συμφοιτητή, είτε όχι.

Οι στόχοι ζωής σας είναι διαφορετικοί

Όταν ξεκίνησε η σχέση σας στα 23 σας, η ζωή σας ήταν πάρτι, φεστιβάλ και διακοπές στην Ανάφη και τη Νίσυρο για 1,5 μήνα. Τώρα εσύ είσαι κοντά στην προαγωγή στη δουλειά των ονείρων σου που μπορεί να σε στείλει στο Λονδίνο μόνιμα, ενώ ο σύντροφός σου αποφάσισε πως το κάλεσμά του είναι μια φάρμα στην εξοχή. Όταν οι στόχοι και τα όνειρα ενός ζευγαριού όμως είναι τόσο διαφορετικά, τότε μάλλον έχει έρθει και η ώρα του αποχωρισμού.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares