7 Dos και Don'ts για εσένα που μπαίνεις τώρα σε μια νέα σχέση

Κράτα σημειώσεις για να ξεκινήσει περίφημα, αλλά και να διαρκέσει η νέα σου σχέση

Ναταλία Πετρίτη

Το ξεκίνημα μιας νέας σχέσης είναι πάντα πολύ fun και σε βρίσκει να πετάς στα σύννεφα. Πάντα όμως οφείλουμε να προσέχουμε, καθώς όσο ερωτευμένη κι αν είσαι με το νέο σου σύντροφο, πρέπει πάντα να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να έχεις το νου σου για τυχόν red flags που μπορεί να προκύψουν από την πλευρά του. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να ξέρεις και τι να μην κάνεις εσύ η ίδια αν δε θες να καταρρεύσει ό,τι όμορφο πας να χτίσεις με τον άνθρωπό σου. Αν λοιπόν κι εσύ είσαι σε μια νέα σχέση, συνέχισε να διαβάζεις.

Πρόσθεσε ποικιλία στα ραντεβού σας

Το να κάνετε πολλά και διαφορετικά πράγματα στα ραντεβού σας όχι απλά θα είναι διασκεδαστικό και για τους δυο σας, αλλά θα σας βοηθήσει να γνωριστείτε σε βάθος, να μάθετε κάθε στοιχείο του χαρακτήρα του άλλου και να δημιουργήσετε μια ουσιαστική σχέση, που δε θα βαλτώσει ποτέ! Στην περίπτωση βέβαια που τελικά ο σύντροφός σου αποδειχθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που είχες στο μυαλό σου, τότε θα μπορέσεις να πεις αντίο μια ώρα αρχύτερα, γνωρίζοντας με ποιον έχεις να κάνεις, και να πας παρακάτω σε κάτι καλύτερο για σένα.

Μην ψαχουλέψεις το κινητό του

Αυτό δεν θα έπρεπε να αναφέρεται μόνο σε μια νέα σχέση αλλά σε κάθε σχέση, μιας που η παραβίαση της ιδιωτικότητας του άλλου είναι η απόλυτη αγένεια και δυνητικά αιτία χωρισμού. Μην κάνεις όσα δεν θα ήθελες να σου κάνουν και δείξε εμπιστοσύνη στο σύντροφό σου.

Διατήρησε την ανεξαρτησία σου

Το ότι ο σύντροφός σου ψήνεται να βλέπεστε κάθε μέρα και να παρατήσεις τη δουλειά σου μιας και ο ίδιος βγάζει αρκετά χρήματα για να συντηρείστε δεν σημαίνει ότι είναι και μια λογική τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσεις. Διατήρησε την ανεξαρτησία σου, πέρνα χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους χωρίς εκείνον και σε καμία περίπτωση μη δημιουργήσεις μια σχέση στην οποία θα υπάρχει και οικονομική εξάρτηση στη μέση. Θα μας ευχαριστείς.  

Συζήτα για τη σεξουαλική σας ζωή

Όλο το νόημα του να είσαι σε μία σχέση έγκειται στο να έχεις μια ουσιαστική επικοινωνία με τον άνθρωπο δίπλα σου. Συζήτα από την πρώτη στιγμή με αυτόν για τη σεξουαλική σας ζωή, τα θέλω, τις φαντασιώσεις και τους προβληματισμούς σας, χωρίς κόμπλεξ και ανασφάλεια. Θα δεις ότι μόνο καλό θα κάνει στη σχέση σας.

Μην είσαι κλειστόμυαλη

Προσπάθησε να είσαι ανοιχτή στο να δοκιμάσεις πράγματα και αγαπημένες συνήθειες του συντρόφου σου με τα οποία εσύ δεν είσαι εξοικειωμένη ή νόμιζες στο παρελθόν ότι δεν σου αρέσουν χωρίς να έχεις όμως την απαραίτητη εμπειρία. Φυσικά το ίδιο οφείλει να κάνει και ο ίδιος!

 Σεβάσου τον εαυτό σου

Το να σέβεσαι τον εαυτό σου δίνει το παράδειγμα και στο σύντροφό σου ώστε να φέρεται αναλόγως. Αν μια μέρα εμφανιστεί από το πουθενά κάτω από το σπίτι σου με πρόταση για έξοδο χωρίς προηγουμένως να έχετε επικοινωνήσει και εσύ εκείνη τη στιγμή αποζητάς μια νύχτα χαλάρωσης μετά τη δουλειά, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να αρνηθείς και να πράξεις όπως η ίδια επιθυμείς. Μπορείς πάντα να προτείνεις μια εναλλακτική ημερομηνία και κανείς δεν θα καταπιεστεί ούτε θα μείνει παραπονεμένος!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares