Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Εξαφανίστηκε; 6 τρόποι να επικοινωνήσεις, χωρίς να τον ζαλίσεις

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. 


Αναστασία Τουρούτογλου

To σενάριο είναι λίγο - πολύ γνωστό. Γνωριστήκατε, του άρεσες και σου άρεσε. Βγήκατε ένα πρώτο ραντεβού και μετά από λίγες ημέρες ξαναβγήκατε. Τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν τέλεια μέχρι που εκείνος έκανε στροφή 180 μοιρών, κόβοντας κάθε επικοινωνία. Κι εσύ μένεις να κοιτάς το κινητό που δεν χτυπάει και να αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά. Πάντως, αυτό για το οποίο είσαι σίγουρη είναι ότι θέλεις να τον ξαναδείς, έστω κι αν είναι απλά για να τον ρωτήσεις γιατί απομακρύνθηκε. Την ίδια στιγμή, όμως, φοβάσαι την... χυλόπιτα που ενδεχομένως να φας, αν επικοινωνήσεις εσύ πρώτη. Αρχικά, μην χάνεις τη ψυχραιμία σου. Και μην ξεχνάς ότι σε αυτές τις περιπτώσεις μία είναι η μαγική λέξη: στρατηγική. 

1. Όχι στα πολλά μηνύματα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να του στείλεις 10 μηνύματα μέσα σε λίγες ώρες. Δηλώνει απελπισία και, ακόμα και αν ο άλλος ενδιαφέρεται, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον απομακρύνεις.

2. Ένα φιλικό μήνυμα αρκεί. Το να στείλεις ένα απλό μήνυμα που θα γράφει «τι κάνεις;» είναι απόλυτα αποδεκτό. Αν δεν απαντήσει και σε αυτή την προσπάθειά σου, τότε καλύτερα να σταματήσεις.

3. Καλύτερα να μασάς... Το γεγονός ότι εσύ θες επικοινωνία και εκείνος την αποφεύγει, είναι σίγουρο πως σε βρίσκει σε μια κατάσταση ανυπομονησίας. Μην πέσεις στην παγίδα και μεταφέρεις τα συναισθήματα σου σε κοινούς γνωστούς σας. Το πιθανότερο είναι πώς θα τα μεταφέρουν με τρόπο που δεν θα είναι ευνοϊκός για σένα.

4. Κάτω τα χέρια από το facebook. Το θέμα βρίσκεται ανάμεσα σε σένα και εκείνον και καλύτερα να παραμείνει προσωπικό σας ζήτημα. Αν δώσεις διαδικτυακή έκταση, εκείνος θα καταλάβει ότι απευθύνεσαι σε εκείνον, θα θεωρήσει ότι τον θες πολύ και θα δημιουργήσει για σένα την εικόνα πως δεν προστατεύεις την προσωπική σου ζωή.

5. Αντιμετώπισε τον. Αν έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων και ακόμα τον σκέφτεσαι, τότε έχεις κάθε "δικαίωμα" να κάνεις μία προσπάθεια επικοινωνίας. Μπορείς να του στείλεις ένα μήνυμα που θα λέει: «νόμιζα ότι τα πηγαίναμε καλά και έτσι είμαι λίγο μπερδεμένη». Μην διστάσεις να το στείλεις. Αν βγήκατε αρκετές φορές έχεις κάθε δικαίωμα να μάθεις τι συνέβη.

6. Μην γίνεις δεδομένη. Δεν είναι κρίμα εκείνος να κάνει τη ζωή του και εσύ να έχεις κολλήσει στο ερώτημα πότε θα σου στείλει μήνυμα; Εκείνος δεν πρήζει τους φίλους του για σένα, αλλά βγαίνει με τα φιλαράκια του για ποτά. Καλύτερα κάνε το ίδιο και εσύ με την παρέα σου. Και όταν σου στείλει, σκέψου τι θα απαντήσεις. Δεν χρειάζεται να του δείξεις ότι η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνον.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

With or without you: όταν η τρυφερότητα κάνει φτερά από τη σχέση

Πώς η έλλειψη επαφής καταστρέφει τα ερωτικά ζευγάρια και πώς να την αντιμετωπίσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διακρίνετε χειριστικές συμπεριφορές μέσα από φαινομενικά αθώες φράσεις

10 φράσεις που φαίνονται αθώες αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά χειριστικές

ΣΧΕΣΕΙΣ

13 συμπεριφορές του που δείχνουν ότι είναι συναισθηματικά ώριμος

Επειδή η συναισθηματική ωριμότητα είναι σημαντική σε μια σχέση, συνεχίστε να διαβάζετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 10 έως 17/12/23

Μικρές αλλαγές, ακόμα και στην εμφάνισή σας, θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο φρούτων

Εναλλακτικό και raw vegan vs πιατέλας με παραδοσιακά γλυκά