Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

9 συμβουλές σχέσεων από ζευγάρια που έχουν γεράσει μαζί

Συμβουλές από αυτούς που ξέρουν καλύτερα τι σημαίνει συμβίωση



Τι είναι αυτό που κάνει μια σχέση να έχει διάρκεια στο χρόνο και να αντέχει παρά την συνεχή τριβή, την κοινή καθημερινότητα και τις δυσκολίες της ζωής; Ρωτήσαμε ζευγάρια που έχουν κλείσει μαζί πάνω από τρεις δεκαετίες τα μυστικά που κάνουν τη σχέση τους να διαρκεί και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Αφήστε το σύντροφό σας να εκφράσει τα συναισθήματά του πριν από εσάς

Αντί να λέτε πάντα εσείς στο σύντροφό σας πως αισθάνεστε πριν από εκείνον, αφήστε του χώρο ώστε να εκφράζεται και εκείνος πριν να μοιραστείτε εσείς τις σκέψεις σας. Είναι πολύ σημαντικό να χτίσετε μια σχέση αλληλοκατανόησης, όπου ο ένας θα καταλαβαίνει την πλευρά του άλλου και όλοι θα νιώθουν άνετα στη σχέση ώστε να μοιράζονται πάντα τις σκέψεις τους χωρίς εμπόδια.

Αποδεχθείτε τον σύντροφό σας για αυτό που είναι

Αποδεχθείτε τον σύντροφό σας για αυτό που είναι και μην προσπαθείτε να τον αλλάξετε με κανέναν τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό να δεχόμαστε ο ένας τον άλλον με τα δυνατά και τα αδύναμα στοιχεία στο χαρακτήρα μας και να επιβεβαιώνουμε το ταίρι μας ότι μας αρέσει και το εκτιμούμε για όλα αυτά.

Φανταστείτε πως θα ήταν η ζωή σας χωρίς το ταίρι σας

Πολλές φορές αδυνατούμε να εκτιμήσουμε τον άνθρωπο που έχουμε στο πλάι μας, μέχρι να φανταστούμε για μια στιγμή πως θα ήταν η ζωή μας δίχως αυτόν. Μια συμβουλή είναι να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο, που θα μας δίνει κουράγιο ακόμα και στις δύσκολες περιόδους μιας σχέσης, που ωστόσο έρχονται και παρέρχονται.

Μάθετε πως να συμβιβάζεστε

Όλα τα ζευγάρια τσακώνονται. Είναι γεγονός. Όμως η μισή δουλειά σε ένα γάμο ή μια σχέση που διαρκεί στο χρόνο είναι να ξέρουμε ποια είναι η στιγμή που πρέπει να συμβιβαστούμε, δίνοντας τέλος σε αχρείαστες εντάσεις και ανταγωνισμούς που είναι λογικό και αναμενόμενο να προκύπτουν στην καθημερινότητα.

Δείξτε με φυσικοποιημένο τρόπο πόσο θέλετε τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας

Το να ακούτε τις ανάγκες και τα θέλω του συντρόφου σας δεν είναι αρκετό για να καταλαβαίνει πόσο τον θέλετε και απολαμβάνετε να βρίσκεστε δίπλα του. Μια αγκαλιά και ένα παθιασμένο φιλί εκεί που δεν το περιμένει, μια ταινία αγκαλιά στον καναπέ τα Σαββατοκύριακα και άλλες αντίστοιχες πράξεις είναι αρκετές για να κρατούν τη φλόγα αναμμένη ακόμα και μετά από 50 χρόνια κοινού βίου.

Τελειώστε την ημέρα σας με μια θετική νότα

Πριν να σβήσετε τα φώτα το βράδυ, επιβεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει κάποιος από τους δύο παραπονεμένος από τη συμπεριφορά του άλλου και ότι βρίσκεστε στην ίδια σελίδα με τον σύντροφό σας. Μην πάτε για ύπνο θυμωμένοι, αλλά αγκαλιαστείτε και προετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα σαν ομάδα.

Απολαύστε την παρέα του άλλου

Με τη δουλειά, τις κοινωνικές υποχρεώσεις και την καθημερινότητα της οικογένειας δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάτε εντελώς να περάσετε χρόνο με το ταίρι σας. Κάντε τα πάντα ώστε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να περνάτε ποιοτικό χρόνο οι δυο σας, όπως ακριβώς και στα πρώτα χρόνια της σχέσης σας και βρείτε καινούριες ασχολίες που θα απολαμβάνετε από κοινού.

Διατηρείστε τη φιλία στη σχέση σας

Όσο η ερωτική σας σχέση εξελίσσεται, μην ξεχνάτε να διατηρείτε και τη φιλία πέρα από το ρομαντικό της κομμάτι. Οι κολλητοί φίλοι είναι πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο, υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο και περνούν καλά μαζί.

Ζήστε τη στιγμή

Το να μετατρέπετε βαρετές ασχολίες της καθημερινότητας σε ρομαντικές ευκαιρίες για τη σχέση σας κρατούν το πάθος σε αυτή ζωντανό όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ακόμα και μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μπορεί να ιδωθεί σαν το πιο διασκεδαστικό ραντεβού αν το κάνετε και οι δύο με διάθεση και κέφι.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.