Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 tips για να λειτουργήσει μια σχέση εξ αποστάσεως

Είπες το μεγάλο ναι στο long distance και τώρα δυσκολεύεσαι; Έχουμε όλες τις απαντήσεις!



Οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι εξ ορισμού ιδιαίτερα δύσκολες, αφού οι στιγμές που περνάς με το ταίρι σου είναι περιορισμένες και πάντα υπάρχει ένα αίσθημα ανικανοποίητου στην ατμόσφαιρα. Κι όμως, πολλά ζευγάρια πετυχαίνουν την χρυσή τομή και κάνουν τις σχέσεις εξ αποστάσεως όχι απλά να λειτουργούν, αλλά να είναι πολλές φορές και πολύ πιο ισορροπημένες από τις τυπικές σχέσεις, αφού μοιράζονται πάντα τα καλά στοιχεία αφήνοντας απ’ έξω κάθε τι αρνητικό. Αν κι εσύ είσαι σε μια σχέση αυτού του είδους, συνέχισε να διαβάζεις για να αποκτήσεις όλα τα απαραίτητα tips επιβίωσης!

Οργανώσου!

Μια σχέση εξ αποστάσεως προϋποθέτει και οι δύο μεριές να είναι εξαιρετικά οργανωμένες ώστε να υπάρχει πάντα διαθέσιμος χρόνος μέσα στην ημέρα για να επικοινωνήσουν, αλλά και να βρίσκονται ανά όσο πιο τακτά διαστήματα γίνεται. Μίλα με το ταίρι σου και βρείτε τη στιγμή μέσα στην ημέρα στην οποία θα έχετε και οι δύο χρόνο για να αφιερώσετε ο ένας στον άλλο και οργανώστε τη ζωή σας με τέτοιο τρόπο ώστε να βλέπεστε όσο πιο συχνά γίνεται, κάνοντας ακόμα και ταξίδια αστραπή.

Βεβαιώσου ότι διαθέτετε κοινούς στόχους και πλάνα στη ζωή σας

Μια σχέση εξ αποστάσεως λειτουργεί μόνο όταν και οι δύο πλευρές βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Το να ξεκινήσεις σήμερα μια τέτοια σχέση νομίζοντας ότι είναι παροδική σαν κατάσταση και θα είστε μαζί από κοντά άμεσα, χωρίς ο παρτενέρ σου να το συμμερίζεται, θα ήταν άσχημο και για τους δύο, δεν νομίζεις;

Μην εξαρτάστε μόνο από την τεχνολογία

Οι βίντεο κλήσεις και το messenger μπορεί να σώζουν τη ζωή σας στην εξ αποστάσεως σχέση σας, όμως πολλές φορές χρειάζεται κάτι πιο retro για να τονώσει τη σχέση και να κρατήσει τη σπίθα ζωντανή. Δοκίμασε να στείλεις στον φίλο σου ένα βιβλίο που σου άρεσε, μια κάρτα από ένα επαγγελματικό σου ταξίδι και άλλα μικρά συμβολικά δωράκια. Θα εκτιμήσει τη ζεστή αυτή κίνηση όσο δεν τον περιμένεις.

Δώσε βάση στην επικοινωνία

Μια σχέση εξ αποστάσεως, αλλά και κάθε σχέση εδώ που τα λέμε, για να είναι υγιής πρέπει να βασίζεται στην ειλικρινή και καλή επικοινωνία του ζευγαριού. Αν κάποιες φορές αισθάνεσαι ότι παίρνεις τηλέφωνο το σύντροφό σου μόνο και μόνο επειδή έχετε συνηθίσει να μιλάτε συγκεκριμένες στιγμές μέσα στην ημέρα, τότε μην το κάνεις. Εξήγησέ του με ειλικρίνεια ότι δεν είσαι σε mood και εκείνος θα το καταλάβει. Την επόμενη φορά θα έχεις ξανά την ίδια διάθεση και θα κάνετε catch-up.

Μην κάνεις ακριβή πλάνα του πως θα περάσετε το χρόνο σας μαζί

Το λάθος που κάνουμε στις σχέσεις εξ αποστάσεως δεν είναι άλλο από το ότι υπεραναλύουμε και κάνουμε εξαντλητικά πλάνα του πως θα περάσουμε τον κοινό μας ελεύθερο χρόνο με το ταίρι μας. Θυμήσου όμως πως ίσως έτσι σκοτώνεται η μαγεία του αυθορμητισμού ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και άσε τα πράγματα να κυλίσουν όπως επιθυμείτε εκείνη τη στιγμή.

Μην βάλεις τη ζωή σου on hold

Οι σχέσεις εξ αποστάσεως απαιτούν μερικές θυσίες, χωρίς αμφιβολία. Όμως μην πέσεις στην παγίδα του να βάλεις τη ζωή σου σε παύση μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείς να μοιράζεσαι όλες τις στιγμές σου με το ταίρι σου που βρίσκεται μακριά. Θυμήσου πάντα να διατηρείς την κοινωνική σου ζωή και να κάνεις τα ίδια πλάνα που θα έκανες και υπό άλλες συνθήκες και θα έρθει η στιγμή που θα μπορείς όντως να κάνεις τα πάντα και με τον άνθρωπό σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.