Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γραμμένο στ’ άστρα – ποιοι συνδυασμοί ζωδίων ταιριάζουν για γάμο

Σε ποια ζευγάρια δίνει η αστρολογία την ευχή της για προίκα τους



Όταν σκέφτεσαι για την αστρολογική συμβατότητα, μπορεί να είναι όσον αφορά το dating ή τη σεξουαλική χημεία. Με λίγα λόγια, συνήθως, σε απασχολεί βραχυπρόθεσμα. Αλλά όπως αποδεικνύεται, τα άστρα έχουν επίσης πολλές συμβουλές να προσφέρουν όταν πρόκειται και για μακροπρόθεσμη συμβατότητα, και συγκεκριμένα παρουσιάζουν τα καλύτερα ζευγάρια ζωδίων για γάμο. Και ενώ η βραχυπρόθεσμη και η μακροπρόθεσμη συμβατότητα μπορεί να βασίζεται στο αν μοιράζεσαι με τον άλλον κάποιες κοινές ιδιότητες, όπως αν οι τύποι της προσωπικότητάς σας ταιριάζουν ή όχι, μαζί με τη συναισθηματική και τη σεξουαλική αρμονία, η συμβατότητα με τον γάμο λαμβάνει επιπλέον παράγοντες υπόψη. Για παράδειγμα, για να είναι συμβατά τα ζώδια για τον γάμο, πρέπει να έχουν κοινά στοιχεία, όπως αξίες, στόχους και τρόπο ζωής, αφού θα μοιραστείτε μια ζωή μαζί.

Ενώ οποιοσδήποτε συνδυασμός ζωδίων είναι ικανός να έχει έναν ευτυχισμένο, υγιή γάμο, μερικοί απλώς το κάνουν πιο εύκολο να επιτευχθεί, επειδή φυσικά συνδυάζονται καλά, οπότε σαφώς δεν μπορείτε να βασιστείτε μόνο στο ωροσκόπιο σας. Αλλά σε γενικές γραμμές, αυτά τα ζώδια τείνουν να αντιμετωπίζουν λιγότερα σημεία τριβής και μπορεί να μην έχουν τόσα πολλά ζητήματα να επιλύσουν. Δεν χρειάζεται να είστε συγχρονισμένοι με τον σύντροφό σας όλη την ώρα για να λειτουργήσει και να ανθίσει μια σχέση, αλλά μπορεί να κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη αν είστε. Έτσι, όταν είστε έτοιμοι να περάσετε σε πιο σοβαρή πίστα τη σχέση σας, προσέξτε αν ιδιότητες του ζωδίου του ταιριάζουν με τις δικές σας μακροπρόθεσμες ανάγκες. 

Καρκίνος & Ιχθύς

Δεν υπάρχει κανένα σημάδι τόσο ρομαντικά ιδεαλιστικό όσο οι Ιχθύς, αλλά συχνά έχουν την τάση να κάνουν ολοκληρωμένες σχέσεις για να πιστέψουν τη φαντασίωση. Αυτό συχνά οδηγεί σε ραγισμένη καρδιά για αυτό το ζώδιο του νερού, αλλά η ελπίδα ξεπηδά. Είναι αυτός ο σπάνιος συνδυασμός που τους καθιστά απόλυτα κατάλληλους για τον Καρκίνο, ο οποίος - πίσω από το προστατευτικό τους περίβλημα - είναι όλος καρδιά και ευπάθεια. Οι Ιχθύς είναι απλώς το ζώδιο που μπορεί να σπάσει αυτό το κέλυφος, και σε αντίθεση με άλλα ζώδια που μπορεί να έχουν εκμεταλλευτεί την πιο ήπια πλευρά του Καρκίνου, οι Ιχθύς είναι άξιοι αυτής της μεγάλης, τρυφερής καρδιάς του Καρκίνου. Πρόκειται για έναν ρομαντισμό που έχει τις ρίζες του σε μια βαθιά και γεμάτη αγάπη συναισθηματική σύνδεση, γεμάτη στοργή και αμοιβαία προσκόλληση. 

Κριός & Λέων

Ο Κριός και ο Λέων κάνουν φυσικούς συντρόφους. Ως ζώδια της φωτιάς, αυτά τα δύο είναι πρόθυμα να πάρουν τη μεγαλύτερη απόλαυση και ευχαρίστηση από τη ζωή. Και οι δύο θέλουν έναν σύντροφο που είναι πρόθυμος να ζήσει περιπέτειες και να δει τον κόσμο μαζί τους - αν και, στην περίπτωση του Λέοντα, είναι επίσης ενθουσιασμένοι που αφήνουν τον κόσμο να τους κοιτάξει. Κυριαρχούμενος από τον Άρη, ο Κριός φέρνει πάθος στη σχέση, ενώ ο Λέων που κυβερνάται από τον Ήλιο προσφέρει λογική και ισορροπία. Μαζί, κάνουν φλογερό δίδυμο με μεγάλες πιθανότητες να ζήσουν μαζί για πάντα. 

Ταύρος & Αιγόκερως

Ο Ταύρος που κυβερνάται από την Αφροδίτη αφορά την εστία και το σπίτι. Αυτό είναι ένα ζώδιο που θέλει απλώς να δημιουργήσει την πιο ασφαλή και πολυτελή οικιακή ζωή που μπορεί και το όνειρό τους είναι να βρει κάποιον για να το μοιραστεί. Ως προς στον Αιγόκερω: είναι ένα ζώδιο που επιθυμεί ασφάλεια, δομή και έναν σύντροφο για να χτίσει μια ζωή. Ειλικρινά, όταν αυτοί οι δύο συναντιούνται και αρχίζουν να χτίζουν μια ζωή, είναι ένας συνδυασμός με ζώδια γης που φτιάχτηκε στον ουρανό.

Δίδυμοι & Ζυγός

Τόσο για τους Ζυγούς όσο και για τους Διδύμους, ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να κατασταλάξουν και στη συνέχεια ... να εγκατασταθούν. Αυτά είναι και τα δύο σημάδια που απαιτούν συνεχή ψυχική διέγερση και πρόκληση και χρειάζονται έναν σύντροφο με τον οποίο δεν θα εξαντληθούν ποτέ ως προς το τι έχουν να κάνουν μετά. Ευτυχώς, τόσο ο Ζυγός όσο και οι Δίδυμοι δεν στερούνται ποτέ πνευματώδους χιούμορ. Οι Ζυγοί χρειάζονται περιστασιακά τον ελεύθερο χρόνο τους για να επαναφορτιστούν, κάτι που με τη σειρά του δίνει στους Διδύμους χρόνο να περιπλανηθούν και να κυνηγήσουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και πάθη. Αυτό είναι ακριβώς το είδος της ισορροπίας που επιθυμεί ο Ζυγός και παράγει την ελευθερία που χρειάζεται ο Δίδυμος για να είναι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος για μεγάλες αποστάσεις. 

Παρθένος & Ταύρος

Είναι δύσκολο για τον Παρθένο να βρει έναν σύντροφο που να ανταποκρίνεται στα πρότυπά του και ο οποίος μπορεί επίσης να δέχεται εποικοδομητική κριτική στο καλοπροαίρετο πνεύμα στο οποίο δίνεται. Ο Ταύρος είναι τόσο πεισματάρης όσο και αρκετά σίγουρος για να παραμείνει πιστός σε αυτό που είναι χωρίς να πάρει πολύ σοβαρά τα σχόλια της Παρθένου. Επιπλέον, ο Ταύρος είναι τόσο μεγαλόψυχος και τρυφερός που είναι σε θέση να αναδείξει πλευρές της Παρθένου που δεν ήξερε καν ότι διαθέτει. Οι Παρθένοι δείχνουν αγάπη μέσα από πράξεις και όχι με λόγια και ο Ταύρος τους κάνει να θέλουν να είναι ο πιο αγαπητός τους εαυτός. Έναν σύντροφο που σε βοηθάει να είσαι ο καλύτερός σου εαυτός; Αυτόν θέλεις δίπλα σου για μια ζωή.

Σκορπιός & Αιγόκερως

Ο Σκορπιός, που κυβερνάται από τον Πλούτωνα (ο πλανήτης που συνδέεται με την εξουσία) τείνει να είναι ο κυρίαρχος σύντροφος στις περισσότερες σχέσεις, αλλά όταν συναντούν έναν Αιγόκερω, ανακαλύπτουν ότι είναι πραγματικά οι πιο ευτυχισμένοι σε μια σχέση με μια ισορροπημένη δυναμική. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Αιγόκερως που κυβερνάται από τον Κρόνο είναι από μόνος του μια δύναμη. Αυτό που πραγματικά κάνει αυτό το ζευγάρωμα τόσο ιδανικό, ωστόσο, είναι ότι ο Αιγόκερως ταιριάζει στην πλευρά του Σκορπιού με το νερό-το μέρος κάθε Σκορπιού που θέλει να είναι ελεύθερος να ανοίξει την καρδιά του και να μπορεί να αγαπά και να εμπιστεύεται πλήρως κάποιον. Η σταθερότητα και η αξιοπιστία του Αιγόκερου το κάνουν αυτό δυνατό να συμβεί. Σε αντάλλαγμα, ο Σκορπιός φέρνει πάθος, ενθουσιασμό και ένα άγγιγμα κινδύνου στη ζωή του Αιγόκερου.

Τοξότης & Υδροχόος

Όταν το ζώδιο του Τοξότη συναντά το ζώδιο του αέρα Υδροχόο, φουντώνουν τις φλόγες αυτού που τους κάνει μοναδικούς και δεν προσπαθούν να περιορίσουν την ατομικότητά τους. Και τα δύο αυτά ζώδια εστιάζουν στην ελευθερία και χρειάζονται πολύ χώρο για να είναι ο εαυτός τους. Βρίσκουν έναν σύντροφο που καταλαβαίνει έμφυτα ο ένας στον άλλον. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρή πίεση για συμμόρφωση, η οποία και για τα δύο ζώδια μπορεί να είναι ένας σημαντικός δολοφόνος σχέσεων. Αυτά τα δύο μπορούν να συνυπάρχουν ειρηνικά μακροπρόθεσμα, γιορτάζοντας τη μοναδικότητα του άλλου και περνώντας υπέροχα στην πορεία.

Υδροχόος & Κριός

Οι Υδροχόοι βαδίζουν με τον ρυθμό των τυμπάνων τους, απλά δεν είναι τόσο δυνατοί όσο ο Κριός για να το δείξουν στον κόσμο. Αλλά όταν αυτά τα δύο ζώδια συναντιούνται, σέβονται το «παράξενο» το ένα στο άλλο και καταλαβαίνουν ότι έχουν βρει πραγματικά μια μοναδική ψυχή για να ταιριάζουν. Ένας Κριός θα εκτιμήσει πώς ένας Υδροχόος μπορεί να είναι διασκεδαστικός και κοινωνικός σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ενώ ο Υδροχόος θα εκτιμήσει τον χώρο που του δίνει ο Κριός για να κάνει τα δικά του. Όταν αυτά τα δύο ζώδια βρίσκουν το ένα το άλλο, ο συνδυασμός τους είναι δυναμικός, έντονος και έχει τη δυνατότητα να διαρκέσει μια ζωή.

Δίδυμοι & Τοξότης

Αν και οι Δίδυμοι είναι ζώδιο του αέρα και ο Τοξότης είναι ζώδιο της φωτιάς, όταν ο αέρας πυροδοτεί τη φωτιά, μπορεί να την κρατήσει ακόμα περισσότερο. Ο Τοξότης λατρεύει ότι οι Δίδυμοι είναι, πρώτα απ' όλα, ένα από τα πιο περίεργα ζώδια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε από τις περιπέτειες που προτείνει ο Τοξότης και θα είναι σίγουρο ότι θα κάνουν φίλους όσο βρίσκονται εκεί. Και τα δύο ζώδια είναι επίσης εμμονικοί, τείνοντας να βυθίζονται καταρχήν σε ένα θέμα που τους ιντριγκάρει. Όταν αυτά τα δύο ζώδια βρεθούν μεταξύ τους, μπορεί να βιώσουν μια ειλικρινή «πού ήσουν όλη μου τη ζωή;» στιγμή.

Υπενθύμιση: Και πάλι, η συμβατότητα με τα ζώδια δεν είναι η μοίρα σας. Μπορείτε να αγαπήσετε κάποιον που δεν ταιριάζει καθόλου σε εσάς σύμφωνα με τα αστέρια. Αλλά αν τυχαίνει να είστε ανύπαντροι και αναζητάτε μια μακροχρόνια αγάπη, ίσως να θέλετε να εξετάσετε τι έχουν να πουν τα ουράνια σώματα.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου