Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αγαπημένε μου single εαυτέ, σου στέλνω αυτό το γράμμα

Λέξεις αυτογνωσίας και δύναμης για τις απανταχού single ψυχές αυτού του κόσμου



Αγαπημένε μου single εαυτέ

 

Στείλε στη ζωή μου την αληθινή αγάπη και δώσε μου καθαρό βλέμμα για να την αναγνωρίσω.

 

Δώσε λογική κι ευαισθησία στην καρδιά μου για να μην παίρνω αποφάσεις που μπορούν να μου κάνουν κακό.

 

Δώσε μου τη δύναμη να αντιστέκομαι στον πειρασμό να κυνηγάω συναισθηματικές χίμαιρες και άτομα που δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμα.

 

Σε παρακαλώ μη με αφήσεις να προσκολληθώ σε αυτούς που δεν ανήκουν πλέον στη ζωή μου. Μην με αφήσεις να πλησιάσω κάποιον, που πρόκειται να εξαφανιστεί από τη ζωή μου πολύ σύντομα.

 

Προστάτεψέ με από ψυχολογικές παγίδες και ναρκισσιστικά τερτίπια συναισθηματικά ανώριμων ανθρώπων.

 

Μην με αφήσεις να λαχταρώ πράγματα που δεν είναι δικά μου. Μην με αφήνεις να κρατήσω κάποιον που δεν πρέπει να είναι στη ζωή μου.

 

Μην με αφήσεις να παραδοθώ σε κάποιον που τελικά θα ραγίσει την καρδιά μου και θα με καταστρέψει. Όσο μεγαλώνω τόσο πιο εύκολο γίνεται αυτό.

 

Βοήθησέ με να μην πέφτω πάνω σε λάθος άτομα τη λάθος στιγμή.

 

Δώσε μου το σθένος να αναρρώνω γρήγορα μετά από έναν χωρισμό.

 

Βοήθησέ με να μη χάσω την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους.

 

Πρέπει να γνωρίσω κάποιον που θα είναι καλός για μένα. Χρειάζομαι κάποιον που πρόκειται να έρθει την κατάλληλη στιγμή και να είναι διαθέσιμος σε μένα.

 

Στείλε στον δρόμο μου ανθρώπους που είναι συμβατοί μαζί μου και μας ενώνουν οι ίδιες αρχές και οι κοινές αξίες.

 

Έρχομαι πολύ κοντά στους ανθρώπους. Η καρδιά μου προσκολλάται πολύ εύκολα και καταλήγω να πληρώνω το τίμημα.

 

Μάθε με να ελέγχω τον πόθο και την έλξη μου για ανθρώπους που καταλήγουν να με αφήνουν και μου λείπουν αντί να είμαι χαρούμενη που έφυγαν τελικά από τη ζωή μου.

 

Σε παρακαλώ… μην με αφήσεις να υποφέρω για κάποιον που δεν μπορεί να γίνει δικός μου.

 

Μην αφήνεις το μυαλό μου να μου παίζει κόλπα και να με κάνει να νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι που δεν προορίζεται για μένα ή που δεν είναι καλό για μένα.

 

Δεν επιθυμώ να γίνω το τρίτο άτομο ούτε να χαλάσω την οικογένεια κανενός όπως αντίστοιχα θα ήθελα να με προστατέψεις από άτομα που θέλουν να μπουν ανάμεσα σε μένα και στη σχέση μου.

 

Φέρε με σε επαφή με ανθρώπους που μου φέρνουν χαρά, γαλήνη και ηρεμία. Κράτησέ με κοντά σε εκείνους που έχουν καλές προθέσεις για μένα και δεν χρειάζονται τίποτα από μένα εκτός από τη συντροφιά μου.

 

Βοήθησέ με να κρατήσω αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή μου και να αποχαιρετήσω αυτούς που με κρατούν στο σκοτάδι, και η συντροφιά τους μου στερεί το φως και τη χαρά της ζωής.

 

Δώσε μου τη σοφία να αναγνωρίσω πότε κάποιος τοξικός μπαίνει στη ζωή μου. Βοήθησέ με να δω κάτω από τη μάσκα του και να τον βγάλω από την καθημερινότητά μου μια για πάντα.

 

Βοήθησέ με να συνειδητοποιήσω ότι αξίζω πολύ περισσότερο και μην μου επιτρέπω να πέφτω ξανά στις ίδιες παγίδες.

 

Η πίστη μου έχει κλονιστεί αλλά ποτέ δεν χάθηκε. Ξέρω ότι υπάρχει εκεί έξω κάποιος που είναι κατάλληλος για μένα.

 

Παρακαλώ, βοήθησέ με να ξεχάσω αυτούς που οι επιπτώσεις της σχέσης μου μαζί τους είναι τόσο χαραγμένες στη μνήμη μου που φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να τις διαγράψω.

 

Δείξε μου ότι είμαι καλύτερα χωρίς αυτούς και ότι θα είμαι πιο ευτυχισμένη με κάποιον άλλο που θα με εκτιμά και δεν θα προσπαθεί να με ξεγελάσει.

 

Δώσε μου την ανοχή που πρέπει έχω για να αποδεχτώ τα πράγματα για το πώς είναι τώρα και υπομονή να περιμένω το ανώτερο σχέδιο που υπάρχει για τη ζωή μου.

 

Βοήθησέ με να σταματήσω να αγαπώ εκείνους που δεν αξίζουν την αγάπη μου και να βρω το δρόμο μου προς εκείνους των οποίων οι καρδιές είναι τόσο γνήσιες και αγνές όσο ξέρω ότι είναι δική μου.

 

Δώσε μου ένα σημάδι ότι δεν επενδύω σε κάποιον του οποίου το μέλλον δεν είναι δίπλα μου. Υπόσχομαι ότι θα περιμένω όσο χρειάζεται.

 

Δώσε μου τη δύναμη να μπορώ να καταλαβαίνω τους ανθρώπους, το πώς σκέφτονται, τα κίνητρά τους και να μπορώ να με προστατεύω απ’ όσους δεν είναι για μένα αλλά και απ’ όσους εγώ δεν ταιριάζω στη ζωή τους.

 

Χάρισέ μου τη δύναμη να μην αμφισβητώ το ένστικτό μου και την κρίση μου και να μην τυφλώνομαι από τη λάμψη ανθρώπων που ωστόσο δεν έχουν καλό σκοπό για μένα.

 

Βοήθησέ με να μην είμαι σκληρή με τον εαυτό μου και να μην κλείνομαι στο καβούκι μου και να μην απελπίζομαι κάθε φορά που κάποιος με πληγώνει.

 

Βοήθησέ με να μη δίνω πολλές ευκαιρίες σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν και να έχω τη δύναμη να ξεκόβω μαζί τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πιο ανώδυνα.

 

Βοήθησέ με να προσφέρω την αγάπη μου σε αυτούς που την αξίζουν.

 

Μη με αφήνεις να δένομαι με ανθρώπους που χρησιμοποιούν την αγάπη που νιώθω γι’ αυτούς ως μέσο για να με ελέγξουν ή να με αλλάξουν.

 

Μη με αφήνεις να εμπιστεύομαι και να αφήνομαι σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να αγαπούν αλλά ξέρουν μόνο να παίρνουν κι όχι να δίνουν.

 

Βοήθησέ με να συγχωρώ τους ανθρώπους για τις αδυναμίες τους αλλά να μην τους επιτρέπω να μου φέρονται άσχημα ή να μειώνουν την αυτοπεποίθησή μου.

 

Δώσε μου τη δύναμη να αφήνω το παρελθόν εκεί που ανήκει και η αγωνία μου για το μέλλον να μην αποσπά την προσοχή μου από το παρόν.

 

Κάνε με να απολαμβάνω τη στιγμή και να μη χάνω το χρόνο μετρώντας τον με λάθος τρόπο.

 

Βοήθησέ με να μη χάνω το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό μου.

 

Σε ευχαριστώ για τους αληθινούς φίλους που μου έχεις φέρει στη ζωή μου και για όλους τους άξιους συνοδοιπόρους.

 

Βοήθησέ με να αφήνω πίσω μου ό,τι με πληγώνει και να έχω τη δύναμη να συνεχίζω χωρίς να χάνω την πίστη μου στη ζωή και χωρίς να λιγοστεύει η αγάπη που έχω μέσα στην καρδιά μου…

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;