Πως να χωρίσεις με τον πιο ανώδυνο και αξιοπρεπή τρόπο

Τι να κάνεις όταν έχει έρθει η στιγμή του αποχωρισμού

Ναταλία Πετρίτη

Η στιγμή του αποχωρισμού στη σχέση σου έχει έρθει και εσύ προβληματίζεσαι ως προς το πως θα το κάνεις όσο πιο ανώδυνα και αξιοπρεπώς γίνεται; Έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές.

Πάντα κάντο από κοντά και αν είναι εφικτό, όχι σε δημόσιο χώρο

Η στιγμή που ανακοινώνεις στο ταίρι σου ότι θέλεις να χωρίσετε είναι ιδιαίτερα δύσκολη και για τους δύο, ιδιαίτερα αν τα αισθήματά σας υπήρξαν έντονα και βρισκόσασταν σε σχέση για καιρό. Αφιέρωσε χρόνο ώστε αυτό να γίνει από κοντά και, αν είναι εφικτό, όχι σε δημόσιο χώρο, καθώς δεν θα ήθελες κανένας από τους δύο να αισθανθεί άσχημα ή άβολα σε περίπτωση έντονης έκφραση συναισθημάτων.

Μην κάνεις σκηνή

Ακόμη κι αν οι όροι με τους οποίους χωρίζεις δεν είναι είναι οι καλύτεροι, προσπάθησε να μην κάνεις κάποια σκηνή και διατήρησε την αξιοπρέπειά σου. Έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράσεις τον πόνο και την απογοήτευσή σου, αλλά οφείλεις να κοντρολάρεις τον εαυτό σου για να μετριάσεις τα ήδη άσχημα συναισθήματα.

Μην προσπαθήσεις να κάνεις τον σύντροφό σου να αισθανθεί καλύτερα

Τα συναισθήματα του συντρόφου σου είναι δικά του και δεν μπορείς να κάνεις εσύ κάτι για να τον κάνεις να αισθανθεί καλύτερα σε αυτήν την ομολογουμένως δύσκολη στιγμή. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κλάματα και εκφράσεις απόγνωσης, όμως εσύ πρέπει να υποστηρίξεις την απόφασή σου και να αποχωρήσεις όσο κι αν σου είναι δύσκολο. Σε λίγο καιρό θα ξεπεράσετε και οι δύο την κατάσταση και θα μπορείτε να διατηρήσετε φιλική επαφή αν το επιθυμείτε.

Μετά τον χωρισμό, κόψτε για μια μικρή χρονική περίοδο κάθε επαφή

Μετά την ημέρα που θα αποφασίσετε να χωρίσετε δρόμους, κόψτε κάθε επαφή για μια μικρή χρονική περίοδο που θα επιτρέψει και στους δυο σας να αντιληφθείτε τι έχει συμβεί και να προχωρήσετε σταδιακά τη ζωή σας. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται θα είναι καλύτερο για τη μετάβαση στο single life και είναι πολύ πιο υγειές στις περιπτώσεις που η σχέση έχει τελειώσει καιρό αλλά τα μέλη της δυσκολεύονται να το καταλάβουν.

Επίτρεψε στον εαυτό σου να είναι στενοχωρημένος ή θυμωμένος, αλλά μην γίνεις επικριτική

Το να βιώνεις δύσκολα το χωρισμό σου δεν συνεπάγεται ότι μπορείς να γίνεις επικριτική απέναντι στον πρώην σου και στις επιλογές του μετά από αυτόν, όσο κι αν σε βοηθάει να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου. Είναι λογικό να περνάς δύσκολα, όμως δείξε αυτοσυγκράτηση και κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν για να φτιάξεις τη διάθεσή σου και να προχωρήσεις σταδιακά.

Επιχείρησε να αποκτήσεις φιλικές σχέσεις μόνο όταν έχετε βεβαιωθεί πως έχει παρέλθει η ερωτική έλξη ανάμεσά σας

Το να επιθυμείς να διατηρήσεις επαφές με τον πρώην σου είναι ανθρώπινο και λογικό από τη στιγμή που είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μοιραστήκατε τόσα. Όμως θα ήταν καταστροφικό να το κάνεις προτού βεβαιωθείς ότι δεν αισθάνεται κανένας από τους δύο ακόμη ερωτική έλξη για τον άλλον. Για να συμβεί αυτό πρέπει φυσικά να επιτρέψεις να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο δεν θα επικοινωνείτε, όσο ακατόρθωτο κι αν σου φαίνεται.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares