Οι σημαντικότερες ερωτικές συμβουλές για μια έφηβη το 2021

Οι καλύτερες συμβουλές για τις πρώτες σου ερωτικές σχέσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες

Ναταλία Πετρίτη

H εφηβεία είναι εκείνη η περίοδος της ζωής σου που θα συνάψεις τις πρώτες σου σχέσεις, γεγονός που είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα γλυκό, αλλά μπορεί να σου προκαλεί και ανασφάλειες και άγχη. Εμείς έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για την έφηβη γυναίκα στο 2021, ώστε να γνωρίσεις τον κόσμο των σχέσεων με τον καλύτερο πιθανό τρόπο.

Μην προσπαθείς να αλλάξεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου

Μια από τις σημαντικότερες συμβουλές για τις πρώτες σχέσεις που θα συνάψεις, αλλά και για όλες, είναι να μην προσπαθείς ποτέ να αλλάξεις το άτομο που έχεις δίπλα σου. Στις σχέσεις οφείλουμε πάντοτε να συμβιβαζόμαστε και με τα στοιχεία του χαρακτήρα του ανθρώπου που έχουμε δίπλα μας και δεν μας ταιριάζουν απόλυτα και το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και από την άλλη πλευρά. Αν πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου προσπαθεί να σου επιβάλει πράγματα και να σε αλλάξει, τρέξε μακριά.

Μην παρακαλάς για την αγάπη

Αν είσαι μαζί με έναν άνθρωπο είναι επειδή και οι δύο έχετε συνειδητά επιλέξει ο ένας τον άλλον. Αν πιστεύεις ότι δεν εισπράττεις την αγάπη και το νοιάξιμο που σου αναλογεί και θα ήθελες, ή ότι το ταίρι σου δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα, μην παρακαλέσεις για αυτά, αλλά αναζήτησέ τα σε έναν άλλον άνθρωπο που θα είναι πραγματικά διαθέσιμος και πρόθυμος.

Να είσαι ο εαυτός σου

Ποτέ μην κάνεις πράγματα σε μια σχέση που δεν σε εκφράζουν στο 100% για να αρέσεις. Επίλεξε να είσαι ο εαυτός σου και αυτό θα εκτιμηθεί από τον σύντροφό σου. Αν όχι, δεν είναι ο κατάλληλος για εσένα.

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου για τα πάντα

Σε μια σχέση πάντα προκύπτουν προβλήματα και δυσκολίες. Όταν όμως κατηγορείς πάντα για αυτά τον εαυτό σου, τότε κάτι δεν πάει καλά. Αν ο σύντροφός σου συμβάλει σε αυτήν την κατάσταση, τότε καλό θα είναι να δώσεις τέλος στη σχέση και να βρεις κάποιον που θα αναλαμβάνει το μερίδιο ευθυνών του και να σε νοιάζεται πραγματικά.

Επικοινώνησε ουσιαστικά με το ταίρι σου

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μια σχέση, ανεξάρτητα από το αν είναι ερωτική ή όχι. Φρόντισε να δημιουργήσεις μία σχέση στην οποία θα μπορείς να μιλάς άνετα με τον σύντροφό σου για ό,τι θέλεις να συζητήσεις, αλλά και που θα αισθάνεται και εκείνος το ίδιο.

Σεβάσου και εμπιστεύσου τον άνθρωπό σου

Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι αυτονόητες έννοιες σε μια σχέση και σε αυτές τις περιπτώσεις, όσο περισσότερο από αυτές δίνεις, τόσο περισσότερο εισπράττεις.

Δώσε τον απαραίτητο χώρο

Στη σχέση σου πάντα πρέπει να δίνεις και να παίρνεις τον απαραίτητο χρόνο για τον εαυτό σου και για τους άλλους ανθρώπους και ασχολίες στη ζωή σου. Θυμήσου ότι είσαι ένας αυτόνομος άνθρωπος και δεν χρειάζεται να είσαι αυτοκόλλητη με το αγόρι σου.

Πάρε τον χρόνο σου

Μην βιάζεσαι να κάνεις πράγματα σε μια σχέση για τα οποία εσύ δεν νιώθεις έτοιμη. Αυτό μπορεί να είναι από το σεξ μέχρι την πρώτη φορά που θα πεις «σ’ αγαπώ». Ο χρόνος που θα πάρεις για να σκεφτείς τι πραγματικά θες είναι πολύτιμος για σχέσεις ισορροπημένες που κρατούν σε βάθος χρόνου.

Μην φοβάσαι τον χωρισμό

Είναι πολύ πιθανό σε κάποια φάση η σχέση στην οποία βρίσκεσαι να τελειώσει. Μην φοβάσαι για εκείνη τη στιγμή και μην κάνεις δεύτερες σκέψεις αν εσύ είσαι αυτή που έχει πάρει την απόφαση να χωρίσετε. Θυμήσου ότι μπαίνουμε και υπάρχουμε σε μία σχέση για να περνάμε πρωτίστως καλά. Όταν αυτό παύει να συμβαίνει, προχωράμε παρακάτω. Και συνήθως τότε είναι που έρχονται τα καλύτερα.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares