Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 τρόποι για να πάρεις αυτό που θέλεις

Από μία προαγωγή μέχρι ένα... τηλέφωνο. 



Για να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έρθεις σε ρήξη με τους άλλους. Μάθε μερικούς τρόπους για να παίρνεις αυτό που επιθυμείς, διακριτικά και αποτελεσματικά. Είτε είναι αύξηση, είτε διακοπές, είτε απλά το τηλέφωνο από τον άντρα στην άκρη του μπαρ. 

1. Είναι δικαίωμά σου. Αν θέλεις να ζητήσεις άδεια, ρεπό ή αύξηση από τον ανώτερό σου, σκέψου ότι είναι στα δικαιώματά σου. Δες θες να σε εκμεταλλεύονται, σωστά; Πάρε λοιπόν το κουράγιο και πήγαινε να διεκδικήσεις καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

2. Ανέπτυξε τα επιχειρήματα σου επιχειρήματα. Οτιδήποτε κι αν θέλεις να διεκδικήσεις από κάποιον, δώσε όλα τα επιχειρήματα για να τον πείσεις να στο παραχωρήσει. Όσο πιο σφαιρική είναι η επιχειρηματολογία σου, τόσο πιο εύκολα θα καταφέρεις να έχεις θετικά αποτελέσματα στην προσπάθειά σου.

3. Η ευγένεια πάνω απ' όλα. Αν χάσεις τους τρόπους σου, τότε θα χάσεις και το δίκιο σου. Ό, τι κι αν είναι αυτό που θες, προσπάθησε να μείνεις πάντα ευγενική κατά τη διαδικασία διεκδίκησής του και δεν θα το μετανιώσεις.

4. Γίνε ο πιο γλυκός εαυτός σου. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία χαμογελαστή γλυκιά παρουσία που ζητάει με νάζι κάτι; Πόσο μάλλον αν αυτό που ζητάς είναι το τηλέφωνο του…

5. Επέμεινε. Αν δεν τα καταφέρεις να πάρεις αυτό που θες με την πρώτη, μην το βάζεις κάτω. Συνέχισε τις προσπάθειες μέχρι τέλους. Άλλωστε, οι μάχες που χάθηκαν είναι αυτές που δεν δώσαμε ή αυτές που εγκαταλείψαμε στη μέση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department