Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 τρόποι να καταπολεμήσεις τη μοναξιά

Σταμάτα να είσαι μόνη.



Υπάρχουν στιγμές που, ακόμα κι αν έχεις γύρω σου πολλούς ανθρώπους, νιώθεις αποκομμένη και μόνη σου. Είναι πάντα το ίδιο αίσθημα ότι οι σχέσεις που κάνεις είναι επιφανειακές ή ότι οι άλλοι δεν νοιάζονται πραγματικά για σένα. Άλλες φορές νιώθεις ότι σε έχουν εγκαταλείψει ή ότι σε βλέπουν μόνο συμφεροντολογικά. Νιώθεις την απουσία ενός συντρόφου, ενώ παράλληλα δεν μπορείς να νιώσεις αγάπη ή να ερωτευτείς. Κι ακόμα κι όταν βρίσκεσαι με κάποιον σύντροφο, νιώθεις ότι η σχέση σου δε σε καλύπτει. 

Αν όμως το σκεφτείς καλά δεν είσαι μόνη. Προσπάθησε να δεις τη ζωή σου αλλιώς και βρες τρόπους να αντιμετωπίσεις το μόνιμο συναίσθημα μοναξιάς που βαραίνει την καρδιά σου. Στο κάτω - κάτω, όλα στο μυαλό είναι. 

1. Είσαι πραγματικά μόνη; Πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου. Είσαι πραγματικά μόνη; Τι θα γινόταν αν όντως ήσουν μόνη και κανείς απολύτως δεν νοιαζόταν για εσένα; Μήπως αδικείς τους γύρω σου; Μήπως νοιάζονται και σε αγαπούν πραγματικά κι εσύ δεν το βλέπεις; Κάνε αυτά τα ερωτήματα στον εαυτό σου και σκέψου. Δεν είσαι μόνη, απλά έχεις λάθος οπτική της πραγματικότητας.

2. Άλλαξε μουσική. Το να κάθεσαι μέσα στο σπίτι, με σβηστά φώτα και αναμμένα κεριά και να ακούς στο ριπίτ το "Μαμά Γερνάω" της Τσανακλίδου, δεν πρόκειται να κάνει την κατάσταση πιο εύκολη, ούτε να σε κάνει να δεις τη ζωή σου πιο θετικά. Για δοκίμασε να ανοίξεις τα παράθυρα και να βάλεις στο τέρμα το "Estoy Aqui"  της Shakira. Καλύτερα; 

3. Αγάπα τον εαυτό σου. Άρχιζε να φροντίζεις και να αγαπάς τον εαυτό σου. Πως θες να σε αγαπήσουν οι άλλοι, αν δεν αγαπήσεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου; Η χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν βοηθάει να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά. Αγάπα τις ατέλειές σου και κάνε τις σήμα κατατεθέν σου.

4. Συνάντησε παλιούς φίλους. Κάνε πράξη το τυπικό «τα λέμε». Σήκωσε το τηλέφωνο και πάρε κάποιον φίλο από τα παλιά για έναν καφέ ή ένα σινεμά. Ίσως κι αυτός νιώθει μοναξιά όπως κι εσύ κι απλά να μην βρίσκει τη δύναμη να σηκώσει το ακουστικό.

5. ... και κάνε καινούριους. Σου φαίνεται αδύνατο να βρεις καινούριους φίλους; Άρχισε ένα καινούριο χόμπι, γίνε εθελόντρια, γράψου σε κάποιον όμιλο. Μην ξεχνάς άλλωστε πως οι φιλίες χτίζονται πάνω στα κοινά μας.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.