Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

«Οι σχέσεις δεν είναι να διορθώνεις τον σύντροφό σου - είναι να διορθώνεις τον εαυτό σου»

Ποιο είναι το μυστικό του 15χρονου γάμου της Pink και του Carey Hart



Τι συμβαίνει όταν το πιο αντισυμβατικό ζευγάρι στο Χόλιγουντ αντιμετωπίζει ένα τυπικό συζυγικό πρόβλημα και ποιο μάθημα δίνουν σε όλους μας; Πόσο μακριά θα έφτανες για να σώσεις τον γάμο σου; Οποιοσδήποτε είναι παντρεμένος μπορεί να επιβεβαιώσει τις προκλήσεις του θεσμού και πώς μπορεί να μεταμορφώσει κάποιον από μέσα προς τα έξω – με τρόπους καλούς όσο και κακούς. Όταν συμφωνούμε να δέσουμε με υπόσχεση την αγάπη της ζωής μας, «δένουμε» επίσης τον εαυτό μας σε μια ζωή σταθερότητας, συνέπειας και μακροπρόθεσμης δέσμευσης. Εάν είστε το είδος του ατόμου που εκτιμά αυτές τις αξίες, ο γάμος θα φαίνεται πάντα σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ωστόσο, αν είστε το είδος του ατόμου που πάντα έρχεται σε αντίθεση με τους τύπους και δεν προτιμά τη συμβατική ζωή, ο γάμος θα φαίνεται σαν μια δύσκολη μάχη.

Η Pink και ο σύζυγός της, Carey Hart, ήταν πάντα στην τελευταία ομάδα. Οι δυο τους έχουν χτίσει τη φήμη ως ένα από τα πιο τολμηρά ζευγάρια στον χώρο του θεάματος. Δεν ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τους κανόνες και δεν τους ενδιαφέρει να κρατούν τα προσχήματα στις εμφανίσεις τους.

 https://www.instagram.com/p/CJwfrFrJjuT/

Η Pink αποκαλύπτει ότι η συμβουλευτική ζευγαριών έσωσε τον γάμο της

Ωστόσο, παρά τη στάση τους, έπρεπε να συμβιβαστούν και να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αντιξοότητες της συμβίωσής τους. Δείτε πώς έσωσαν τον γάμο τους στο παρά τσακ:

Η Pink και ο Carey Hart δεν φοβήθηκαν ποτέ να σπάσουν τα όρια. Ήταν εκείνη που του έκανε δημόσια πρόταση γάμου σε έναν από τους αγώνες μοτοκρός του, την οποία δέχτηκε εκστασιασμένος. Αργότερα, όταν χώρισαν το 2008, και εκείνη κυκλοφόρησε το κομμάτι χωρισμού της, το «So What», ο Carey επέλεξε να εμφανιστεί στο μουσικό βίντεο, παρόλο που το τραγούδι έθιγε την προβληματική συμπεριφορά του. Έχουν χωρίσει και συμφιλιωθεί δύο φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια, επομένως δεν είναι σαφώς ο τύπος που θα παραμείνει σε μια διαλυμένη σχέση με την ελπίδα ότι μια μέρα θα βελτιωθεί ως διά μαγείας.

Ωστόσο, οι περίεργες επιλογές τους υποστηρίζονται επίσης από την επιθυμία να κάνουν τον γάμο τους να λειτουργήσει πάση θυσία. Σε μια συνεδρία Instagram Live πέρυσι με τη θεραπεύτρια της Vanessa Lin, η 42χρονη αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο αυτή και ο σύζυγός της είναι ακόμα μαζί: συμβουλευτική ζευγαριών. «Είναι ο μόνος λόγος που είμαστε ακόμα μαζί», είπε η τραγουδίστρια. Πρόσθεσε ότι έλαβε άφθονα σχόλια επειδή αποκάλυψε ότι βρισκόταν σε θεραπεία με τον Carey, αλλά στο τέλος της ημέρας, ήταν μια απαραίτητη παρέμβαση για να τους βοηθήσει να δουν ο ένας τον άλλον και να φτάσουν στο ίδιο μήκος κύματος.

Εάν οι άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν θεραπεία για την ατομική τους ψυχική υγεία, γιατί να μην αναζητήσετε την ίδια θεραπεία για τον άρρωστο γάμο σας; Η μητέρα δύο παιδιών είπε ότι αυτή είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που πολλά ζευγάρια μπορεί να αντιμετωπίσουν, ειδικά αν είναι μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα νόμιζες ότι ο χρόνος και η κοινή ιστορία τους φέρνουν πιο κοντά, αλλά τους κάνει επίσης εφησυχασμένους και στάσιμους, τόσο πολύ που απαιτούν από ένα τρίτο μέρος να τους βοηθήσει να ξαναμιλήσουν την ίδια γλώσσα. «Δεν μπορώ να πω ότι είναι θέμα ανδρών και γυναικών», είπε η Pink, εξηγώντας ότι είναι ένα φαινόμενο γενικής σχέσης που μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Είναι πολύ συνηθισμένο να συνειδητοποιήσεις μια μέρα ότι και οι δύο «μιλάτε δύο διαφορετικές γλώσσες» και εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον πια.

 https://www.instagram.com/p/COa3bNWJLFR/

Οι σχέσεις δεν είναι να «φτιάχνεις» τον σύντροφό σου - είναι να φτιάξεις τον εαυτό σου

Η τραγουδίστρια του «Cover Me In The Sunshine» μίλησε επίσης για το πώς οι άνθρωποι δεν είναι πραγματικά εκπαιδευμένοι στη διαχείριση προσωπικών σχέσεων. Είναι ένα παιχνίδι εικασιών για το τι εννοεί και τι λέει ο καθένας. Μπορείτε να μάθετε από τα λάθη των άλλων και μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τη λήψη αποφάσεων με βάση τους άλλους, αλλά καμία από τις καταστάσεις δεν ισχύει πραγματικά για εσάς στο μεγάλο πλάνο των πραγμάτων. Οπότε, ναι, όλοι πετάνε στα τυφλά, και δεν φταίει κανείς. «Δεν μας διδάσκουν ως παιδιά πώς να έχουμε σχέσεις, πώς να τα πηγαίνουμε καλά με τους ανθρώπους», είπε. Στην πραγματικότητα, αυτό αποτελεί μια από τις βαθύτερες αιτίες των πολιτικών και πολιτιστικών συγκρούσεων στον δυτικό κόσμο.

Ενώ δεν μπορούμε να υποβάλουμε ένα ολόκληρο έθνος σε ομαδική θεραπεία, είναι δυνατόν να πάρουμε δύο άτομα σε ένα δωμάτιο και να τους κάνουμε να ξεφορτώσουν την απογοήτευσή τους με έναν υγιή, παραγωγικό τρόπο. Εάν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, οι πιθανότητες είναι ότι θα είναι πιο πιθανό να συνεργαστούν για να φτάσουν στον λόγο της αγανάκτησής τους. «Δεν ξέρουμε πώς να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, δεν ξέρουμε πώς να συνεννοούμαστε, δεν ξέρουμε πώς να επικοινωνούμε», είπε η Pink. Φυσικά, ένας θεραπευτής μπορεί να έρθει και να βοηθήσει το ζευγάρι να αντιμετωπίσει τα ζητήματά του συστηματικά χωρίς να ανησυχεί για τον πόνο που του προκαλείται.

Η Pink άφησε επίσης τους followers να μπουν σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη στιγμή κατά τη διάρκεια της θεραπείας, όπου φώναζε στον σύζυγό της επειδή δεν ήταν παρών για εκείνη. Έλεγε ασταμάτητα - για το πώς «δεν είναι παρών, δεν είναι εδώ, δεν το καταλαβαίνει, δεν ακούει εμένα συναισθηματικά» —χωρίς να του δώσει καθόλου χώρο να αντικρούσει. Τότε ήταν που η Βανέσα, η θεραπεύτρια τους, τους είπε να «σιωπήσουν, να σηκωθούν, να βάλουν τα χέρια [τους] ο ένας στην καρδιά του άλλου και απλώς να κοιτάξουν ο ένας τον άλλον στα μάτια». Όταν ο Carey το έκανε αυτό, με το χέρι του στην καρδιά του και τα μάτια του να κοιτούν την ψυχή της Pink, συνειδητοποίησε ότι τον είχε αδικήσει κατάφωρα. Του είχε εξαπολύσει κατηγορίες χωρίς κανένα διάλειμμα και έπρεπε να επιβραδύνει για να τον εξουσιοδοτήσει να μιλήσει κι εκείνος. Αυτή είναι μια εξέλιξη που κατέστη δυνατή μόνο μέσω της θεραπείας – όπου υπήρχε ένας επαγγελματίας για να θέσει τα όρια του τι ήταν αποδεκτό και απαραίτητο, και μια μικρή κατεύθυνση πηγαίνει πολύ μακριά.

Η θεραπεία δεν διόρθωσε εντελώς τον γάμο της Pink και του Carey. Μπορεί να τον έσωσε, αλλά σίγουρα δεν εξαφάνισε όλα τα εμπόδια σε μια νύχτα. «Χρειάζεται δουλειά για να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι σημαντικό», δήλωσε στο περιοδικό People. Η κύρια εστίασή της ήταν να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη από τότε που μεγάλωσε σε μια διαλυμένη οικογένεια, και δεν θέλει να έρθει η ίδια στη δύσκολη αυτή θέση. Έτσι, αντί να ενοχλεί τον σύζυγό της για κάθε θέμα, έχει μάθει να μειώνει τις προσδοκίες της και να αφήνει ορισμένα πράγματα να περνάνε.

 https://www.instagram.com/p/CVtlRVjvcQo/

Η επικοινωνία είναι μια δύσκολη μάχη, αλλά πάντα αξίζει τον χρόνο σας

Η θεραπεία δεν μπορεί να είναι η μαγική λύση στα προβλήματα της ζωής σας, αλλά πρέπει να υπάρχει κάτι πολύτιμο από την άσκηση, εάν τόσες πολλές ζωές έχουν αλλάξει προς το καλύτερο ως αποτέλεσμα της θεραπείας. Τουλάχιστον, σας παρέχει ένα ειρηνικό, μετριοπαθές περιβάλλον για να εκφράσετε τη γνώμη σας, να γνωρίσετε την προοπτική του συντρόφου σας και να μάθετε πώς μπορείτε να επιλύσετε πιο αποτελεσματικά το θέμα της διαμάχης. Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος για να διευθετήσετε τις συζυγικές διαμάχες είναι να τερματίσετε την ένωση, και μερικές φορές, όπως στην περίπτωση της Pink και της Carey, είναι να ανακαλύψετε ξανά την αγάπη σας ο ένας για τον άλλον και να δώσετε στον εαυτό σας μια δεύτερη ευκαιρία.

Το γεγονός είναι ότι η λειτουργική επικοινωνία μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε όχι μόνο τον εαυτό σας αλλά και τον κόσμο γύρω σας. Η γεφύρωση αυτού του χάσματος είναι το πρώτο βήμα για να χτίσετε το μέλλον που θέλετε για τον εαυτό σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.