Μήπως σε ζηλεύει; Οι πιο σοβαρές ενδείξεις παθολογικής ζήλειας σε μια σχέση και πως να βάλεις τέλος σε αυτές

Η ζήλεια αποτελεί μια από τις πιο τοξικές συμπεριφορές που μπορεί να επιδεικνύει ένα άτομο και εκτός του ότι καταστρέφουν μια σχέση, σε επιβαρύνουν ψυχολογικά με τρόπους που ούτε καν περνούν από το μυαλό σου

Ναταλία Πετρίτη

Η ζήλεια και οι εκφράσεις κτητικής συμπεριφοράς είναι δυστυχώς συμπεριφορές που είναι συχνές στις ερωτικές μας σχέσεις. Πολλές φορές όμως δεν το αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως, με αποτέλεσμα αυτές να παγιώνονται και όχι απλώς να καταστρέφουν αργά και σταθερά τη σχέση, αλλά να μας επιβαρύνουν και ψυχολογικά με τρόπους που ούτε καν περνούσαν από το μυαλό μας. Αν λοιπόν κι εσείς παρατηρείτε σημάδια ζήλειας στη συμπεριφορά του συντρόφου σας, συνεχίστε να διαβάζετε ώστε να δείτε ποιες είναι οι σοβαρότερες ενδείξεις της, αλλά και για να βάλετε τέλος σε αυτές όσο είναι νωρίς.

Θέλει να γνωρίζει συνεχώς που βρίσκεστε

Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο τρυφερό ενδιαφέρον και στον διαρκή έλεγχο του που μπορεί να βρισκόμαστε από τον σύντροφό μας. Αν παρατηρείτε ότι διαρκώς σας τσεκάρει και θέλει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεστε, τότε σημαίνει πως ενδέχεται να σας ζηλεύει παθολογικά. 

Θέτει κανόνες στη σχέση σας

Κανόνες μέρος των οποίων ο ίδιος όμως δεν είναι, με αποτέλεσμα να νιώθετε εγκλωβισμένη σε καταστάσεις χωρίς καμία λογική εξήγηση. Οι κανόνες στις σχέσεις υπάρχουν μόνο για το roleplay στο σεξ. Αν αυτοί ξεφεύγουν από αυτό το επίπεδο, πρέπει να θορυβηθείτε.

Σας ελέγχει διαρκώς

Από το που θα πάτε, μέχρι πόσο αργά θα γυρίσετε σπίτι και πάει λέγοντας. Ο διαρκής έλεγχος από την πλευρά του συντρόφου σας είναι ένα από τα μεγαλύτερα red flags σε μια σχέση και μαρτυρά παθολογική ζήλεια, ναρκισσισμό και γενικά ένα πολύ κακό υπέδαφος για τη σχέση σας.

Σας λέει τι θα φορέσετε και τι όχι

Αυτή η συνήθεια είναι η πρώτη ένδειξη της ελεγκτικής συμπεριφοράς και ενέχει και ένα μεγάλο δείγμα αγνού μισογυνισμού. Γιατί συνήθως θα σας δώσει το ΟΚ στο να φορέσετε ένα φαρδύ πουλόβερ ή μια φόρμα, αλλά σίγουρα όχι τα σέξυ σας πέδιλα ή ένα αποκαλυπτικό φόρεμα που μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα οποιουδήποτε ανθρώπου. Απαιτήστε να κοπεί όσο είναι νωρίς, αλλιώς τρέξτε μακριά.

Αναφέρεται συνέχεια στους πρώην συντρόφους σας

Ακόμη και σε αυτόν με τον οποίο τα είχατε στη Β’ Λυκείου. Γιατί ζηλεύει τους πάντες και τα πάντα και δεν μπορεί να κατανοήσει ότι είχατε ζωή και πριν από αυτόν. Καθόλου εντάξει.

Σας αποξενώνει από τους φίλους σας

Δεν σας επιτρέπει να δείτε τις φίλες και τους φίλους σας, ζηλεύει όταν είστε καλεσμένη σε ένα πάρτι και γενικά σας αποξενώνει από τους δικούς σας ανθρώπους. Ή θα κατανοήσει ότι δεν είστε ιδιοκτησία του, ή θα πρέπει να χωρίσετε τους δρόμους σας μια και καλή.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares