Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως σε ζηλεύει; Οι πιο σοβαρές ενδείξεις παθολογικής ζήλειας σε μια σχέση και πως να βάλεις τέλος σε αυτές

Η ζήλεια αποτελεί μια από τις πιο τοξικές συμπεριφορές που μπορεί να επιδεικνύει ένα άτομο και εκτός του ότι καταστρέφουν μια σχέση, σε επιβαρύνουν ψυχολογικά με τρόπους που ούτε καν περνούν από το μυαλό σου



Η ζήλεια και οι εκφράσεις κτητικής συμπεριφοράς είναι δυστυχώς συμπεριφορές που είναι συχνές στις ερωτικές μας σχέσεις. Πολλές φορές όμως δεν το αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως, με αποτέλεσμα αυτές να παγιώνονται και όχι απλώς να καταστρέφουν αργά και σταθερά τη σχέση, αλλά να μας επιβαρύνουν και ψυχολογικά με τρόπους που ούτε καν περνούσαν από το μυαλό μας. Αν λοιπόν κι εσείς παρατηρείτε σημάδια ζήλειας στη συμπεριφορά του συντρόφου σας, συνεχίστε να διαβάζετε ώστε να δείτε ποιες είναι οι σοβαρότερες ενδείξεις της, αλλά και για να βάλετε τέλος σε αυτές όσο είναι νωρίς.

Θέλει να γνωρίζει συνεχώς που βρίσκεστε

Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο τρυφερό ενδιαφέρον και στον διαρκή έλεγχο του που μπορεί να βρισκόμαστε από τον σύντροφό μας. Αν παρατηρείτε ότι διαρκώς σας τσεκάρει και θέλει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεστε, τότε σημαίνει πως ενδέχεται να σας ζηλεύει παθολογικά. 

Θέτει κανόνες στη σχέση σας

Κανόνες μέρος των οποίων ο ίδιος όμως δεν είναι, με αποτέλεσμα να νιώθετε εγκλωβισμένη σε καταστάσεις χωρίς καμία λογική εξήγηση. Οι κανόνες στις σχέσεις υπάρχουν μόνο για το roleplay στο σεξ. Αν αυτοί ξεφεύγουν από αυτό το επίπεδο, πρέπει να θορυβηθείτε.

Σας ελέγχει διαρκώς

Από το που θα πάτε, μέχρι πόσο αργά θα γυρίσετε σπίτι και πάει λέγοντας. Ο διαρκής έλεγχος από την πλευρά του συντρόφου σας είναι ένα από τα μεγαλύτερα red flags σε μια σχέση και μαρτυρά παθολογική ζήλεια, ναρκισσισμό και γενικά ένα πολύ κακό υπέδαφος για τη σχέση σας.

Σας λέει τι θα φορέσετε και τι όχι

Αυτή η συνήθεια είναι η πρώτη ένδειξη της ελεγκτικής συμπεριφοράς και ενέχει και ένα μεγάλο δείγμα αγνού μισογυνισμού. Γιατί συνήθως θα σας δώσει το ΟΚ στο να φορέσετε ένα φαρδύ πουλόβερ ή μια φόρμα, αλλά σίγουρα όχι τα σέξυ σας πέδιλα ή ένα αποκαλυπτικό φόρεμα που μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα οποιουδήποτε ανθρώπου. Απαιτήστε να κοπεί όσο είναι νωρίς, αλλιώς τρέξτε μακριά.

Αναφέρεται συνέχεια στους πρώην συντρόφους σας

Ακόμη και σε αυτόν με τον οποίο τα είχατε στη Β’ Λυκείου. Γιατί ζηλεύει τους πάντες και τα πάντα και δεν μπορεί να κατανοήσει ότι είχατε ζωή και πριν από αυτόν. Καθόλου εντάξει.

Σας αποξενώνει από τους φίλους σας

Δεν σας επιτρέπει να δείτε τις φίλες και τους φίλους σας, ζηλεύει όταν είστε καλεσμένη σε ένα πάρτι και γενικά σας αποξενώνει από τους δικούς σας ανθρώπους. Ή θα κατανοήσει ότι δεν είστε ιδιοκτησία του, ή θα πρέπει να χωρίσετε τους δρόμους σας μια και καλή.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί