Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως η σχέση σου μπάζει νερά γιατί έχεις πάρει πάνω σου όλο το βάρος;

Αν κάνεις μόνο εσύ κουπί στη σχέση, κάποια στιγμή η βάρκα σας θα μπατάρει…



Το να προσφέρετε και οι δύο συνέχεια το ίδιο σε μια σχέση δεν είναι απλώς ευσεβής πόθος αλλά και κάτι πρακτικά αδύνατο. Μια σχέση και οι συμπεριφορές των συντρόφων επηρεάζονται τόσο από τις συνθήκες όσο και από τις ανάγκες καθενός. Η ζωή συμβαίνει, τα πράγματα προκύπτουν και μερικές φορές η ισορροπία αλλάζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να είναι προσωρινό και περιστασιακό, όχι ο κανόνας. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τα σημάδια αν είστε σε μια μονόπλευρη σχέση, ώστε να σταματήσετε να σπαταλάτε τον χρόνο και την ενέργειά σας σε κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει το μερίδιο του. Εδώ είναι μερικά που πρέπει να προσέχετε.

Είσαι αυτή που πάντα ζητάει συγνώμη

Κανείς δεν είναι τέλειος, εσύ κι εγώ το ξέρουμε αυτό. Ωστόσο, δεν φαίνεται να συμβαίνει αυτό, γιατί όποτε κάτι πάει στραβά στη σχέση σας, είσαι πάντα εσύ που πρέπει να αναλάβεις το φταίξιμο, ακόμα κι αν σίγουρα δεν έφταιγες εσύ. Το κάνεις για να διατηρήσεις την ηρεμία ή επειδή «δεν αξίζει τον κόπο» και απλά θέλεις να είσαι πάλι καλά, αλλά αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Ο σύντροφός σου είναι ένας ενήλικας που θα πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις του. Αν δεν το κάνει και το φταίξιμο είναι προεπιλεγμένο σε εσάς, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια μονόπλευρη σχέση.

Ο σύντροφός σου δεν κάνει κανέναν συμβιβασμό – σε αντίθεση με σένα

Όσο κι αν έχετε κοινά στοιχεία εσύ και ο σύντροφός σας, πιθανότατα να είστε πολύ διαφορετικοί από πολλές απόψεις. Έχετε τους δικούς σας στόχους, προτεραιότητες και επιθυμίες, και αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές πρέπει να συμβιβαστείτε όταν αυτά δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Είναι ωραίο... εκτός αν είσαι ο μόνος που το κάνει. Εάν ο σύντροφός σου είναι πολύ «ο τρόπος μου-μονόδρομος» και αγνοεί εντελώς αυτό που θέλεις/χρειάζεσαι, αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Νιώθεις ότι η σύνδεση μεταξύ σας εξασθενεί ολοένα

Δεν μπορείς να είσαι βαθιά δεμένη/συνδεδεμένη με κάποιον που σας προσφέρει το μίνιμουμ της συναισθηματικής διαθεσιμότητας. Προσπαθείς συνεχώς να απλώσεις το χέρι και να κλείσεις το χάσμα που φαίνεται να έχει ανοίξει μεταξύ σας, αλλά όχι μόνο δεν τον ενδιαφέρει να σε συναντήσει στα μισά του δρόμου, αλλά δεν θα κάνει ούτε βήμα μπροστά. Δεν ενδιαφέρεται να ανοιχτεί και να σε αφήσει να μπεις, ανεξάρτητα από το πόσο ευάλωτη έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου να είσαι, κάτι που είναι άλλο ένα από αυτά τα σημαντικά σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια μονόπλευρη σχέση.

Νιώθεις ανασφάλεια χωρίς να γνωρίζεις ωστόσο το γιατί

Είσαι συνέχεια στην πρίζα, νιώθοντας ανασφάλεια όλη την ώρα. Ανησυχείς ότι θα σε αφήσει, ότι θα βρει κάποια που θα του αρέσει περισσότερο από σένα, ότι είναι θυμωμένος μαζί σου, ότι είπες κάτι λάθος… κι η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Αυτό έχει πολύ μικρή σχέση με οτιδήποτε αφορά την πραγματικότητα ή με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και αφορά μόνο το γεγονός ότι ο σύντροφός σου δεν σε αφήνει σε χλωρό κλαρί όλη την ώρα. Σου αξίζει κάτι καλύτερο!

Λες ψέματα για τη σχέση σου στους φίλους σου

Τα θέματα της σχέσης σας είναι ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου, ως επί το πλείστον, αλλά αν πάντα τον δικαιολογείς ή προσπαθείς να πείσεις τους φίλους σου ότι βρίσκεσαι στη σχέση των ονείρων σου, ενώ νιώθεις ότι μοιάζει πιο κοντά με εφιάλτη , ξέρεις ότι είσαι σε μονόπλευρη σχέση. Όχι μόνο κάνεις κακό στον εαυτό σου αποτυγχάνοντας να το παραδεχτείς αυτό στον εαυτό σας, αλλά πιθανότατα κι οι ίδιοι οι φίλο σου εντόπισαν τα σημάδια πριν από πολύ καιρό. Ωχ!

Τα πάντα περνούν από σένα

Είτε πληρώνεις τους λογαριασμούς, μαγειρεύεις, είτε αγοράζεις τα χριστουγεννιάτικα δώρα για την οικογένειά του και τη δική σου, η ευθύνη πέφτει στους ώμους σου. Εσύ χειρίζεσαι απολύτως τα πάντα γιατί είναι πολύ τεμπέλης, ή βολεψάκιας ή απλώς δεν ενδιαφέρεται. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι αρκετά συνηθισμένος στο να έχεις τον έλεγχο, οπότε δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σου τον αρνηθούν…

Ο σύντροφός σου συχνά χρησιμοποιεί τη λέξη «υπερβολικά καλή» για να σε περιγράψει

Θεέ μου, αυτό είναι το χειρότερο. Ακόμα και όταν το πληκτρολογώ με κάνει να γουρλώνω τα μάτια μου. Ο μόνος λόγος που θα ήσουν ποτέ «υπερβολικά καλή» για κάποιον είναι επειδή εκείνος δεν είναι αρκετός. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να πει ότι δεν είναι στο επίπεδό σου και ότι είναι πολύ τεμπέλης για να κάνει την προσπάθεια να φτάσει εκεί. Είναι ευπρόσδεκτος να πάει και να βρει κάτι στα μέτρα του, αν θέλει! Χάρη σε σένα θα κάνεις!

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός