Πώς να χωρίσεις με ένα άτομο που ακόμη αγαπάς

Το να χωρίζεις με έναν άνθρωπο που ακόμη αγαπάς είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν

Ναταλία Πετρίτη

Το να χωρίζεις με έναν άνθρωπο που ακόμη αγαπάς είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν. Όμως όταν μέσα σου γνωρίζεις πως η σχέση σας έχει κάνει τον κύκλο της, δεν υπάρχει λόγος να διαιωνίζεις μια κατάσταση στασιμότητας, που μπορεί άλλωστε να στοιχίσει πολύ περισσότερο μελλοντικά και στους δυο σας. Διάβασε εδώ όλα όσα πρέπει να κάνεις, για να είναι ο χωρισμός σας όσο πιο ανώδυνος γίνεται.

Γίνε ξεκάθαρος/-η με τον εαυτό σου ως προς το γιατί χωρίζεις

Προτού πλησιάσεις τον/την σύντροφό σου και ανακοινώσεις ότι θέλετε να χωρίσετε, γίνε ξεκάθαρος/-η με τον εαυτό σου ως προς το γιατί θέλεις αυτό να συμβεί. Κι αυτό, γιατί η άλλη πλευρά θα ζητήσει σίγουρα σαφείς εξηγήσεις ως προς το γιατί παίρνει αυτήν την τροπή η σχέση σας και εσύ θα πρέπει να είσαι σε θέση να εκφράσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Μην το καθυστερείς

Εφόσον έχεις πάρει την απόφασή σου, μην καθυστερείς να γνωστοποιήσεις τις προθέσεις σου, αφού το να έχει τελειώσει η σχέση μέσα σου και να την συντηρείς είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο. Δεν υπάρχει άλλωστε ποτέ η κατάλληλη στιγμή για να συμβεί.

Να είσαι ευγενικός/-ή μα και ξεκάθαρος/-η

Είναι δεδομένο το γεγονός ότι δεν θα ήθελες να πληγώσεις τον/την σύντροφό σου όταν θα ανακοινώσεις ότι θέλετε να χωρίσετε, γι΄αυτό η ευγένεια από την πλευρά σου, όπως και το νοιάξιμο πρέπει να φανούν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα είσαι ξεκάθαρος/-η ως προς τις προθέσεις σου ή ότι θα κάνεις εκπτώσεις.

Μην αφήσεις περιθώρια διαπραγμάτευσης

Ξέρεις πολύ καλά ότι η απόφασή σου έχει παρθεί για τα καλά και ότι δεν επιθυμείς πισωγυρίσματα ή δεύτερες προσπάθειες. Γι’ αυτό μην αφήσεις ανοιχτά τα περιθώρια διαπραγμάτευσης της κατάστασης, καθώς ξέρεις τι πραγματικά θέλεις.

Κόψε την επικοινωνία αμέσως

Μετά την ανακοίνωση του χωρισμού, κόψε αμέσως την επικοινωνία με τον/την πρώην σου, καθώς τα πολλά πάρε-δώσε θα δυσκολέψουν πολύ στο να εμπεδωθεί για τα καλά το ότι η σχέση σας αποτελεί παρελθόν.

Μην απολογείσαι

Μην απολογηθείς για το γεγονός ότι διεκδικείς κάτι καλύτερο για εσένα, ούτε για το ότι δεν μπορείς να υπάρχεις άλλο σε αυτήν τη σχέση. Όσο κι αν αγαπιέσαι με έναν άνθρωπο, οι σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους και κάποτε τελειώνουν.

Μην έχεις δεύτερες σκέψεις

Είναι λογικό να επερωτάς το αν η απόφασή σου είναι σωστή, όμως βαθιά μέσα σου το γνωρίζεις έτσι κι αλλιώς καλά. Όλοι οι χωρισμοί είναι δύσκολοι, όταν όμως πρόκειται για συνειδητές αποφάσεις είναι για το καλό όλων.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares