Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς το dating με έναν άνθρωπο διαφέρει από το να είστε επίσημα σε σχέση

Με ποιους τρόπους διαφέρουν οι δύο ορισμοί;



Βγαίνεις εδώ και καιρό με έναν άνθρωπο, αλλά δυσκολεύεσαι πολύ να βάλεις μια ταμπέλα σε αυτό που έχετε μεταξύ σας; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είσαι η μόνη! Η γκρίζα αυτή περιοχή μεταξύ του dating και της επίσημης σχέσης μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει παρεξηγήσεις και ανασφάλεια, οδηγώντας στην απόλυτη τρέλα. Παρ’ όλο λοιπόν που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα επίσημοι ορισμοί ως προς το τι είναι το dating και τι η σχέση με έναν άνθρωπο, να με ποιους τρόπους διαφέρουν μεταξύ τους.

Το έχετε συζητήσει

Προτού ανακοινώσεις σε φίλους και οικογένεια ότι βρίσκεσαι σε σχέση, πάντα το έχεις συζητήσει ξεκάθαρα με τον σύντροφό σου, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα το αν αυτή θα είναι απολύτως μονογαμική ή και ανοιχτή. Το dating από την άλλη, γίνεται με πολύ πιο χαλαρούς όρους και δηλώνεται από την πρώτη σχεδόν στιγμή, είτε βγαίνετε μόνο μεταξύ σας, είτε με άλλα 20 άτομα.

Το dating έρχεται πάντα πριν από τη σχέση

Μπορεί να βρεθείς σε μια σχέση με έναν άνθρωπο, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι πριν αυτή γίνει επίσημη, έχετε περάσει το διάστημα του dating μεταξύ σας. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι το dating με κάποιον οδηγεί πάντα στη σχέση.

Οι σχέσεις είναι πιο ξεκάθαρες

Το dating είναι ένας πολύ χαλαρός όρος, ακριβώς επειδή για τους περισσότερους είναι το στάδιο που γνωρίζεις έναν άνθρωπο πριν να αποφασίσεις αν θέλεις όντως να είσαι μαζί του. Η χαλαρότητα αυτή συνεπάγεται βέβαια και μια έλλειψη «κανόνων» συμπεριφοράς και ίσως και αδυναμία πολλές φορές να καταλάβεις τις προθέσεις του άλλου ανθρώπου, που μπορεί να έχει κάτι εντελώς διαφορετικό στο μυαλό του ως προς το τι είστε μεταξύ σας. Από την άλλη μεριά, οι σχέσεις είναι πολύ πιο ξεκάθαρες ως κοινωνικές συμβάσεις και έρχονται μαζί με κανόνες και συγκεκριμένες υποχρεώσεις τις οποίες συμφωνεί το ζευγάρι μαζί το πρώτο διάστημα.

Το dating σου δίνει ανεξαρτησία, η σχέση δεσμεύσεις

Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι μια σχέση συνεπάγεται την ανελευθερία των ανθρώπων σε αυτήν.

Το dating είναι κάτι που κάνεις, η σχέση κάτι που δημιουργείς

Ως dating χαρακτηρίζεται η επανάληψη εξόδων, ραντεβού και δραστηριοτήτων με έναν άνθρωπο με τον οποίο περνάς καλά. Από την άλλη, η σχέση ενέχει μέσα της τη δημιουργία πολλών περισσότερων πραγμάτων που δένουν ένα ζευγάρι και ξεπερνούν κατά πολύ το να περνά απλά καλά.

Η αγάπη παίζει ρόλο

Μπορεί να βγαίνεις για καιρό με έναν άνθρωπο, όμως το μόνο σίγουρο είναι στο ότι στη συνθήκη του dating, η αγάπη είναι κάτι που δεν υφίσταται στην πραγματικότητα. Αντιθέτως από τη συνθήκη της σχέσης, όπου και έρχεται φυσικά.

Από τη στιγμή που είστε καλά, οι ορισμοί δεν έχουν σημασία

Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι στο ότι όταν είσαι καλά εσύ και ο άνθρωπος με τον οποίο έχεις επιλέξει να περνάς τον χρόνο μαζί του και να μοιράζεσαι πράγματα, οι ορισμοί δεν έχουν καμία σημασία. Ούτε και το τι λέει ο περίγυρός σου. Εσύ αποφασίζεις τους όρους με τους οποίους θα περνάς καλά στην ερωτική σου ζωή, είτε αυτό μεταφράζεται σε dating, είτε σε μια επίσημη σχέση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός