Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 συμβουλές για να διαχειριστείς τους συναδέλφους που σου κάνουν τη ζωή δύσκολη

Υπάρχουν μερικοί συνάδελφοι που δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας. Μάθε πώς να τους διαχειρίζεσαι!



Όπου κι αν δουλεύεις, είτε αυτή είναι η πρώτη σου δουλειά, είτε όχι, δεν είναι καθόλου απίθανο να έχεις συναδέλφους που σε εκνευρίζουν, είναι ενοχλητικοί και γενικά σου κάνουν τη ζωή δύσκολη, μετατρέποντας το περιβάλλον της δουλειάς σε ένα τοξικό πεδίο της καθημερινότητάς σου! Ακολούθα λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές για να τους διαχειριστείς όσο καλύτερα γίνεται.

Απόφυγέ τους ευγενικά

Αν πρόκειται για έναν συνάδελφο με τον οποίο δεν έχετε κάποια δουλειά να φέρετε εις πέρας μαζί, απόφυγέ τον ευγενικά όταν σε πλησιάσει για κουβεντούλα, αναφέροντας πως έχεις ένα deadline που σε πιέζει και δεν έχεις καθόλου χρόνο.

Να είσαι διπλωματικός

Η ευγένεια είναι πάντα ο δρόμος για να πετύχεις ό,τι εσύ επιθυμείς. Aν για παράδειγμα ο συνάδελφός σου επιμένει σε μια άποψη με την οποία εσύ μπορεί να διαφωνείς δυσχεραίνοντας το κλίμα στη δουλειά, τότε απάντησε ευγενικά ότι καταλαβαίνεις την άποψή του, αλλά εσύ το βλέπεις διαφορετικά.

Μην γίνεσαι επιθετικός/-ή

Μην μεταχειρίζεσαι έναν τοξικό συνάδελφο με την επιθετικότητα που και εκείνος χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα, αφού έτσι θα φουντώσουν τα αίματα και η κατάσταση θα ξεφύγει. Προσπάθησε να μην δίνεις σημασία.

Κράτησε την ψυχραιμία σου

Προτίμησε να απομακρυνθείς από το χώρο αν δεις πως εκνευρίζεσαι ανεξέλεγκτα, ώστε να περιοριστεί το εχθρικό κλίμα μεταξύ σας. Μην ξεχνάς πως βρίσκεσαι σε επαγγελματικό χώρο.

Γίνε ευθύς και διακριτικός/-ή

Μίλησε στον συνάδελφό σου ιδιωτικά για να μην τον φέρεις σε δύσκολη θέση και προσπάθησε να λύσετε με αυτόν τον τρόπο τα μεταξύ σας ζητήματα.

Θέσε τα όριά σου εγκαίρως

Δεν είναι κακό να θέσεις κάποια όρια με τους συναδέλφους σου και να μιλάς με ειλικρίνεια και ωραίο τρόπο για αυτά που σε ενοχλούν. Έτσι αποφεύγονται μελλοντικές εντάσεις και προβλήματα.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.