Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Σύνδρομο Peter Pan: Όλα τα σημάδια ότι ο σύντροφός σου πάσχει από αυτό και έχει αλλεργία στις δεσμεύσεις

Ο σύντροφός σου μπορεί και να μην είναι τόσο ώριμος όσο νόμιζες 



Έχεις παρατηρήσει ότι ο σύντροφός σου δυσκολεύεται ιδιαίτερα να δεσμευτεί για το οτιδήποτε, είτε έχει να κάνει με εσένα, είτε με άλλα πράγματα στη ζωή του; Τότε ίσως και να πάσχει από το λεγόμενο σύνδρομο Peter Pan! Συνέχισε να διαβάζεις ώστε να μάθεις ποια είναι τα βασικά σημάδια ότι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου έχει αλλεργία στις δεσμεύσεις, φοβούμενος να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις που όλοι οι ενήλικοι έχουμε σε κάποια φάση της ζωής μας.

Αλλάζει συχνά δουλειές

Όλοι μας έχουμε αλλάξει επαγγελματικά περιβάλλοντα, όταν όμως εκείνος επιδιώκει διαρκώς να αλλάζει δουλειές, ίσως κάτι δεν πάει πολύ καλά. Και αυτό καθώς όσο περισσότερο μένει ένας άνθρωπος στην ίδια εργασία, τόσες περισσότερες ευθύνες αναλαμβάνει με το πέρασμα του χρόνου, που ίσως εκείνος να μην θέλει ούτε να διανοηθεί!

Το να κάνετε σχέδια εκ των προτέρων είναι μια πρόκληση

Και δεν μιλάμε για μεγαλόπνοα σχέδια απαραίτητα, όπως ένα μεγάλο ταξίδι ή και ένας γάμος κάποτε στο μέλλον, αλλά το που θα πάτε να φάτε το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Αρκετά παιδική συμπεριφορά αν θες τη γνώμη μας.

Δεν θα μπει στα «βαθιά» μαζί σου

Αν προσπαθείς να τον κάνεις να ανοιχτεί κάνοντας διερευνητικές συζητήσεις μαζί του για τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του και εκείνος υψώνει ανάμεσά σας ένα τοίχος αδυνατώντας να επικοινωνήσει μαζί σου σαν άνθρωπος της ηλικίας του ή να ανταποδώσει τα συναισθήματά του, τότε τα νέα δεν είναι καλά.

Πολλές φορές η χημεία, οι καλές στιγμές, το καλό σεξ και οι κοινές εμπειρίες δεν είναι αρκετά από μόνα τους για να κρατήσει μια σχέση. Ένας άνδρας που νιώθει… Peter Pan σίγουρα έχει θέματα με τον εαυτό του που πρέπει να λύσει, γι΄αυτό αν δεν βλέπεις την πρόθεση να συμβεί αυτό, θεώρησε καλύτερο για σένα το να προχωρήσεις σε κάτι άλλο.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός