Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 τρόποι για να κάνεις πιο ουσιαστικές συζητήσεις με το ταίρι σου

Κράτα σημειώσεις!



Επιλέγοντας στη ζωή και την καθημερινότητά μας να συζητάμε με τους κοντινούς μας ανθρώπους και ιδιαίτερα με τους ερωτικούς μας συντρόφους για πιο ουσιαστικά θέματα και με στόχο πάντα να εμβαθύνουμε, καλλιεργούμε την ευτυχία μας, μιας που μέσα από αυτά αυξάνεται η οικειότητα μεταξύ μας, οι δεσμοί που μας ενώνουν και γινόμαστε πιο φροντιστικοί ο ένας απέναντι στον άλλο.

Πώς θα κάνεις όμως πιο ουσιαστικές συζητήσεις:

Κάνε τις κατάλληλες ερωτήσεις

Όταν ξεκινάς μία ερώτηση με «Τι», το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις μία απλή απάντηση. Όταν όμως αρχίζεις με το «Γιατί», εξερευνείς το βαθύτερο κίνητρο του συνομιλητή σου. Κινήσου λοιπόν έτσι σε μία συζήτηση για να δείξεις εξαρχής ότι ενδιαφέρεσαι για τις εμπειρίες του ατόμου που έχεις απέναντί σου και θα ήθελες να μαθαίνεις περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το τι έχει ανάγκη.

Μίλα λιγότερο και άκου περισσότερο

Ενθάρρυνε τον διάλογο μεταξύ σας, χωρίς να ξεχνάς ποτέ ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλάς λιγότερο και να ακούς περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζεις σε βάθος τον σύντροφό σου και καταλαβαίνεις περισσότερα για τον χαρακτήρα και τα θέλω του. Φυσικά το ίδιο οφείλει να κάνει και ο ίδιος από την πλευρά του.

Αναζήτησε θέματα που αρέσουν και στους δυο σας

Αναζήτησε θέματα που θα σε βοηθήσουν να βρείτε τα κοινά σας σημεία και απόφυγε τις κοινότυπες και προβλέψιμες ερωτήσεις, καθώς αυτές δεν αποτελούν ουσιαστική επικοινωνία ανάμεσά σας. 

Ζήτα συμβουλές

Πολλές φορές, το να ζητάμε συμβουλές από το ταίρι μας είναι ο καταλληλότερος τρόπος να ενδυναμώσουμε τη σχέση μας, αφού έτσι λαμβάνουμε πληροφορίες όχι μόνο για την επίλυση των δικών μας προβλημάτων, αλλά αντιλαμβανόμαστε και το ποια εικόνα εκπέμπουμε προς τον ερωτικό μας σύντροφο από όσα εκείνος μας συμβουλεύει να κάνουμε.

Άφησε το τηλέφωνο

Η επικοινωνία μεταξύ ενός ζευγαριού (και μεταξύ όλων των ανθρώπων στην πραγματικότητα) είναι καλύτερη όταν γίνεται δια ζώσης και όχι με το τηλέφωνο να μεσολαβεί. Απόφυγε με άλλα λόγια τις μεγάλες συζητήσεις μέσω μηνυμάτων, όσο χαριτωμένο κι αν σου φαίνεται, και επίλεξε το να βρίσκεστε πάντα από κοντά, συζητώντας με τις ώρες μεταξύ σας.

Καμιά φορά, και το σώμα σου μιλάει από μόνο του

Η γλώσσα του σώματος, όπως και η οπτική επαφή μαζί με τις ειλικρινείς μας χειρονομίες, κάνουν την επικοινωνία πιο ενδιαφέρουσα. Τίποτα δεν είναι καλύτερο σε μια συζήτηση, όσο το να νιώθεις ότι ο άλλος ενδιαφέρεται για όσα λες και να του δείχνεις κι εσύ το ίδιο με τη σειρά σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα