Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας τρέχει πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε

Μάθε να τα αναγνωρίζεις όσο είναι εγκαίρως!



Είναι πιθανό να είναι δύσκολο να αντιληφθείς εάν μια σχέση προχωράει πολύ γρήγορα, ειδικά όταν νιώθεις τον έρωτα να σου χτυπάει την πόρτα. Όταν όμως δεν φροντίζεις να κάνεις check-in με τον εαυτό σου, είναι πολύ πιθανό επίσης το να πέσεις «με τα μούτρα» σε αυτήν, με τα αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν να είναι ολέθρια τελικά για την εξέλιξή της. Μάθε λοιπόν να αναγνωρίζεις τα σημάδια ότι βιάζεστε στη σχέση σας, προτού να είναι πολύ αργά.

Θεωρείς ότι έχεις βρει το άλλο σου μισό

Δεν είναι μόνο ότι η ίδια η έννοια του «άλλου μισού» είναι από μόνη της προβληματική, αλλά όταν το νιώθεις πριν καλά καλά γνωριστείς ουσιαστικά με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, τότε τα πράγματα θα εξελιχθούν κατά πάσα πιθανότητα με άγαρμπους όρους. Δώσε λοιπόν χρόνο στον εαυτό σου να γνωρίσει τα ελαττώματα του συντρόφου σου προκειμένου να καταλάβεις αν πράματι μιλάμε για μια ιδανική σχέση ή απλά έναν έντονο ενθουσιασμό.

Γνωρίζεις φίλους και οικογένεια πριν να νιώσεις άνετα για αυτό

Είναι σίγουρα σημαντικό ο/η σύντροφός σου να τα πάει καλά με τους φίλους και την οικογένειά σου και το αντίστροφο. Και ενώ δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε πρέπει να να γίνουν οι συστάσεις,  θα πρέπει να αισθάνεσαι άνετα με την ιδέα. Αν αυτό συμβεί νωρίτερα, τότε είναι ένδειξη βιασύνης και από τις δύο πλευρές.

Δεν έχεις συνέλθει από έναν πρόσφατο χωρισμό

Αν μόλις βγήκες από μια σχέση και μπήκες κατευθείαν σε μια νέα, το πιθανότερο είναι ότι προχωράς πολύ γρήγορα. Είτε πρόκειται για μια τοξική πρώην σχέση, έναν τραυματικό χωρισμό, ή και τα δύο, αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο για να θεραπευτούν και να διορθωθούν.

Αγνοείς τις διαφορές σας

Οι διαφορές στις σχέσεις είναι αναπόφευκτες και ο τρόπος με τον οποίο τις χειρίζεσαι μπορεί να δείξει αν προχωράς πολύ γρήγορα. Το να μάθεις σε τι διαφέρετε ως άτομα απαιτεί χρόνο και πολλή διάδραση. Εάν βιάζεσαι όμως να μπεις σε μια σχέση, μπορεί να κλείσεις εντελώς τα μάτια απέναντι σε πράγματα στα οποία δεν συμφωνείτε και μελλοντικά σίγουρα θα σας απασχολήσουν.

Σου αρέσει η ιδέα της σχέσης περισσότερο από ό,τι το ίδιο το άτομο

Σου αρέσει η ιδέα του να βρίσκεσαι σε σχέση τόσο πολύ που βιάζεσαι να επισημοποιήσεις μια νέα σχέση, πριν καν γνωριστείτε πραγματικά. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να σκεφτείς τι είναι αυτό που σε κάνει να βάζεις τόσο ψηλά την ιδέα αυτή, που δεν νοιάζεσαι καν για την ποιότητα της σχέσης.

Νιώθεις πως χάνεις τον εαυτό σου

Το να εγκαταλείψεις μέρη της ταυτότητάς σου ή της ζωής σου, από το άγχος για το τι θα πει ή θα σκεφτεί για εσένα ο/η νέος/α σου σύντροφος, μπορεί επίσης να είναι σημάδι ότι η σχέση προχωράει πολύ γρήγορα. Κάνε λοιπόν ένα βήμα πίσω και αξιολόγησε τι έχει σημασία για σένα. Το να είσαι καλά με τον εαυτό σου ή μια σχέση που σα κάνει να χάνεις την ταυτότητά σου σταδιακά;

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;