3 βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις εάν σκέφτεσαι να κάνεις ένα διάλειμμα στη σχέση σου

Ένα σύντομο break σε μια σχέση έχει τα ρίσκα και τους κανόνες του. Διάβασε πώς θα το κάνεις σωστά.

Ναταλία Πετρίτη

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με κρισιακές καταστάσεις στην καθημερινότητα της σχέσης του, οι οποίες πολλές φορές μπορεί να σημαίνουν ότι ένα διάλειμμα σε αυτήν ίσως να έκανε τα πράγματα καλύτερα και να επέτρεπε στις δύο πλευρές να επανεξετάσουνε με καθαρό μάτι πτυχές τις σχέσης που νιώθουν ότι είναι προβληματικές. Ένα σύντομο break σε μια σχέση έχει φυσικά τα ρίσκα και τους κανόνες του ώστε να μην οδηγήσει τελικά σε ακόμη πιο έντονα προβλήματα ή σε έναν χωρισμό με κακούς όρους. Διάβασε λοιπόν πώς θα το κάνεις σωστά, ακολουθώντας τρεις εξαιρετικά βασικές συμβουλές που θα σε κάνουν να χρησιμοποιήσεις αυτό το διάλειμμα όσο καλύτερα γίνεται και να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι πραγματικά θέλεις να συμβεί από εδώ και πέρα στη σχέση σου.

Βάλτε σαφές χρονικό όριο στο διάλειμμα που κάνετε

Για να πετύχει ένα διάλειμμα στη σχέση σας πρέπει να ορίσετε ένα σαφές χρονικό όριο ως προς το πόσο αυτό τελικά θα διαρκέσει. Το διάλειμμα δεν έχει νόημα να είναι μικρότερο του ένα μήνα, αφού μόνο με αρκετές ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να σκεφτείτε και οι δύο τι πραγματικά επιθυμείτε να κάνετε. Από την άλλη, μην αφήσετε αυτό το όριο να ξεπεράσει τους 3 μήνες, αφού τότε θα έχουμε στην ουσία να κάνουμε με έναν μόνιμο χωρισμό.

Δεσμευθείτε ότι δεν θα κάνετε σεξ όσο διαρκεί το διάλειμμα

Το σεξ και τα συναισθήματα που αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί, οδηγεί πολύ συχνά σε παρεξηγήσεις, ενώ θολώνει την εικόνα και ωραιοποιεί τη σχέση σας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, δεσμευθείτε ότι όσο διαρκεί το διάλειμμα στη σχέση σας θα απέχετε και από το σεξ, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη διαύγεια στη σχέση σας.

Επεξεργάσου τα θέματα που σε απασχολούν

Το διάλειμμα που θα κάνετε στη σχέση σας είναι στη διάθεσή σου ώστε να επεξεργαστείς σε βάθος τα θέματα που σε απασχολούν σε αυτήν. Κράτα σημειώσεις με όσα σκέφτεσαι, προσπάθησε να ανακαλύψεις με καθαρό μυαλό ποια πράγματα σε ενοχλούν και κάνε και την αυτοκριτική σου ως προς τη δική σου στάση και συμπεριφορά στη σχέση. Μπορεί ο δοκιμαστικός αυτός χωρισμός να είναι η τελευταία λύση μιας δύσκολης σχέσης. Όμως, ποτέ μην ξεχνάς ότι τα συντροφικά προβλήματα πρέπει πάντα να λύνονται μέσα στη σχέση και όχι έξω από αυτήν.

Πότε να δοκιμάσεις το διάλειμμα στη σχέση;

Ένα διάλειμμα σε μια σχέση δεν πρόκειται να λειτουργήσει αν νιώθεις ότι είσαι ερωτευμένη με ένα νέο πρόσωπο ή αν στη σχέση σου έχουν υπάρξει κατ΄ εξακολούθηση περιστατικά βίας. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο σύντροφός σου έχει υπάρξει περισσότερες από μια φορές άπιστος απέναντί σου ή αν ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα εξάρτησης από ουσίες, χωρίς να έχει πρόθεση να αναζητήσει βοήθεια για αυτά. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα πράγματα μοιάζουν ξεκάθαρα και η λύση της σχέσης είναι τελικά και μονόδρομος.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares