Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 ενδείξεις ότι η σχέση σου τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς χωρίς να το σηκώνει

Πριν φτάσεις να αναρωτιέσαι πώς φτάσατε ως εδώ, μάθε πότε πρέπει να κόβεις ταχύτητα!



Μερικές φορές, ο υπέρμετρος ενθουσιασμός που νιώθουμε όταν ερωτευόμαστε έναν άνθρωπο, μας κάνει να ξεκινάμε μια σχέση στην οποία πέφτουμε και οι δύο με τα μούτρα, τρέχοντας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς που στην πραγματικότητα ούτε εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να σηκώσουμε. Πριν φτάσεις λοιπόν να αναρωτιέσαι πώς φτάσατε ως εδώ στη σχέση σας, μάθε πότε πρέπει να κόβεις ταχύτητα για να απολαμβάνεις κάθε πράγμα στον καιρό του και να αφήνεις τα απαραίτητα περιθώρια εξέλιξης μιας σχέσης στους ρυθμούς που είναι υγιείς.

Βλέπεις μόνο τα καλά

Η πρώτη φάση της σχέσης είναι γεμάτη πάθος, όπου όλα μοιάζουν τέλεια και ιδανικά για εσάς τους δύο. Εάν όμως περνά ο καιρός και δεν εντοπίζεις κανένα ελάττωμα στον άνθρωπό σου, δεν είναι προφανώς ότι δεν έχει, αλλά ότι εσύ αρνείσαι να το δεις. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό.

Δέχεσαι και προκαλείς love bombing

Οι τεράστιες εκδηλώσεις αγάπης, οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια από την αρχή μιας σχέσης κρύβουν μία προσπάθεια για χειραγώγηση και ίσως σου προκαλούν άγχος και στρες. Να τις προσέχεις πριν φας το κεφάλι σου.

Δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου

Είναι αρκετά σύνηθες το να μπαίνεις σε μία σχέση ενώ έχεις χωρίσει πρόσφατα ή χωρίς να έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου σύντροφο. Όμως θα πρέπει να ξέρεις ότι αυτή η σχέση σίγουρα τρέχει πολύ πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε και μπορείς να διαχειριστείς και στην πραγματικότητα.

Γνώρισες τον κύκλο του χωρίς να είσαι έτοιμη

Το να γνωρίσεις φίλους και συγγενείς του ανθρώπου που έχεις στο πλάι σου είναι σίγουρα μια κίνηση όμορφη, που υποδηλώνει πως σε εκτιμά βαθιά και σε βλέπει σοβαρά. Αρκεί αυτό να μη συμβεί στη δεύτερη κιόλας εβδομάδα που βγαίνετε, γιατί τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Έχεις χάσει την ταυτότητά σου

Όταν προσαρμόζεσαι στη ζωή του άλλου και δεν ακολουθείς τον δικό σου ρυθμό, τα θέλω και τις ανάγκες σου, χάνεις σταδιακά την ταυτότητά σου. Αυτή είναι μια κλασική ένδειξη όταν μια σχέση τρέχει πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε, αφού το ένα μέλος αυτής δεν προλαβαίνει καν να καταλάβει τι συμβαίνει ώστε να το σταματήσει.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.