Κεφάλαιο απιστία: Πώς πρέπει να διαχειριστείς τα πράγματα όταν μαθαίνεις ότι σε έχει απατήσει

Ακολούθησε τις συμβουλές του ΑllYou για να διαχειριστείς όσο καλύτερα γίνεται αυτή τη δύσκολη συνθήκη

Ναταλία Πετρίτη

Η συναισθηματική καταστροφή που προκύπτει όταν μαθαίνεις ότι ο άνθρωπός σου σε έχει απατήσει είναι σίγουρα πολύ μεγάλη και, αν δεν την διαχειριστείς όπως πρέπει, μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα αυτοπεποίθησης όπως και ζητήματα εμπιστοσύνης σε επόμενες σχέσεις σου. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις όταν ηρεμήσεις από το πρώτο σοκ, για να την ξεπεράσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Ηρέμησε και ξέσπασε

Άσε τον εαυτό σου να κλάψει και να ξεσπάσει, χωρίς να κρατάς μέσα σου τα συναισθήματά σου. Θα λειτουργήσει σαν κάθαρση και θα σε αφήσει να πας παρακάτω πιο εύκολα.

Ζήτα τη βοήθεια των φίλων σου

Οι φίλοι και οι φίλες σου δεν θα σε κρίνουν και θα είναι πάντα εκεί για να μιλήσετε, να σε κάνουν να ξεχαστείς και να σου ανεβάσουν το κέφι και την αυτοπεποίθηση. Μη διστάσεις λοιπόν να τους ζητήσεις τη βοήθειά τους.

Μην κάνεις υποθέσεις

Βεβαιώσου ότι δεν κάνεις υποθέσεις ως προς τους λόγους που η σχέση σας πήρε αυτήν την τροπή, κάνοντας έναν ειλικρινή διάλογο με τον/την σύντροφό σου και ακούγοντας και την άλλη πλευρά, ακόμα κι αν είναι λάθος και σε πληγώνει.

Κατανόησε πως δεν είναι λάθος σου

Ακόμα κι αν μια σχέση δεν πάει καλά, η απιστία δεν είναι λογικό επακόλουθο, αλλά επιλογή του κάθε ανθρώπου. Ο/Η σύντροφός σου είχε μια δέσμευση απέναντί σου την οποία αθέτησε και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεσαι εσύ για αυτήν, ούτε και θα έπρεπε να αυτομαστιγώνεσαι.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και περίμενε μια μέρα πριν πάρεις κάποια απόφαση. Σκέψου καλά, φρόντισε τον εαυτό σου και προσπάθησε να του προσφέρεις χαλάρωση και νηφαλιότητα, κάνοντας πράγματα που σου αρέσουν και απολαμβάνεις. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να ξεπεράσεις ό,τι συνέβη πιο γρήγορα και κυριότερα ανώδυνα.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares