Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν μπεις σε μια νέα σχέση

Με το πρώτο από αυτά να είναι το να αφήσεις το παρελθόν πίσω σου…



Έχεις μπει μόλις σε μια νέα σχέση και αυτή τη φορά έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου αυτή όχι απλά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά να συνεχίσει να εξελίσσεται διαρκώς με τους καλύτερους όρους και για τους δυο σας. Για να συμβεί λοιπόν αυτό πρέπει από την αρχή της κιόλας να έχεις δημιουργήσει γερά θεμέλια, παίρνοντας σωστές αποφάσεις και υιοθετώντας την πρέπουσα συμπεριφορά και αντίληψη απέναντι στα πράγματα. Διάβασε λοιπόν ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν μπεις σε μια νέα σχέση.

Άσε το παρελθόν πίσω σου

Προτού προχωρήσεις σε κάτι καινούργιο, είναι απαραίτητο να έχεις αφήσει το παρελθόν σου για τα καλά πίσω. Αλλά ακόμη και αν δεν το έχεις καταφέρει, πάρε τώρα την απόφαση για να κλείσεις όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς που μπορεί να είχες με πρώην σου. Εστίασε στο να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο που θα σε ανανεώσει και θα θέλεις να επενδύσεις σε αυτό, επενδύοντας σε συναίσθημα και σε χρόνο στον άνθρωπο που έχεις τώρα δίπλα σου.

Μην κάνεις συγκρίσεις

Κάθε άνθρωπος και σχέση είναι διαφορετική και ξεχωριστή και αυτό πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου. Ξεκίνα λοιπόν αυτή τη σχέση τονίζοντας αυτό μέσα σου, χωρίς να επιδιώξεις ποτέ το να συγκρίνεις αυτό που έχεις τώρα με δικές σου σχέσεις από το παρελθόν ή με παραδείγματα άλλων ανθρώπων.

Συνέχισε να έχεις δραστηριότητες μόνη σου όπως και πριν

Το ότι είστε πια ζευγάρι με έναν άνθρωπο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσεις και τη ζωή που είχες πριν να τον γνωρίσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, συνέχισε να έχεις τις ίδιες δραστηριότητες που είχες και στο παρελθόν, αλλά προσπάθησε και να εντάξεις τον άνθρωπό σου και σε όποιες από αυτές θα επιθυμούσες εσύ και εκείνος.

Μην φοβάσαι να είσαι ευάλωτη

Το να μην φοβάσαι να είσαι εαυτός σου, ακόμη και αν αυτό σημαίνει το να είσαι ευάλωτη μπροστά στον σύντροφό σου, είναι ένα δείγμα ειλικρίνειας που μαρτυρά ότι είσαι έτοιμη να συνδεθείς σε βάθος με έναν άνθρωπο.

Βάλε γερές βάσεις στην επικοινωνία σας

Δώσε στον σύντροφό σου να καταλάβει από νωρίς ότι θα είσαι δίπλα του για να συζητήσεις οτιδήποτε και περίμενε και από εκείνον να είναι εκεί αντίστοιχα. Ξεκίνα να μιλάς ανοιχτά από το πρώτο διάστημα για το πώς μπορείτε να λύσετε πιθανά προβλήματα που προκύπτουν, μίλα ανοιχτά για τις ανάγκες σου και δημιούργησε ένα πλαίσιο όπου η επικοινωνία σας θα γίνεται όλο και καλύτερη συνεχώς.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

CELEBS

Σκοτ Ντίσικ: Κραυγή βοήθειας μετά τη δραματική απώλεια κιλών με Ozempic

Το σκεύασμα που κάνει θραύση μεταξύ των celebrities

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πόδι του έσπασε ο Kid Cudi μετά την πτώση του από τη σκηνή του Coachella 2024

Ο rapper μπήκε τελευταία στιγμή στο line-up του δημοφιλούς φεστιβάλ για να εμφανιστεί το δεύτερο Σαββατοκύριακό του