Μήπως η συμπεριφορά σου είναι passive-aggressive;

Μερικές φορές μπορεί να είσαι εσύ που συμπεριφέρεσαι άσχημα στη σχέση…

Ναταλία Πετρίτη

Η σχέση σας φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα είναι γεμάτη προβλήματα και δυσκολία επικοινωνίας και σκέφτεσαι συνεχώς ότι ο σύντροφός σου αγνοεί όσα σκέφτεσαι και δεν σε καταλαβαίνει. Προτού όμως βιαστείς να τον κατηγορήσεις για πράγματα που είναι βαριά στη διαχείρισή τους, μήπως πρέπει να σκεφτείς αν και εσύ η ίδια είσαι μερικές φορές τόσο passive-aggressive που δημιουργείς το πρόβλημα;

Να μερικές ενδείξεις ότι δεν συμπεριφέρεσαι σωστά και δημιουργείς ένταση και προβλήματα στη σχέση σας:

Λες πράγματα που δεν εννοείς

Στους τσακωμούς σας, ακόμη και στις πιο απλές συζητήσεις σας, λες συνεχώς πράγματα που δεν εννοείς και γεμίζεις τον σύντροφό σου αμφιβολίες, τύψεις, άγχος και πολλά ακόμη αρνητικά συναισθήματα. Και ακόμη κι όταν καταλαβαίνεις ότι έχεις πει κάτι βαρύ, δεν το παίρνεις πίσω ποτέ, ούτε προσπαθείς να επαναδιατυπώσεις.

Αναμένεις να σε καταλαβαίνουν πάντα, χωρίς να επικοινωνείς τα συναισθήματά σου

Ο μόνος τρόπος να συνυπάρχουμε με τους ανθρώπους στη ζωή μας με αρμονία, είναι με το να επικοινωνούμε ανοιχτά για όλα όσα σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Αν εσύ περιμένεις να σε καταλαβαίνει ο σύντροφός σου πάντα, χωρίς να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία, τότε είσαι χαμένη από χέρι.

mipos-i-simperifora-sou-einai-passive-aggressive-2

Λες ότι δεν θυμώνεις ποτέ, όμως μέσα σου είσαι αλλιώς

Όταν πνίγουμε το αίσθημα του θυμού και δεν το εκφράζουμε, τότε η ατμόσφαιρα μεταξύ των κοντινών μας ανθρώπων και εμάς συνεχώς βαραίνει και τα προβλήματα δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους. Αν λοιπόν νιώθεις θυμωμένη με τον σύντροφό σου για κάτι, μη χάσεις την ευκαιρία να του το δηλώσεις όσο είναι ακόμα νωρίς.

Σαρκάζεσαι ακόμη κι όταν δεν πρέπει

Όταν ο σαρκασμός είναι ο βασικός τρόπος για να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου, τότε ενδέχεται να δημιουργείς εσύ η ίδια λάθος εντυπώσεις και δυσκολίες στην επικοινωνία σου με τον σύντροφό σου, ο οποίος αδυνατεί τελικά να καταλάβει τι σκέφτεσαι. Αυτό ο μηχανισμός άμυνας τίθεται σε εφαρμογή κάθε φορά που θέλουμε να πούμε δύσκολα πράγματα με τον πιο αναίμακτο τρόπο, όμως η άλλη πλευρά δύσκολα μας παίρνει στα σοβαρά, καταλήγοντας σε ακόμη μεγαλύτερες παρεξηγήσεις. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares