Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως η συμπεριφορά σου είναι passive-aggressive;

Μερικές φορές μπορεί να είσαι εσύ που συμπεριφέρεσαι άσχημα στη σχέση…



Η σχέση σας φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα είναι γεμάτη προβλήματα και δυσκολία επικοινωνίας και σκέφτεσαι συνεχώς ότι ο σύντροφός σου αγνοεί όσα σκέφτεσαι και δεν σε καταλαβαίνει. Προτού όμως βιαστείς να τον κατηγορήσεις για πράγματα που είναι βαριά στη διαχείρισή τους, μήπως πρέπει να σκεφτείς αν και εσύ η ίδια είσαι μερικές φορές τόσο passive-aggressive που δημιουργείς το πρόβλημα;

Να μερικές ενδείξεις ότι δεν συμπεριφέρεσαι σωστά και δημιουργείς ένταση και προβλήματα στη σχέση σας:

Λες πράγματα που δεν εννοείς

Στους τσακωμούς σας, ακόμη και στις πιο απλές συζητήσεις σας, λες συνεχώς πράγματα που δεν εννοείς και γεμίζεις τον σύντροφό σου αμφιβολίες, τύψεις, άγχος και πολλά ακόμη αρνητικά συναισθήματα. Και ακόμη κι όταν καταλαβαίνεις ότι έχεις πει κάτι βαρύ, δεν το παίρνεις πίσω ποτέ, ούτε προσπαθείς να επαναδιατυπώσεις.

Αναμένεις να σε καταλαβαίνουν πάντα, χωρίς να επικοινωνείς τα συναισθήματά σου

Ο μόνος τρόπος να συνυπάρχουμε με τους ανθρώπους στη ζωή μας με αρμονία, είναι με το να επικοινωνούμε ανοιχτά για όλα όσα σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Αν εσύ περιμένεις να σε καταλαβαίνει ο σύντροφός σου πάντα, χωρίς να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία, τότε είσαι χαμένη από χέρι.

mipos-i-simperifora-sou-einai-passive-aggressive-2

Λες ότι δεν θυμώνεις ποτέ, όμως μέσα σου είσαι αλλιώς

Όταν πνίγουμε το αίσθημα του θυμού και δεν το εκφράζουμε, τότε η ατμόσφαιρα μεταξύ των κοντινών μας ανθρώπων και εμάς συνεχώς βαραίνει και τα προβλήματα δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους. Αν λοιπόν νιώθεις θυμωμένη με τον σύντροφό σου για κάτι, μη χάσεις την ευκαιρία να του το δηλώσεις όσο είναι ακόμα νωρίς.

Σαρκάζεσαι ακόμη κι όταν δεν πρέπει

Όταν ο σαρκασμός είναι ο βασικός τρόπος για να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου, τότε ενδέχεται να δημιουργείς εσύ η ίδια λάθος εντυπώσεις και δυσκολίες στην επικοινωνία σου με τον σύντροφό σου, ο οποίος αδυνατεί τελικά να καταλάβει τι σκέφτεσαι. Αυτό ο μηχανισμός άμυνας τίθεται σε εφαρμογή κάθε φορά που θέλουμε να πούμε δύσκολα πράγματα με τον πιο αναίμακτο τρόπο, όμως η άλλη πλευρά δύσκολα μας παίρνει στα σοβαρά, καταλήγοντας σε ακόμη μεγαλύτερες παρεξηγήσεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός