Τι είναι αυτό που μας κάνει να απιστούμε;

Γιατί οι άνθρωποι που αγαπούν τον σύντροφό τους εξακολουθούν να επιλέγουν την απιστία;

Ναταλία Πετρίτη

Η απιστία δημιουργεί ανασφάλεια και αμφισβήτηση, τόσο στο άτομο που απιστεί όσο και στον άλλο σύντροφο και είναι μια από τος πιο δύσκολες καταστάσεις που καλείται να διαχειριστεί ένα ζευγάρι στην καθημερινότητά του και τη σχέση του. Ολόκληρη η σχέση βρίσκεται ξαφνικά υπό αμφισβήτηση, ενώ ταυτόχρονα η αυτοεκτίμηση και η ικανότητα του ζευγαριού να αντιμετωπίζει τα πράγματα ισορροπημένα κλονίζεται.

Οι άνθρωποι επιλέγουν πολλές φορές να απατήσουν επειδή βρίσκονται σε μια κακή σχέση, ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που αυτό συμβαίνει όταν αισθάνονται εγκλωβισμένοι λόγω οικονομικών ή άλλων κοινωνικών συνθηκών.

Τι μας ωθεί τελικά στην απιστία;

Πολλές φορές, άνθρωποι που αγαπούν τον/την σύντροφό τους εξακολουθούν να επιλέγουν την απιστία. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλαπλοί και αυτοί που ακολουθούν είναι ενδεικτικοί.

ti-einai-auto-pou-mas-kanei-na-apistoume-2

Ανασφάλεια

Πολλές φορές, οι άνθρωποι που απιστούν δεν διαθέτουν την απαραίτητη

Αυτοεκτίμηση, που σημαίνει ότι δεν αισθάνονται ελκυστικοί, ισχυροί, έξυπνοι, χρήσιμοι, νέοι ή οτιδήποτε άλλο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αναζητούν την επικύρωση μέσω της απιστίας, ώστε να νιώσουν επιθυμητοί από κάποιο πρόσωπο.

Απωθημένα

Ένα άτομο που απιστεί δεν είναι απαραίτητα δυσαρεστημένο με την τρέχουσα ζωή του, αλλά είναι περίεργο για το πώς θα ήταν η ζωή του αν διάλεγε έναν διαφορετικό δρόμο. Έτσι απιστεί με ένα πρόσωπο που είτε προέρχεται από το παρελθόν του, είτε του θυμίζει καταστάσεις μπροστά στις οποίες βρέθηκε παλιότερα και δεν τις επέλεξε.

Αυτοεξερεύνηση

Για κάποιους ανθρώπους, η απιστία είναι ένας τρόπος να εξερευνήσουν τα απωθημένα κομμάτια του εαυτού τους, αναζητώντας εναλλακτικές εκδοχές του εαυτού τους.

Απαγορευμένες καταστάσεις

Η απαγορευμένη φύση της απιστίας την καθιστά εξαιρετικά επιθυμητή για μερικούς ανθρώπους, οι οποίοι εισπράττουν ευχαρίστηση μέσα από αυτή τη συνθήκη.

Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Μερικοί άνθρωποι απατούν επειδή διαθέτουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τους συντρόφους τους και αναζητούν το κάτι παραπάνω μέσα από μια περιπέτεια. Συνήθως όμως είναι και αυτοί που ούτε το βρίσκουν, ούτε και εισπράττουν ουσιαστική ευχαρίστηση στις σχέσεις τους ό,τι και να κάνουν.

Ανάγκη για έντονα συναισθήματα

Τα άτομα που απιστούν ενδέχεται να θέλουν να νιώσουν ξανά την ένταση μιας νεοσύστατης σχέσης, ακόμη κι αν δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα στην τρέχουσα σχέση. Πρόκειται για μια ανάγκη για έντονα συναισθήματα, η οποία είναι λογικό να μην ικανοποιείται με την πάροδο του χρόνου σε μια σχέση.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares