Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως ο σύντροφός σου έχει εξελιχθεί σε quiet quitter στη σχέση σας;

Ποια είναι τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι εκείνος απομακρύνεται σιωπηλά από τη σχέση σας;


Ναταλία Πετρίτη

Ως Quiet Quitting ορίζεται η κίνηση του να δίνεις το ελάχιστο δυνατό σε μία σχέση για να δικαιολογείται η ύπαρξή σου εντός αυτής, γεγονός που ωστόσο μαρτυρά ότι στην πραγματικότητα αυτή έχει πάψει καιρό τώρα να σε καλύπτει και να σου προσφέρει την ευχαρίστηση που σου χάριζε στο παρελθόν. Ο όρος ξεκίνησε να χρησιμοποιείται για τον χώρο της εργασίας μας, όταν παρατηρήθηκε ότι ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο, τείνει να προσφέρει μόνο το bare minimum στη δουλειά του, ως ένα μέσο αντίδρασης σε περιβάλλοντα εργασίας που δεν καλύπτουν ούτε λίγο τις ανάγκες και τα οράματά τους, προσφέροντας μόνο καταπάτηση δικαιωμάτων, εξάντληση και τοξικότητα.

Το Quiet Quitting σε μια σχέση ή εναλλακτικά το «ήσυχο dumping», είναι όταν ο σύντροφός σου επιλέγει να κάνει την ελάχιστη προσπάθεια στη σχέση, χωρίς όμως να τολμά ευθέως να χωρίσει μαζί σου. Το άτομο αυτό έχει σαφώς χάσει το ενδιαφέρον του και τη φιλοδοξία εξέλιξης της σχέσης, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει τέλος.

quiet-quitting-2

Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι ο σύντροφός σου είναι quiet quitter;

Αν παρατηρήσεις ότι ο σύντροφός σου έχει αλλάξει συμπεριφορά και αρχίζει να απομακρύνεται συναισθηματικά από εσένα, διατηρώντας μόνο τους «τύπους» στη σχέση σας, τότε τα πράγματα σαφώς σε οδηγούν στο να καταλάβεις ότι εκείνος είναι ένας quiet quitter. Η εν λόγω συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από έλλειψη στοργής, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά μέσα στη σχέση, και στόχο έχει το να κάνει εσένα να πάρεις την απόφαση να χωρίσετε. Τις περισσότερες φορές το άτομο αυτό σταματά να μιλάει για το κοινό σας μέλλον, ενώ σταδιακά περιορίζονται και οι κοινές σας δραστηριότητες.

Τι να κάνεις εάν σου συμβαίνει;

Στην περίπτωση που αντιληφθείς ότι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου επί της ουσίας σε εγκαταλείπει ησύχως, στην πραγματικότητα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αλλά και ούτε και θα έπρεπε να θέλεις, μιας που με αυτόν τον τρόπο σου δείχνει ότι δεν επιθυμεί η σχέση σας να σωθεί. Το μόνο που μένει να κάνεις για τη διαφύλαξη της ψυχικής σου υγείας, είναι να ανοίξεις μια ειλικρινή κουβέντα με τον σύντροφό σου και να χωρίσετε, προχωρώντας τις ζωές σας όπως ο καθένας επιθυμεί και δίπλα σε άτομα που πραγματικά ταιριάζουν μαζί σας και βλέπουν σε εσάς το μέλλον τους.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 συμβουλές για να κρατήσετε το περιττό δράμα έξω από τη σχέση σας

Να ποιες συμβουλές ακολουθούν τα ζευγάρια για την αρμονική συμβιώσή τους.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 7 θεμελιώδη στοιχεία που χρειάζονται για μια υγιή σχέση

Δείτε πόσα από τα 7 σημαντικά κλειδιά μιας επιτυχημένης σχέσης διαθέτετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί δεν πρέπει να συνεχίσεις να βγαίνεις με έναν άντρα που σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια

Αν δεν νιώθεις ασφαλής να είσαι ο εαυτός σου σε μια σχέση, τότε αυτή η σχέση δεν σου αξίζει

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 συμβουλές για να κρατήσετε το περιττό δράμα έξω από τη σχέση σας

Να ποιες συμβουλές ακολουθούν τα ζευγάρια για την αρμονική συμβιώσή τους.

BEAUTY TIPS

Viva México Nails: Ένα μανικιούρ εμπνευσμένο από τον ζωγράφο Pedro Coronel

Ανανέωσε τα νύχια σου με αυτήν την όμορφη ιδέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας: