Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως ο σύντροφός σου έχει εξελιχθεί σε quiet quitter στη σχέση σας;

Ποια είναι τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι εκείνος απομακρύνεται σιωπηλά από τη σχέση σας;



Ως Quiet Quitting ορίζεται η κίνηση του να δίνεις το ελάχιστο δυνατό σε μία σχέση για να δικαιολογείται η ύπαρξή σου εντός αυτής, γεγονός που ωστόσο μαρτυρά ότι στην πραγματικότητα αυτή έχει πάψει καιρό τώρα να σε καλύπτει και να σου προσφέρει την ευχαρίστηση που σου χάριζε στο παρελθόν. Ο όρος ξεκίνησε να χρησιμοποιείται για τον χώρο της εργασίας μας, όταν παρατηρήθηκε ότι ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο, τείνει να προσφέρει μόνο το bare minimum στη δουλειά του, ως ένα μέσο αντίδρασης σε περιβάλλοντα εργασίας που δεν καλύπτουν ούτε λίγο τις ανάγκες και τα οράματά τους, προσφέροντας μόνο καταπάτηση δικαιωμάτων, εξάντληση και τοξικότητα.

Το Quiet Quitting σε μια σχέση ή εναλλακτικά το «ήσυχο dumping», είναι όταν ο σύντροφός σου επιλέγει να κάνει την ελάχιστη προσπάθεια στη σχέση, χωρίς όμως να τολμά ευθέως να χωρίσει μαζί σου. Το άτομο αυτό έχει σαφώς χάσει το ενδιαφέρον του και τη φιλοδοξία εξέλιξης της σχέσης, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει τέλος.

quiet-quitting-2

Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι ο σύντροφός σου είναι quiet quitter;

Αν παρατηρήσεις ότι ο σύντροφός σου έχει αλλάξει συμπεριφορά και αρχίζει να απομακρύνεται συναισθηματικά από εσένα, διατηρώντας μόνο τους «τύπους» στη σχέση σας, τότε τα πράγματα σαφώς σε οδηγούν στο να καταλάβεις ότι εκείνος είναι ένας quiet quitter. Η εν λόγω συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από έλλειψη στοργής, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά μέσα στη σχέση, και στόχο έχει το να κάνει εσένα να πάρεις την απόφαση να χωρίσετε. Τις περισσότερες φορές το άτομο αυτό σταματά να μιλάει για το κοινό σας μέλλον, ενώ σταδιακά περιορίζονται και οι κοινές σας δραστηριότητες.

Τι να κάνεις εάν σου συμβαίνει;

Στην περίπτωση που αντιληφθείς ότι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου επί της ουσίας σε εγκαταλείπει ησύχως, στην πραγματικότητα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αλλά και ούτε και θα έπρεπε να θέλεις, μιας που με αυτόν τον τρόπο σου δείχνει ότι δεν επιθυμεί η σχέση σας να σωθεί. Το μόνο που μένει να κάνεις για τη διαφύλαξη της ψυχικής σου υγείας, είναι να ανοίξεις μια ειλικρινή κουβέντα με τον σύντροφό σου και να χωρίσετε, προχωρώντας τις ζωές σας όπως ο καθένας επιθυμεί και δίπλα σε άτομα που πραγματικά ταιριάζουν μαζί σας και βλέπουν σε εσάς το μέλλον τους.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός