Κι όμως, μπορείς να καβγαδίσεις με υγιείς όρους με τον σύντροφό σου

Πώς ορίζεται ένας «πολιτισμένος» καβγάς με τον σύντροφό σου, για εκείνες τις φορές που είναι αναπόφευκτος

Ναταλία Πετρίτη

Οι επιτυχημένες σχέσεις που διαρκούν στο χρόνο είναι αυτές που χαρακτηρίζονται από ειρήνη και ηρεμία, όμως σίγουρα αυτή μερικές φορές διαταράσσεται. Μια σχέση είναι υγιής όταν ακόμη κι όταν προκύπτει κάποια αντιπαράθεση, ή η ένταση ενός τσακωμού, το ζευγάρι είναι σε θέση να τη διαχειριστεί πολιτισμένα και ψύχραιμα. Να λοιπόν πώς είναι αποδεκτό το να μαλώνεις με τον άνθρωπό σου, εκείνες τις φορές που σου είναι δύσκολο να το αποφύγεις.

Σκέψου πριν μιλήσεις, αρκεί να μη σου πάρει πολύ χρόνο

Η μέθοδος του «μετράω μέχρι το 10 πριν εκραγώ» μπορεί να ακούγεται παιδαριώδης, στην πραγματικότητα όμως είναι αυτό που πρέπει να κάνεις. Εάν κάτι σε ενοχλεί, βρες το χρόνο να το συζητήσεις με τον εαυτό σου, να δεις όλες τις παραμέτρους όσο πιο αντικειμενικά μπορείς και να σκεφτείς τι καλό θα κερδίσεις εάν το εκφράσεις. Μην το κρατήσεις όμως πολύ μέσα σου, αφού μετά θα γίνει μόνο χειρότερο.

Φτιάξε ατμόσφαιρα για όσα θα πείτε

Προετοίμασε το έδαφος δίνοντας και στην άλλη πλευρά χρόνο να κάνει το ίδιο. Μια ήπια προειδοποίηση για κάτι που θέλεις να συζητήσεις βάζει στο κλίμα και τις δύο πλευρές και μειώνει τις συνέπειες μιας ξαφνικής σύγκρουσης.

Απόφυγε την κατά μέτωπο επίθεση

Ένας από τους συχνότερους λόγους που μια αντιπαράθεση λήγει άσχημα και πληγώνονται όσοι συμμετέχουν σε αυτή είναι γιατί η άλλη πλευρά έχει δεχτεί επίθεση και αναγκάζεται να αμυνθεί και να αντεπιτεθεί πριν ακόμη γίνει κατανοητό το έναυσμα της διαφοράς. Βάλε λοιπόν και τον σύντροφό σου ομαλά στο κλίμα όσων θέλεις να ειπωθούν και διατήρησε έναν ήπιο τόνο που δεν δυναμιτίζει την κατάσταση.

ki-omos-mporeis-na-kavgadiseis-me-igieis-orous

Άφησε και τον άλλο να μιλήσει

Δημιούργησε χώρο για να ακούσεις και την άποψη της άλλης πλευράς, κάνε ερωτήσεις, δείξε ότι σε ενδιαφέρει να μάθεις εάν σε κατάλαβε και γενικά μην μπεις σε μια διαδικασία όπου μιλάς μόνη σου σε διάθεση επίθεσης.

Βάλε μια τελεία και άσε χρόνο

Η αντιπαράθεση κάποια στιγμή πρέπει να τερματιστεί, βάζοντας μια τελεία και αφήνοντας χρόνο για σκέψη. Μην εξαντλείστε σε έναν καβγά χωρίς τέλος που δεν έχει νόημα από ένα σημείο και μετά.

Θυμήσου ότι ποτέ δε φταίει μόνο η μία πλευρά

Ένας καβγάς μπορεί να είναι πολιτισμένος και να οδηγήσει σύντομα στο να ξεπεραστούν οι όποιες διαφωνίες μεταξύ σας. Θυμήσου ότι ποτέ δε φταίει μόνο η μία πλευρά και μην σκεφτείς καν το να κρατήσεις μούτρα ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές ως τρόπο έκφρασης. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares