Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς ακριβώς μεταβάλλεται η σχέση σας όταν υποχωρεί το πάθος του πρώτου διαστήματος;

Τι αλλάζει με το που περάσει το πάθος της αρχής σε μια σχέση;Ο λεγόμενος «μήνας του μέλιτος» μιας σχέσης και το αρχικό πάθος των πρώτων μηνών έχει διαφορετική διάρκεια για κάθε ζευγάρι. Το μόνο σίγουρο είναι βέβαια στο ότι έρχεται κάποια στιγμή που μοιραία αυτό τελειώνει, δίνοντας χώρο στο πραγματικό δέσιμο των ανθρώπων στη σχέση, αλλά και στη διαφοροποίηση αρκετών από τις συνθήκες εντός αυτής. Να λοιπόν πώς ακριβώς μεταβάλλεται η σχέση σας όταν υποχωρεί το πάθος του πρώτου διαστήματος και οι τρόποι που σε ενημερώνουν ότι από τον έρωτα περνάς στην αγάπη (ή και όχι απαραίτητα).

Βλέπεις τα ελαττώματα του άλλου

Ο έρωτας μας κάνει να πλάθουμε μία ιδανική εικόνα που δεν υπάρχει για το άτομο που έχουμε στο πλάι μας. Βλέπουμε συνήθως τον σύντροφό μας εντελώς εξιδανικευμένα, αγνοώντας σοβαρά τα red flags ή αυτά που υπό κανονικές συνθήκες θα μας έκαναν κακή εντύπωση προκαλώντας εκνευρισμό. Μετά από λίγο χρόνο ωστόσο, τα ελαττώματα αυτά γίνονται πια διακριτά και καλούμαστε με σοβαρότητα και ενήλικη συμπεριφορά να αποφασίσουμε αν αυτά είναι κάτι που μπορεί να δουλευτεί ή αιτία χωρισμού.

Η σεξουαλική ζωή γίνεται λίγο ασταθής

Όσο περνά ο καιρός σε μία σχέση, η σεξουαλική ζωή γίνεται λίγο ασταθής υπό την έννοια ότι το σεξ ίσως περιοριστεί λίγο και σταματήσει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Αυτό είναι φυσικά αποτέλεσμα της ρουτίνας και της έλλειψης απαραίτητου χρόνου και όχι απαραίτητα επειδή το πάθος έχει υποχωρήσει μεταξύ σας. Άλλωστε, τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν με τον καιρό καλύτερο σεξ, μιας που έχουν γνωρίσει πλέον τα θέλω και τις ανάγκες τους, ενώ έχει αναπτυχθεί μεγαλύτερη οικειότητα ανάμεσά τους. Σε κάθε περίπτωση, είναι στο χέρι σου το αν θα σταματήσει εντελώς το σεξ ή αν θα φροντίσεις να μην χάσει τη μαγεία του όπως το πρώτο διάστημα.

pos-metavalletai-i-sxesi-otan-teleionei-to-pathos-2

Ίσως μαλώνετε κάπως περισσότερο

Δεν είναι ανάγκη να τσακώνεστε για σοβαρά θέματα, μιας που τα μικρά και ασήμαντα είναι που συνήθως πυροδοτούν καυγάδες. Αυτό σημαίνει γιατί οι πεταλούδες του πρώτου διαστήματος έχουν υποχωρήσει και ίσως δεν υπάρχει πια η απαραίτητη υπομονή. Σε κάθε περίπτωση, οι καυγάδες σου δίνουν την ευκαιρία να μάθεις να επικοινωνείς σωστά τα συναισθήματά σου και δεν αποτελούν το τέλος του κόσμου.

Νιώθεις περισσότερο ο εαυτός σου

Όσο περνά ο χρόνος σε μια σχέση, νιώθεις περισσότερο ο εαυτός σου, έχοντας αποβάλει κάθε ανασφάλεια που μπορεί να είχες, και αισθάνεσαι πολύ καλύτερα με το να εκφράζεσαι ελεύθερα. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο για σένα, τότε ίσως η σχέση σου δεν είναι και τόσο ιδανική όσο πίστευες ότι είναι.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς η εποχή του Ταύρου θα επηρεάσει κάθε ζώδιο

Τι θα φέρει η δυναμική εποχή του Ταύρου στο ζώδιό σας

CELEBS

Ιωάννα Τούνη: Βραδινή έξοδος στα μπουζούκια με neon lime deux pieces

H εντυπωσιακή εμφάνιση με μίνι φούστα και oversized σακάκι

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της