5 συμβουλές αν αναζητείς μια σχέση μέσα από dating apps

Πώς να χρησιμοποιήσεις τα dating apps αν δεν ψάχνεις για κάτι εφήμερο

Ναταλία Πετρίτη

Την τελευταία δεκαετία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο – με τους νέους σε πλειοψηφικούς αριθμούς – έχουν στραφεί σε κάποια στιγμή της ζωής τους σε διαδικτυακές γνωριμίες μέσα από dating apps. Το φλερτ μέσα από ένα μήνυμα στα social media και άλλες σχετικές εφαρμογές φαίνεται πως έχει αντικαταστήσει τη γνωριμία με φυσική παρουσία, κάνοντας σε μεγάλο βαθμό ευκολότερη την ερωτική γνωριμία, η οποία όμως τις περισσότερες φορές έχει εφήμερο χαρακτήρα. Τι κάνουμε όμως αν αναζητούμε μέσα από τα εν λόγω μέσα μια ουσιαστική σχέση; Ακολουθούν πέντε σημαντικές συμβουλές.

Γίνε σαφής ως προς το τι ψάχνεις

Όταν ξεκινάς να μιλάς με ένα άτομο σε ένα dating app, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν γνωρίζεστε μεταξύ σας, ούτε και ξέρετε τις προθέσεις σας. Συμπλήρωσε, λοιπόν, το προφίλ σου με βάση τον άνθρωπο που θέλεις να βρεις και γίνε σαφής και στις συνομιλίες σας ως προς το τι αναζητείς στο εν λόγω dating app.

Να είσαι επιλεκτική με τα dating apps

Δεν είναι όλα τα dating apps το ίδιο και μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας, η κάθε εφαρμογή έχει δώσει κάποιες ενδείξεις σχετικά με το τι κοινό συγκεντρώνει και τι ψάχνουν οι περισσότεροι χρήστες της. Κάνε συνεπώς εγγραφή σε αυτήν που ανταποκρίνεται στον κόσμο με τον οποίο θέλεις να έρθεις σε επαφή και στους όρους χρήσης που θα ήθελες.

Δημιούργησε ένα ξεκάθαρο bio

Το bio σου στο dating app είναι η πρώτη εικόνα που θα δει ο υποψήφιος σύντροφός σου μετά τη φωτογραφία σου, γεγονός που σημαίνει ότι η σαφήνεια ως προς τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα σου και αναζητείς πρέπει να είναι δεδομένη. Ενδεικτικά, αν πράγματι ψάχνεις για κάτι που δεν θα είναι εφήμερο, γράψε ότι είσαι υπέρ των σχέσεων.

Το πρώτο μήνυμα μετράει

Η πρώτη πρόταση/ ατάκα που θα λάβεις από έναν χρήστη στα dating apps έχει τεράστια σημασία ως προς τις προθέσεις του, οπότε αν με το «καλημέρα» λάβεις μια ωμή πρόταση για σεξ που σε ρωτά που μένεις, τότε μάλλον δεν θα περπατήσει και πολύ μεταξύ σας. Αν από την άλλη υπάρχει γνήσιο ενδιαφέρον για γνωριμία με ουσία, τόσο εκείνος όσο και εσύ θα πείτε άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα ποια είναι τα χόμπι σας και πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας.

Μην λες ψέματα για να φανείς πιο ενδιαφέρουσα

Όπως δεν θα έλεγες ψέματα σε έναν άνθρωπο που γνωρίζεις σε φυσικό μέρος για να φανείς πιο ενδιαφέρουσα και cool, έτσι και στα dating apps μην επιχειρήσεις κάτι τέτοιο αν ψάχνεις για κάτι σοβαρό. Ο κάθε άνθρωπος που γνωρίζεις πρέπει να είναι σε θέση να σε εκτιμήσει για όσα πραγματικά είσαι και πρεσβεύεις, χωρίς να διατηρείς ανασφάλειες για το αν είσαι «επαρκής». Σίγουρα είσαι.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares