Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 συμβουλές αν αναζητείς μια σχέση μέσα από dating apps

Πώς να χρησιμοποιήσεις τα dating apps αν δεν ψάχνεις για κάτι εφήμεροΤην τελευταία δεκαετία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο – με τους νέους σε πλειοψηφικούς αριθμούς – έχουν στραφεί σε κάποια στιγμή της ζωής τους σε διαδικτυακές γνωριμίες μέσα από dating apps. Το φλερτ μέσα από ένα μήνυμα στα social media και άλλες σχετικές εφαρμογές φαίνεται πως έχει αντικαταστήσει τη γνωριμία με φυσική παρουσία, κάνοντας σε μεγάλο βαθμό ευκολότερη την ερωτική γνωριμία, η οποία όμως τις περισσότερες φορές έχει εφήμερο χαρακτήρα. Τι κάνουμε όμως αν αναζητούμε μέσα από τα εν λόγω μέσα μια ουσιαστική σχέση; Ακολουθούν πέντε σημαντικές συμβουλές.

Pixel

Γίνε σαφής ως προς το τι ψάχνεις

Όταν ξεκινάς να μιλάς με ένα άτομο σε ένα dating app, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν γνωρίζεστε μεταξύ σας, ούτε και ξέρετε τις προθέσεις σας. Συμπλήρωσε, λοιπόν, το προφίλ σου με βάση τον άνθρωπο που θέλεις να βρεις και γίνε σαφής και στις συνομιλίες σας ως προς το τι αναζητείς στο εν λόγω dating app.

Να είσαι επιλεκτική με τα dating apps

Δεν είναι όλα τα dating apps το ίδιο και μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας, η κάθε εφαρμογή έχει δώσει κάποιες ενδείξεις σχετικά με το τι κοινό συγκεντρώνει και τι ψάχνουν οι περισσότεροι χρήστες της. Κάνε συνεπώς εγγραφή σε αυτήν που ανταποκρίνεται στον κόσμο με τον οποίο θέλεις να έρθεις σε επαφή και στους όρους χρήσης που θα ήθελες.

Δημιούργησε ένα ξεκάθαρο bio

Το bio σου στο dating app είναι η πρώτη εικόνα που θα δει ο υποψήφιος σύντροφός σου μετά τη φωτογραφία σου, γεγονός που σημαίνει ότι η σαφήνεια ως προς τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα σου και αναζητείς πρέπει να είναι δεδομένη. Ενδεικτικά, αν πράγματι ψάχνεις για κάτι που δεν θα είναι εφήμερο, γράψε ότι είσαι υπέρ των σχέσεων.

Το πρώτο μήνυμα μετράει

Η πρώτη πρόταση/ ατάκα που θα λάβεις από έναν χρήστη στα dating apps έχει τεράστια σημασία ως προς τις προθέσεις του, οπότε αν με το «καλημέρα» λάβεις μια ωμή πρόταση για σεξ που σε ρωτά που μένεις, τότε μάλλον δεν θα περπατήσει και πολύ μεταξύ σας. Αν από την άλλη υπάρχει γνήσιο ενδιαφέρον για γνωριμία με ουσία, τόσο εκείνος όσο και εσύ θα πείτε άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα ποια είναι τα χόμπι σας και πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας.

Μην λες ψέματα για να φανείς πιο ενδιαφέρουσα

Όπως δεν θα έλεγες ψέματα σε έναν άνθρωπο που γνωρίζεις σε φυσικό μέρος για να φανείς πιο ενδιαφέρουσα και cool, έτσι και στα dating apps μην επιχειρήσεις κάτι τέτοιο αν ψάχνεις για κάτι σοβαρό. Ο κάθε άνθρωπος που γνωρίζεις πρέπει να είναι σε θέση να σε εκτιμήσει για όσα πραγματικά είσαι και πρεσβεύεις, χωρίς να διατηρείς ανασφάλειες για το αν είσαι «επαρκής». Σίγουρα είσαι.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δείτε τι συμβαίνει όταν σας περιβάλλουν τοξικά άτομα

Οι τοξικές σχέσεις αλλάζουν τον εαυτό σας και δημιουργούν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στη ζωή σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αποδείξεις ότι δεν σε αγάπησε ποτέ και πώς να το(ν) ξεπεράσεις

Έλα αρκετά χρόνο σπατάλησες, άνοιξε τα μάτια σου και μάζεψε την καρδιά σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Έξι βήματα για το πώς να διαφωνείτε πιο αποτελεσματικά

Ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς να διαφωνείτε με σεβασμό και κατανόηση.

Προτεινόμενα

CELEBS

Σελίν Ντιόν: «Αν δεν μπορώ να περπατήσω, θα μπουσουλήσω! Δε θα σταματήσω»

Ανατριχιάζουν όσα αναφέρει στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της

SELF-LOVE

Γιατί η ανάγνωση βιβλίων είναι η καλύτερη self-loving πράξη στην οποία μπορείς να επενδύσεις

Ξεκίνα με μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου

BEAUTY NEWS

Οι ολοκαίνουργιες καλοκαιρινές Limited Edition συλλογές της The Body Shop ευωδιάζουν Yuzu και Bluebell

Μπείτε σε καλοκαιρινό mood με τις ολοκαίνουργιες καλοκαιρινές Limited Edition συλλογές της The Body Shop