Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 αλήθειες που όλοι οι sex therapists θέλουν να γνωρίζουμε

Μπορεί να μην σου έχουν περάσει καν από το μυαλό, όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ερωτική σου ζωή και τις σχέσεις σου



Υπάρχουν ορισμένες πανανθρώπινες αλήθειες γύρω από το σεξ και την ερωτική μας ζωή, που παρά το γεγονός ότι δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να αντιληφθούμε τη σημασία τους, πολλές φορές δεν έχουν περάσει καν από το μυαλό μας. Ακολουθούν λοιπόν τέσσερις από αυτές, που όλοι οι sex therapists θέλουν να γνωρίζουμε ώστε να διατηρούμε την ποιότητα της ερωτικής μας ζωής και να απολαμβάνουμε το καλό σεξ σε όλες τις φάσεις της ζωής μας.

Η επικοινωνία είναι το παν

Δεν υπάρχει καλό σεξ σε μία σχέση, είτε αυτή είναι σταθερή, είτε πιο εφήμερη, αν αυτή δεν διακρίνεται από ανοιχτή επικοινωνία και ειλικρίνεια με τον εκάστοτε σύντροφό μας. Μάθε λοιπόν να επικοινωνείς ανοιχτά τις ανάγκες και τα θέλω σου, ακούγοντας παράλληλα αυτά του ανθρώπου που έχεις δίπλα σου, και το σεξ θα είναι το καλύτερο της ζωής σου.

Μην κατακρίνεις τις σεξουαλικές προτιμήσεις του συντρόφου σου

Δεν ταιριάζουμε όλοι στα πάντα, γεγονός που σημαίνει ότι ο σύντροφός σου μπορεί να έχει ορισμένες προτιμήσεις στο σεξ που εσύ βρίσκεις ότι δεν ανταποκρίνονται στα δικά σου θέλω. Μπορεί δηλαδή να είναι πιο kinky από εσένα, να του αρέσει το role playing ή οτιδήποτε άλλο. Το ότι δεν τα βρίσκετε όμως σε κάποια πράγματα δεν σημαίνει όμως ότι μπορείς να κατακρίνεις τις προτιμήσεις του, όπως δεν μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο και εκείνος. Θα κάνετε ό,τι αρέσει και στους δύο και θα το βρείτε στη μέση.

Μην φοβηθείς να προγραμματίσεις το σεξ

Το αυθόρμητο σεξ είναι σίγουρα το καλύτερο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σε μια καθημερινότητα με ελάχιστο χρόνο και άπειρες υποχρεώσεις δεν είναι αναγκαίο να το βάζεις στο πρόγραμμά σου ως μια βασική ανάγκη που πρέπει να χωρέσει μέσα στη μέρα/εβδομάδα. Μην φοβηθείς λοιπόν να προγραμματίσεις το σεξ, αφού έτσι διατηρείς τη φλόγα στη σχέση σου και την ερωτική σου ζωή σε εγρήγορση, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες.

Είναι οκ να νιώθεις έλξη και για άλλους ανθρώπους όσο είσαι σε σχέση

Το ότι βρισκόμαστε σε σχέσεις στη ζωή μας δεν σημαίνει ότι σταματάμε να νιώθουμε και έλξη για άλλους ανθρώπους, μιας που όλοι γνωρίζουμε ότι η μονογαμία αποτελεί μια κοινωνική σύμβαση. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύεις να κάνεις κάτι με κάποιον άλλο, το να σου αρέσει εμφανισιακά ή να απολαύσεις ένα ολιγόλεπτο φλερτ μαζί του δεν είναι κάτι το μεμπτό, οπότε μην νιώσεις ενοχές που θα διαταράξουν μάλιστα τη σχέση σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος