Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμβουλές ραντεβού για κλειστούς χαρακτήρες

Ακόμη κι αν είσαι ο introvert της υπόθεσης, το ραντεβού σας θα πάει τέλεια με αυτές τις συμβουλές!



Έχεις κανονίσει να βγεις πρώτο ραντεβού με το love interest σου, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: είσαι κλειστός χαρακτήρας και τρομάζεις μόνο στην ιδέα αυτής της πρώτης επαφής. Κι όμως, υπάρχουν μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις, θα δεις τον πάγο να σπάει σύντομα και θα νιώσεις αμέσως μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άνεση. Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις.

Να είσαι ειλικρινής σχετικά με την προσωπικότητά σου

Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής σχετικά με την προσωπικότητά σου και να ενημερώσεις το ραντεβού σου ότι είσαι λιγάκι εσωστρεφής. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις και θα βοηθήσεις στο να σπάσει από νωρίς ο πάγος.

Επίλεξε μια άνετη τοποθεσία

Επιλέξτε μια τοποθεσία όπου αισθάνεσαι άνετα και μπορείς εύκολα να συνομιλήσεις με το ραντεβού σου. Θα μπορούσε να είναι ένα ήσυχο καφέ ή ένα οικείο εστιατόριο όπου αισθάνεστε και οι δύο άνετα.

Δείξε ενδιαφέρον

Παρόλο που οι εσωστρεφείς άνθρωποι μπορεί να μην είναι εκ φύσεως ομιλητικοί, είναι σημαντικό να δείχνεις το ενδιαφέρον σου για όσα λέει το πρόσωπο με το οποίο έχεις βγει ραντεβού. Ακούσε τι λέει προσεκτικά, κάνε ερωτήσεις και σιγά σιγά θα λυθείς κι εσύ προς την ίδια κατεύθυνση.

Αγκαλιάστε τη σιωπή

Η σιωπή μπορεί να είναι συνήθως άβολη αλλά είναι και μια θετική συνιστώσα στην επικοινωνία. Μην φοβάσαι λοιπόν να καθίσετε μερικές στιγμές στη σιωπή. Δεν χρειάζεται να μιλάμε ασταμάτητα!

Μην κρίνεις τον εαυτό σου ή το ραντεβού σου

Μην κρίνεις τον εαυτό σου ή το ραντεβού σου για τυχόν ιδιορρυθμίες ή κινήσεις που βγουν αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή (εκτός αν μιλάμε για κάποιο μεγάλο red flag). Να θυμάσαι ότι όλοι έχουν ελαττώματα και το άγχος τα φέρνει στην επιφάνεια.

Ακολούθησε μια ρουτίνα μετά το ραντεβού

Μετά το ραντεβού, ακολούθησε μια ρουτίνα που μπορεί να σε βοηθήσει να αποσυμπιεστείς και να επαναφορτιστείς κοινωνικά. Μπορεί να είναι μια βόλτα, η ανάγνωση ενός βιβλίου ή το να μιλήσεις με έναν φίλο/φίλη για το πώς πέρασες σε αυτό.

Να είσαι γενικά ο εαυτός σου

Αυτό που μετράει περισσότερο από όλα είναι να είσαι τελικά ο εαυτός σου. Μην προσπαθήσεις να είσαι ένα άτομο που ξέρεις ότι δεν είσαι απλώς για να εντυπωσιάσεις το ραντεβού σου. Άφησε τον άνθρωπο με τον οποίο βγήκες να δει ποια είσαι πραγματικά και να σε εκτιμήσει για όλα τα μοναδικά στοιχεία του χαρακτήρα σου. Και δεν θα χάσεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου