Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 απλά πράγματα που πρέπει να κάνεις καθημερινά για μια καλύτερη σχέση

Ακολούθα το playbook και δεν θα σε απογοητεύσει!Υπάρχουν μερικές πράξεις και χειρονομίες, που αν μπουν ευλαβικά στην καθημερινότητα μιας σχέσης μπορούν να την κάνουν ομολογουμένως καλύτερη, ενισχύοντας την ποιότητά της και τη διάρκεια στον χρόνο. Ακολουθούν πέντε από αυτές στις οποίες και μπορείς να κάνεις focus.

Pixel

Επένδυσε στην επικοινωνία

Κάντε από κοινού μια προσπάθεια να επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά με τον σύντροφό σας καθημερινά. Ρωτήστε ο ένας τον άλλο πώς ήταν η μέρα σας και ακούστε ενεργά τις απαντήσεις σας, χωρίς επίκριση. Μοιραστείτε τι έχετε στο μυαλό σας και τι συμβαίνει στη ζωή σας. Η τακτική επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει και τους δύο συντρόφους να αισθάνονται ότι τους ακούνε και τους εκτιμούν και θα αποτρέψει τις όποιες παρεξηγήσεις μέσα στη σχέση.

Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί

Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα μόνο για τους δυο σας, ο οποίος θα είναι όμως ποιοτικός. Είτε πρόκειται για μια βραδινή βόλτα, ένα κοινό γεύμα ή για αγκαλιές παρακολουθώντας μια σειρά, αυτή η συνήθεια θα σας δώσει την ευκαιρία να συνδεθείτε έντονα και να ενισχύσετε το δέσιμό σας.

Δώστε βάση στις μικρές χειρονομίες

Κάντε μικρά πράγματα για να δείξετε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε. Αυτό θα μπορούσε να είναι από το να φτιάξετε πρωινό στο κρεβάτι ή να αφήσετε ένα σημείωμα αγάπης στο μαξιλάρι πριν φύγετε. Αυτές οι μικρές χειρονομίες μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πώς νιώθει ο σύντροφός σας για τη σχέση στην οποία βρίσκεστε.

Μην ξεχνάτε το φυσικό άγγιγμα

Το σωματικό άγγιγμα είναι ένα σημαντικό μέρος της οικειότητας και της σύνδεσης που αναπτύσσεται σε μια σχέση. Αγκαλιάστε, φιλήστε ή κρατήστε τα χέρια με τον σύντροφό σας κάθε μέρα, με ευλάβεια. Αυτές οι μικρές χειρονομίες μπορούν να σας βοηθήσουν να εμβαθύνετε τη συναισθηματική και σωματική σας σχέση και να δείξετε στον σύντροφό σας ότι είστε εκεί για εκείνον.

Δείξτε την εκτίμησή σας

Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να εκφράσετε ευγνωμοσύνη για τον σύντροφό σας και για όσα συνεισφέρει στη ζωή σας. Πείτε του τι θαυμάζετε και τι εκτιμάτε σε εκείνον. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και τους δύο συντρόφους να νιώσουν μεγαλύτερη αξία και εκτίμηση, και να εμπνεύσει μια μεγαλύτερη αίσθηση αγάπης και στοργής.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Έξι βήματα για το πώς να διαφωνείτε πιο αποτελεσματικά

Ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς να διαφωνείτε με σεβασμό και κατανόηση.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 24 Μαΐου

Ελιχθείτε πιο ευέλικτα, αλλά μην πάρετε οριστικές αποφάσεις για θέματα που καίνε

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

O Devendra Banhart στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις, στο πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Apple Music αποκαλύπτει τη λίστα της με τους 100 καλύτερους δίσκους όλων των εποχών

Με τους Ms. Lauryn Hill, Michael Jackson, The Beatles, Prince και Frank Ocean στο top five της λίστας, δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο