Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Φλερτάρει άλλες μπροστά σου; Παράτα τον asap

Γιατί να φύγεις το γρηγορότερο από κάποιον που συνεχίζει να φλερτάρει με άλλες ενώ είναι μαζί σου



Θα νομίζατε ότι το να μη φλερτάρει με άλλες γυναίκες μπροστά σου είναι προφανές, αλλά για πολλούς άντρες είναι βασικά καθημερινή συμπεριφορά. Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν είναι ωραίο. Αν ο σύντροφός σου το κάνει αυτό, ήρθε η ώρα να τον διώξεις από τη ζωή σου και να τον «παραχωρήσεις» στις γυναίκες από τις οποίες δεν μπορούσε να ξεκολλήσει τα μάτια του ακόμα κι όταν ήσουν δίπλα του.

Τώρα αν θες να μπεις στο μυαλό του (ναι, αυτό το ανύπαρκτο έστω), για να καταλάβεις γιατί συμπεριφέρεται τόσο απαράδεκτα, σου έχουμε μερικούς ευνόητους λόγους:

Προφανώς δεν είναι έτοιμος για μια αφοσιωμένη σχέση.

Πιστεύεις πραγματικά ότι ένας άντρας που δεν μπορεί καν να κρατήσει την προσοχή του πάνω σου είναι έτοιμος να δεσμευτεί; Το γεγονός ότι εξακολουθεί να φλερτάρει παρόλο που υποτίθεται ότι είναι σε σχέση, θα πρέπει να σου λέει ότι μπορεί να σε χειριστεί μόνο περιστασιακά αυτή τη στιγμή. Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου πιστεύοντας ότι θέλει κάτι σοβαρό, γιατί η συμπεριφορά του δείχνει ξεκάθαρα το αντίθετο.

Είναι εθισμένος στην προσοχή.

Είναι το είδος του άντρα που χρειάζεται εξωτερική έγκριση για να νιώθει καλά και να έχει αυτοπεποίθηση. Αυτό το χάλι έρχεται από μέσα του. Ένα κομμάτι σου τον δικαιολογεί επειδή θεωρείς ότι η συμπεριφορά αυτή προέρχεται από ένα μέρος του που πιστεύει ότι δεν είναι αρκετά καλός όπως είναι, αλλά το γεγονός ότι πρέπει να αντιμετωπίσεις τη συνεχή ανάγκη του για προσοχή δεν είναι αυτό στο οποίο ήθελες εξαρχής να εμπλακείς. Θέλεις αγόρι, όχι κουτάβι.

Το χρησιμοποιεί ως τρόπο να σαμποτάρει την ευκαιρία του για κάτι αληθινό.

Δεν έχει καν πλήρη επίγνωση ότι το κάνει αυτό, και μόλις συνειδητοποιήσεις ότι καταστρέφει κάθε ευκαιρία σε μια σχέση για τον εαυτό του, δεν μπορείς παρά να στεναχωρηθείς λίγο για το όλο θέμα. Δεν είναι ότι δεν θέλει να είναι μαζί σου, απλά δεν πιστεύει ότι του αξίζεις. Έτσι για να μην πλησιάσει πολύ, φλερτάρει με άλλες. Σου στέλνει ένα μήνυμα «Δεν σε χρειάζομαι, βλέπεις;». Πάρε λοιπόν το μήνυμα και προχώρησε παρακάτω γιατί δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ αν δεν τα βρει με τον εαυτό του.

Είναι ντροπιαστικό για σένα.

Ποιος θέλει να μπει σε μια συζήτηση για το πόσο βαθύ είναι το ντεκοπλτέ της σερβιτόρας; Έχεις περάσει αυτές τις καταστάσεις στο παρελθόν και είναι οδυνηρό τόσο για σένα όσο και για το κορίτσι που εμπλέκεται. Είναι σαν να δοκιμάζει την υπομονή σου ή κάτι τέτοιο. Αξίζεις να είσαι με κάποιον που πραγματικά νοιάζεται για τη συναισθηματική σου ευεξία, όχι με κάποιον που σε κάνει να νιώθεις ανόητη ή αόρατη.

Έχει εξαιρετικά χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Θέλεις πραγματικά να είσαι με έναν άντρα που καλύπτει τη βαθιά ντροπή του παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως playboy που μπορεί να αποκτήσει όποια κοπέλα θέλει; Σε έχει ήδη, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά καλό — χρειάζεται ο κόσμος να τον αγαπήσει. Σε αυτό το σημείο, τίποτα από όσα κάνεις δεν θα σβήσει τη δίψα του να κερδίσει την αποδοχή από κάθε κορίτσι που βλέπει, οπότε είναι μάλλον καλύτερο να το τερματίσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Νομίζει ότι είναι καλύτερος από σένα.

Όταν φλερτάρει με αυτά τα κορίτσια, αυτό που πραγματικά λέει είναι «Κοίτα πόσο πιο σημαντικός είμαι από τη σύντροφό μου, τυχαία κοπέλα». Χρησιμοποιεί άλλους ανθρώπους για να σου δείξει ότι είναι «κελεπούρι» και ότι καλύτερα να τον κρατήσεις σφιχτά. Για αυτόν, είναι σαν διαγωνισμός. Για σένα είναι απλώς ανώριμη συμπεριφορά.

Η άμυνά του είναι απόδειξη ότι δεν θα αλλάξει ποτέ.

Μια φορά που του μίλησες γι' αυτό, προσβλήθηκε εντελώς και άρχισε να εξηγεί πώς το κάνει μόνο για πλάκα. Προσπαθείς να του πεις ότι πραγματικά σε πληγώνει όταν φλερτάρει με άλλα κορίτσια, αλλά το βλέπει καθώς προσπαθείς να τον εμποδίσεις. Εάν δεν μπορεί καν να το συζητήσει ή να δει τα πράγματα από τη δική σου οπτική γωνία, το πιθανότερο είναι ότι θα φλερτάρει μέχρι να πεθάνει.

Το φλερτ με άλλες είναι πιο σημαντικό για εκείνον από τις ανάγκες σου.

Βάζει το παιχνίδι του φλερτ πάνω από τα συναισθήματά σου, και αυτό δεν είναι τόσο ωραίο. Αν δεν πιστεύει ότι είσαι αρκετά σημαντική για να βγει από τη συνήθεια του φλερτ, τότε δεν αξίζει την αγάπη σου. Αν μάθαινες ότι κάτι που έκανες τον έκανε να νιώθει άβολα, θα το σταματούσες αμέσως γιατί τον νοιάζεσαι. Αν δεν μπορεί να κάνει το ίδιο για σένα, ήρθε η ώρα να σταματήσεις οριστικά αυτή τη σχέση.

Θα σε παραμελήσει και σε άλλους τομείς.

Όχι μόνο σε αγνοεί όταν περνάει μια καυτή κοπέλα, αλλά σε αγνοεί επίσης όταν παρακολουθεί το παιχνίδι ή κάνει παρέα με τους φίλους του. Έχει μια γενικότερη διάσπαση προσοχής, και δεν είναι δουλειά σου να τον κρατάς συγκεντρωμένο. Το επόμενο πράγμα που θα κάνει, θα αργεί στις συναντήσεις και θα αγνοεί τα μηνύματα. Πάρε το φλερτ ως ένδειξη για χειρότερα πράγματα που θα ακολουθήσουν.

Είναι εγωιστής.

Αν δεν μπορεί καν να επικεντρωθεί σε σένα κατά τη διάρκεια του ραντεβού σουγια brunch, φαντάσου για τι άλλο θα σε παρατήσει. Οι τύποι που φλερτάρουν πολύ τείνουν να πιστεύουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους. Ό,τι θέλει, το παίρνει και δεν θα του αρέσει αν τον εμποδίσεις να ζήσει τη ζωή που θέλει. Δυστυχώς, μια σχέση θέλει δύο άτομα για να λειτουργήσει.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός