Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αλήθεια, τι πρέπει να κάνεις αν ζηλεύεις τη σχέση της κολλητής σου;

Η ζήλεια είναι ένα τοξικό συναίσθημα που καμιά φορά μπορεί να διαλύσει μερικές από τις πιο πολύτιμες σχέσεις της ζωής μας. Να πώς πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.


Ναταλία Πετρίτη

Η αντιμετώπιση της ζήλιας για τη σχέση μιας κολλητής φίλης μπορεί να είναι μια από τις πιο δύσκολες διαδικασίες στην οποία θα κληθείτε να θέσετε τον εαυτό σας, φροντίζοντας παράλληλα να διατηρήσετε μια υγιή και πραγματικά υποστηρικτική φιλία. Κι επειδή ξέρουμε πως αν αυτή η συνθήκη είναι κάτι που βιώνετε αυτή τη στιγμή και σας φέρνει σε άσχημη θέση, ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διαχειριστείτε τα πράγματα ώριμα και με αποτελεσματικότητα.

Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας

Αναγνωρίστε και αποδεχτείτε ότι νιώθετε ζήλια. Είναι ένα φυσικό συναίσθημα και η άρνησή του δεν θα βοηθήσει. Η κατανόηση των συναισθημάτων σας είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή τους.

Επικοινωνήστε με τη φίλη σας

Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας σε αυτήν την κατάσταση. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με την καλύτερή σας φίλη με τρόπο μη συγκρουσιακό. Δώστε της να καταλάβει ότι είστε χαρούμενη για εκείνους, αλλά παλεύετε εσωτερικά με τη ζήλια σας. Οι καλές φίλες θα εκτιμήσουν την ειλικρίνειά σας και μπορεί να σας προσφέρουν επιβεβαίωση.

Αυτοστοχασμός

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε γιατί νιώθετε ζήλια. Υπάρχουν υποκείμενες ανασφάλειες ή ανεκπλήρωτες ανάγκες που συμβάλλουν σε αυτά τα συναισθήματα; Ο εντοπισμός των βασικών αιτιών μπορεί να σας βοηθήσει να τις αντιμετωπίσετε.

Επικεντρωθείτε στη βελτίωση του εαυτού σας

Χρησιμοποιήστε τη ζήλια σας ως κίνητρο για να δουλέψετε με τον εαυτό σας. Θέστε προσωπικούς στόχους και επενδύστε σε δραστηριότητες αυτοβελτίωσης που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας. Όταν αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας, η ζήλια μπορεί να γίνει μικρότερο, έως ανύπαρκτο πρόβλημα.

Διατηρήστε τη δική σας κοινωνική ζωή

Μην βασίζεστε αποκλειστικά στην κολλητή σας για συντροφικότητα και βόλτες. Συνεχίστε να καλλιεργείτε τις άλλες φιλίες και τα ενδιαφέροντά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο εξαρτημένες από τη σχέση σας για συναισθηματική ολοκλήρωση και διασκέδαση στην καθημερινότητα.

Περιορίστε την έκθεση σε ερεθίσματα

Αν το να δείτε τη φίλη σας και τον σύντροφό της μαζί πυροδοτεί τη ζήλια σας, σκεφτείτε να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο σε καταστάσεις όπου μπορεί να αισθάνεστε αποκλεισμένη. Είναι εντάξει να κάνετε ένα βήμα πίσω όταν χρειάζεται.

Αναζητήστε υποστήριξη

Μιλήστε με έναν άλλο έμπιστο φίλο ή έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας για τα συναισθήματα ζήλιας σας. Μπορούν να παρέχουν μια εξωτερική προοπτική και να προσφέρουν καθοδήγηση για το πώς να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας.

Αναπτύξτε ένα σύστημα υποστήριξης

Δημιουργήστε σχέσεις με άλλους φίλους που μπορούν να παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη και συντροφικότητα όταν αυτή είναι απαραίτητη. Το να έχετε ένα δίκτυο φίλων μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την εξάρτησή σας από μία μοναδική φιλία.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

Η ζήλια μπορεί να μην εξαφανιστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Να είστε υπομονετική με τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας. Με τον καιρό, καθώς εργάζεστε προς αυτήν την κατεύθυνση και τη φιλία σας, η ζήλια είναι πιθανό να υποχωρήσει και να ξεχαστεί.

Να θυμάστε ότι είναι φυσιολογικό να νιώθετε ζήλια ανά διαστήματα, αλλά είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζετε αυτά τα συναισθήματα εποικοδομητικά, ώστε να μην βλάψουν τη φιλία σας. Σε τελική ανάλυση, ο στόχος πρέπει να είναι να διατηρήσετε μια υγιή και υποστηρικτική σχέση με την καλύτερή σας φίλη, ενώ παράλληλα εργάζεστε για τη δική σας προσωπική ανάπτυξη και ευτυχία.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 συμβουλές για να κρατήσετε το περιττό δράμα έξω από τη σχέση σας

Να ποιες συμβουλές ακολουθούν τα ζευγάρια για την αρμονική συμβιώσή τους.

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 7 θεμελιώδη στοιχεία που χρειάζονται για μια υγιή σχέση

Δείτε πόσα από τα 7 σημαντικά κλειδιά μιας επιτυχημένης σχέσης διαθέτετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί δεν πρέπει να συνεχίσεις να βγαίνεις με έναν άντρα που σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια

Αν δεν νιώθεις ασφαλής να είσαι ο εαυτός σου σε μια σχέση, τότε αυτή η σχέση δεν σου αξίζει

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 συμβουλές για να κρατήσετε το περιττό δράμα έξω από τη σχέση σας

Να ποιες συμβουλές ακολουθούν τα ζευγάρια για την αρμονική συμβιώσή τους.

BEAUTY TIPS

Viva México Nails: Ένα μανικιούρ εμπνευσμένο από τον ζωγράφο Pedro Coronel

Ανανέωσε τα νύχια σου με αυτήν την όμορφη ιδέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας: