Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να αποφύγεις τις awkward σιωπές στο πρώτο ραντεβού

Τι να κάνεις για να μην νιώσετε αμήχανα ούτε λεπτό!



Η αποφυγή της αμήχανης σιωπής στο πρώτο ραντεβού είναι μια κοινή ανησυχία για όλο τον κόσμο, είναι όμως σημαντικό να θυμάστε ότι λίγη σιωπή δεν βλάπτει απαραίτητα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να προσφέρει στιγμές τόσο για εσάς όσο και για το ραντεβού σας στις οποίες θα συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας και θα βγάλετε πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με τη συμβατότητά σας, καταλαβαίνοντας τελικά αν αυτό που πάει να ξεκινήσει έχει ουσιαστικό μέλλον. Ωστόσο, εάν θέλετε να διατηρήσετε τη συζήτηση ομαλά και να ελαχιστοποιήσετε τις αμήχανες σιωπές, ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Να είστε καλή ακροάτρια

Δώστε προσοχή σε αυτά που λέει το ραντεβού σας και δείξτε γνήσιο ενδιαφέρον για τις ιστορίες και τις απόψεις του. Αυτό όχι μόνο κάνει το άτομο που έχετε δίπλα σας να αισθάνεται πολύτιμο, αλλά σας δίνει και ενδείξεις για περαιτέρω ερωτήσεις ή σχόλια.

Προετοιμάστε conversation starters

Πριν από το ραντεβού σας, σκεφτείτε μερικά ενδιαφέροντα θέματα ή ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε. Αυτά μπορεί να σχετίζονται με χόμπι, ταξιδιωτικές εμπειρίες, αγαπημένα βιβλία ή ταινίες ή ακόμα και πρόσφατες ειδήσεις που σας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Το να έχετε μια λίστα στο μυαλό σας με conversation starters μπορεί να είναι χρήσιμο εάν δείτε ότι η συνομιλία σας λήγει σχετικά γρήγορα.

Κάντε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου

Αντί να κάνετε ερωτήσεις με απαντήσεις ναι/όχι, κάντε ερωτήσεις που απαιτούν πιο λεπτομερείς λεπτομέρειες..

Μοιραστείτε πράγματα για τον εαυτό σας

Μη φοβάστε να μοιραστείτε τις δικές σας ιστορίες και εμπειρίες και δώστε χώρε στο ραντεβού σας για να κάνει το ίδιο. Βοηθά στη δημιουργία μιας αίσθησης αμοιβαιότητας στη συνομιλία και δίνει την ευκαιρία και στους δυο σας να γνωριστείτε καλύτερα.

Συζητήστε για κοινά ενδιαφέροντα

Εάν έχετε ανακαλύψει κοινά ενδιαφέροντα ή χόμπι, εμβαθύνετε σε αυτά τα θέματα. Είναι πιο εύκολο να μιλήσετε για κάτι που απολαμβάνετε και οι δύο.

Αποφύγετε αμφιλεγόμενα θέματα

Αποφύγετε σε πρώτη φάση θέματα όπως η πολιτική, η θρησκεία ή αμφιλεγόμενα ζητήματα, ειδικά αν δεν είστε σίγουρη για τις απόψεις του ατόμου με το οποίο έχετε βγει. Αυτά τα θέματα μπορεί να οδηγήσουν σε άβολες σιωπές ή έντονες συζητήσεις. Και δεν το θέλετε αυτό.

Το χιούμορ βοηθάει

Ένα εύστοχο, ανάλαφρο αστείο μπορεί να μειώσει την ένταση και να κρατήσει τη συζήτηση ευχάριστη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το χιούμορ σας είναι κατάλληλο για το πλαίσιο και τις ευαισθησίες του ατόμου με το οποίο έχετε βγει.

Προσέξτε τη γλώσσα του σώματος

Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματος του date σας. Εάν φαίνεται αφοσιωμένο και πως ενδιαφέρεται, συνεχίστε τη συζήτηση προς αυτήν την κατεύθυνση. Εάν η αδιαφορία και το άβολο βλέμμα επικρατεί, σκεφτείτε να αλλάξετε το θέμα.

Προγραμματίστε Δραστηριότητες

Αντί για ένα παραδοσιακό ραντεβού για δείπνο ή καφέ, σκεφτείτε μια δραστηριότητα όπως την επίσκεψη σε μια γκαλερί τέχνης ή μια συναυλία. Οι κοινές δραστηριότητες μπορούν να προσφέρουν φυσικά conversation starters και να μειώσουν την πίεση της συνεχούς ομιλίας.

Να θυμάστε ότι ένας κάποιος βαθμός σιωπής είναι φυσιολογικός και μπορεί ακόμη και να είναι μια ευκαιρία να μετρήσετε τη συμβατότητά σας. Μην πιέζετε πολύ τον εαυτό σας για να γεμίσετε κάθε στιγμή με συζήτηση, αφού αυτό που έχει σημασία είναι να είστε ο εαυτός σας και να είστε χαλαρή.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

CELEBS

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έχει γενέθλια - Η φωτογραφία που τράβηξε η Κέιτ

To μήνυμα του πριγκιπικού ζεύγους στον λογαριασμό του στο instagram

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).