Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 10 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους οι άντρες χωρίζουν μια γυναίκα, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους

Για ποιον λόγο μπορεί να σε χωρίσει κάποιος, δες τι λένε οι άντρες συνήθως για αυτό το θέμα



Οι γυναίκες έχουν τους δικούς μας λόγους να τερματίζουμε τις σχέσεις με τους άντρες. Σε γενικές γραμμές, η απάτη, το ψέμα ή γενικά το αίσθημα ότι μας παραμελούν βρίσκεται στη λίστα. Ωστόσο, ξέρω ότι δεν είμαι μόνη όταν λέω ότι πάντα αναρωτιόμουν ποια ήταν τα μεγαλύτερα κίνητρα χωρισμού για τους άντρες. Για να μάθω, αποφάσισα να ρωτήσω κάποιον – ορίστε τι είχαν να πουν.

Το κακό ξεπερνά το καλό.

Οι άνδρες αποφασίζουν να τερματίσουν τις σχέσεις τους όταν υπερισχύουν οι φορές που τσακώνεστε παρά που διασκεδάζετε. Όταν οι κακές στιγμές υπερτερούν των καλών, οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να τα παρατήσουν. Γιατί να μείνεις σε μια σχέση που σε κάνει να είσαι δυστυχισμένος;

Υπήρχε διαφορά στα συναισθήματα

Αυτό συμβαίνει όταν ένα άτομο είναι πιο αφοσιωμένο από το άλλο. Σε αυτό το παράδειγμα, ο άντρας είναι λιγότερο αφοσιωμένος από τη γυναίκα και βρίσκεται στη σχέση μόνο επειδή τον βολεύει, πιθανότατα μέχρι να βρει κάτι που να τον ενδιαφέρει περισσότερο. Αν τελειώσει τη σχέση σας φαινομενικά από το πουθενά, μάλλον το βρήκε.

Μπορεί να μην του αρέσεις πολύ.

Μπορεί τώρα να είναι κλισέ, αλλά εξακολουθεί να ισχύει. Εάν δεν αρέσεις σ’ έναν άντρα τόσο πολύ ή νιώθει ότι τον αγαπάς πολύ περισσότερο από εκείνον, πιθανότατα θα τελειώσει τα πράγματα. Το να είσαι με κάποιον που του αρέσεις πολύ περισσότερο από σένα είναι απλά άβολο και δεν θα θέλει να το συνεχίσει.

Ανακατεύεσαι στην υπόλοιπη ζωή του.

Εάν η σχέση σας αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά την καριέρα, την εκπαίδευση ή τις σχέσεις ενός άνδρα με τους φίλους και την οικογένειά του, δεν είναι πιθανό να θέλει να συνεχίσει. Οι άνδρες χρειάζονται ικανοποιητικές σχέσεις και με άλλους ανθρώπους, όπως και οι γυναίκες. Εάν είσαι πολύ ζηλιάρα ή θες να έχεις έλεγχο για τα πάντα ή απλώς περνάτε και οι δύο πολύ χρόνο μαζί, μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει τις άλλες σχέσεις του. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να είσαι εκείνη που θα διαλέξει να βγάλει από τη ζωή του.

Δεν μπορεί να δει τον εαυτό του να σε παντρεύεται.

Μπορεί να υπάρχει κάτι σε εσάς ή στη σχέση σας μαζί του που απλά δεν του αρέσει και δεν θέλει να το αντέξει για το υπόλοιπο της ζωής του. Όλοι έχουν ελαττώματα, αλλά αν υπάρχει ένα μεγάλο θέμα σε κάποιο μέρος της σχέσης σας που δεν φαίνεται ότι πρόκειται να διορθωθεί, ο σύντροφός σου μπορεί να αποφασίσει ότι δεν θέλει να το διαφωνεί κάθε βράδυ για το υπόλοιπο της ζωής του. Στην ίδια γραμμή, αν έχεις ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ή ένα σύνολο αξιών που απλώς δεν συνδυάζονται καλά με τις αξίες ή την προσωπικότητά του, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που αποφασίζει να χωρίσει μαζί σου.

Δεν είσαι αυτή που νόμιζε ότι είσαι.

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να βγαίνουν ραντεβού με συγκεκριμένες προσδοκίες ή πεποιθήσεις για το ποιος είναι το άλλο άτομο, συνήθως με βάση επιφανειακά πράγματα όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα μηνύματα που ανταλλάσσετε. Ακόμη και τα πρώτα πολλά ραντεβού δεν είναι πάντα καλός μετρητής της αληθινής προσωπικότητας ενός ατόμου, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την καλύτερη συμπεριφορά τους. Αν ο νέος σου φίλος σε χωρίσει ξαφνικά, μπορεί να οφείλεται στο ότι πίστευε ότι ήσουν άλλος τύπος ανθρώπου από ό,τι είσαι. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι παρουσίασες τον εαυτό σου διαφορετικά ή θα μπορούσε απλώς να οφείλεται στο ότι η αντίληψή του για σένα ήταν άστοχη στην αρχή.

Δεν αναπτύξατε μια βαθύτερη σχέση.

Εάν εσύ και ο σύντροφός σου δεν μπορείτε ποτέ να ξεπεράσετε το στάδιο του small talk, μπορεί να αποφασίσει να βρει κάποια με την οποία να μπορεί πραγματικά να συνδεθεί. Δυστυχώς, δεν είσαι εσύ. Δεν χρειάζεται να κάνετε βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις 24 ώρες το 24ωρο, 7 ώρες το 24ωρο, αλλά αν δεν μπορείτε να το κάνετε καθόλου, αυτό είναι πρόβλημα σε μια σχέση.

Είσαι πολύ αρνητική.

Στους άντρες αρέσει να είναι σε σχέσεις που τους κάνουν να νιώθουν καλά. Εάν ολόκληρη η σχέση σας συνίσταται στο να παραπονιέσαι για τους συναδέλφους σου ή εάν είσαι συνεχώς σε κακή διάθεση, μπορεί να αποφασίσει ότι δεν θέλει να είναι γύρω από τον αρνητισμό σου όλη την ώρα.

Θύμωσε πάρα πολύ.

Μερικές φορές τσακώνεστε και κανείς δεν είναι πρόθυμος να ηρεμήσει και να ακούσει τον άλλον. Εάν ένας άντρας θυμώσει πολύ για μια κατάσταση, μπορεί να σε απορρίψει στη ζέστη της στιγμής. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν το εννοούσε πραγματικά ή όχι και πόσο καιρό θα μείνει θυμωμένος γι' αυτό.

Κάτι άλλο στη ζωή του θέλει περισσότερη προσοχή.

Ίσως πρέπει να μετακομίσει, ένα μέλος της οικογένειάς του είναι άρρωστο ή πήρε μια νέα δουλειά. Μερικές φορές υπάρχουν απλώς πράγματα στη ζωή που μας παίρνουν όλο τον χρόνο και την ψυχική μας ενέργεια, και αν δεν μπορείς να τον υποστηρίξεις ή να πας μαζί του και θα καταλήξεις ως παράπλευρη ζημιά. Δεν φταις εσύ, αλλά συμβαίνει. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της