Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 κραυγαλέα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας δεν σας σέβεται

Μην αγνοείς μερικές σημαντικές κόκκινες σημαίες στη σχέση σουΤο να είσαι σε σχέση με κάποιον που δεν σε σέβεται είναι ένα μονόδρομο εισιτήριο για τη δυστυχία και την αυτοαμφισβήτηση. Αξίζετε να είστε με έναν σύντροφο που σας εκτιμά και σε αναγνωρίζει, όχι με κάποιον που σας γκρεμίζει συνεχώς ή σας αντιμετωπίζει σαν να υστερείτε σε κάτι. Αν αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας σας σέβεται πραγματικά, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στη συμπεριφορά του. Εδώ είναι 14 κραυγαλέα σημάδια ότι ο σύντροφός σας δεν σας σέβεται.

1. Απορρίπτει τα συναισθήματα και τις απόψεις σας.

Εάν ο σύντροφός σας απορρίπτει συνεχώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σαν να είναι ασήμαντα, αυτό είναι ένα σημαντικό ανησυχητικό σημάδι. Μπορεί να γουρλώνει τα μάτια του όταν εκφράζεστε ή να σας διακόπτει συνεχώς για να μοιραστεί τη δική τους οπτική. Ένας σύντροφος με σεβασμό θα κάνει μια προσπάθεια να κατανοήσει και να επικυρώσει τα συναισθήματά σας, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί πάντα μαζί σας. Θα δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για να σας ακούσει και θα λάβει σοβαρά υπόψη τις απόψεις σας.

2. Σου δίνει τη σιωπηλή «τιμωρία».

Η σιωπηλή μεταχείριση είναι μια τακτική χειραγώγησης που συχνά χρησιμοποιούν οι ασεβείς σύντροφοι για να τιμωρήσουν ή να ελέγξουν τους σημαντικούς τους άλλους. Εάν ο σύντροφός σας αποσύρεται τακτικά και αρνείται να επικοινωνήσει όταν είναι αναστατωμένος, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν σας σέβεται αρκετά για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα με ώριμο τρόπο. Οι σεβαστικοί συνεργάτες είναι πρόθυμοι να κάνουν δύσκολες συζητήσεις και δεν χρησιμοποιούν τη σιωπή ως όπλο.

3. Σε επικρίνει συνεχώς.

Ο σύντροφός σας έχει πάντα κάτι αρνητικό να πει για την εμφάνισή σας, τη δουλειά σας ή τα χόμπι σας; Η συνεχής κριτική είναι σαφές σημάδι ασέβειας. Ένας σύντροφος που σας σέβεται πραγματικά θα σας στηρίξει, δεν θα σας γκρεμίσει. Θα προσφέρει εποικοδομητική ανατροφοδότηση όταν είναι απαραίτητο, αλλά θα κάνει επίσης ένα έξτρα βήμα για να αναγνωρίσει τα δυνατά σημεία και τα επιτεύγματά σας. Εάν η κριτική του συντρόφου σας σας κάνει να νιώθετε μικροί ή άχρηστοι, αυτό δεν είναι εντάξει.

4. Είναι πάντα «πολύ απασχολημένος» για εσάς.

Εάν ο σύντροφός σας σας απορρίπτει συνεχώς ή ακυρώνει σχέδια την τελευταία στιγμή, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν είστε προτεραιότητα στη ζωή του. Ένας σωστός σύντροφος θα βρει χρόνο για εσάς, ακόμα και όταν έχει πολλά πράγματα, επειδή εκτιμά τη σύνδεσή σας, σημειώνει το Psychology Today. Θα είναι προληπτικοί σχετικά με τον προγραμματισμό ημερομηνιών και check-in και θα τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Εάν ο σύντροφός σας είναι πάντα «πολύ απασχολημένος» για εσάς, ίσως είναι καιρός να επανεκτιμήσετε τη σχέση.

5. Φλερτάρει με άλλα άτομα μπροστά σας.

Το φλερτ με άλλα άτομα μπροστά στον σύντροφό σας είναι μια κατάφωρη επίδειξη ασέβειας. Εάν ο σύντροφός σας κοιτάζει συνεχώς κάποιον άλλον ή κάνει ακατάλληλες χειρονομίες, αυτό είναι σημάδι ότι δεν εκτιμά τα συναισθήματά σας ή τη σχέση σας. Ένας ειλικρινής σύντροφος θα κρατήσει το φλερτ του για εσάς και θα ξεκαθαρίσει στους άλλους ότι είναι εκτός αγοράς.

6. Σου λέει ψέματα επανειλημμένα.

Το ψέμα είναι μια σημαντική παραβίαση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού σε μια σχέση. Εάν ο σύντροφός σας σας εξαπατά συνεχώς, είτε πρόκειται για μικρά πράγματα είτε για μεγάλα πράγματα, αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ένας καλός σύντροφος θα είναι ειλικρινής μαζί σας, ακόμα και όταν η αλήθεια είναι δύσκολη. Θα αναλάβει τα λάθη του και θα εργαστεί για να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη όταν είναι απαραίτητο. Εάν ο σύντροφός σας είναι χρόνιος ψεύτης, ήρθε η ώρα να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση.

7. Δεν κρατά τα μυστικά σας.

Όταν μοιράζεστε κάτι προσωπικό με τον σύντροφό σας, τον εμπιστεύεστε να κρατήσει αυτές τις πληροφορίες ιδιωτικές. Εάν ο σύντροφός σας διαχέει συνεχώς τα μυστικά σας στους φίλους ή την οικογένειά του, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν σέβεται την ιδιωτικότητά σας ή τα όριά σας. Θα έπρεπε να καταλαβαίνει τη σημασία της εμπιστευτικότητας προκειμένου να διατηρήσει την εμπιστοσύνη σας.

8. Παίρνει μεγάλες αποφάσεις χωρίς να σε συμβουλευτεί.

Οι σύντροφοι που δείχνουν τον σεβασμό τους παίρνουν αποφάσεις μαζί, ειδικά όταν αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν και τα δύο άτομα στη σχέση. Εάν ο σύντροφός σας κάνει συνεχώς μεγάλες επιλογές χωρίς τη δική σας συμβολή, είτε πρόκειται για οικονομικά, είτε για οικογενειακές ρυθμίσεις, είτε πρόκειται για οικογενειακά θέματα, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία. Δείχνει ότι δεν εκτιμά την προοπτική σας ή δεν σας θεωρεί ισότιμο μέλος στη σχέση.

9. Χρησιμοποιεί τις ανασφάλειές σας εναντίον σας.

Εάν ο σύντροφός σας γνωρίζει για τις βαθύτερες ανασφάλειές σας και τις χρησιμοποιεί ως πυρομαχικά σε διαφωνίες, αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι ασέβειας. Κανονικά θα έπρεπε να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις ανασφάλειές σας και να σας τονώσει την αυτοπεποίθηση, όχι να τις εκμεταλλευτεί για δικό του όφελος. Η χρήση των τρωτών σημείων κάποιου εναντίον του είναι μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή.

10. Δεν σέβεται τα όριά σας.

Οι υγιείς σχέσεις απαιτούν ξεκάθαρα όρια. Εάν ο σύντροφός σας συνεχώς αγνοεί ή παραβιάζει τα όριά σας, είτε είναι σωματικά, συναισθηματικά ή σεξουαλικά, αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Ένας σύντροφος με σεβασμό θα αφιερώσει χρόνο για να καταλάβει τα όριά σας και θα προσπαθήσει να τα τιμήσει. Δεν θα σας πιέσει να κάνετε πράγματα με τα οποία δεν αισθάνεστε άνετα ούτε θα σας κάνει να αισθάνεστε ενοχές που έχετε όρια.

11. Συχνά «ξεχνά» σημαντικά πράγματα για εσάς.

Ξεχνάει τακτικά ο σύντροφός σας τα γενέθλιά σας, τις τροφικές σας αλλεργίες ή το όνομα του καλύτερου φίλου σας; Ενώ η περιστασιακή λήθη είναι φυσιολογική, η συνεχής αποτυχία να θυμάται σημαντικές λεπτομέρειες για εσάς είναι σημάδι ασέβειας. Δείχνει ότι ο σύντροφός σας δεν προσπαθεί να σας γνωρίσει και να σας καταλάβει πραγματικά. Κανονικά θα έπρεπε να δώσει προσοχή στα πράγματα που έχουν σημασία για εσάς και θα κάνει μια ιδέα να τα θυμάστε.

12. Δεν ζητά συγγνώμη ούτε αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του.

Κανείς δεν είναι τέλειος, και ακόμη και οι πιο καλοί σύντροφοι θα κάνουν λάθη μερικές φορές. Το κλειδί είναι πώς χειρίζονται αυτά τα λάθη. Εάν ο σύντροφός σας δεν ζητήσει ποτέ συγγνώμη ή δεν αναλάβει την ευθύνη για τις βλαβερές του πράξεις, αυτό είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία. Ένας δίκαιος σύντροφος θα ανταποκριθεί στα λάθη του, θα ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη και θα εργαστεί για να διορθώσει τα πράγματα. Δεν θα σας κατηγορήσει για τη συμπεριφορά του ή δεν θα περιμένει να το ξεπεράσετε χωρίς καμία προσπάθεια εκ μέρους του.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί οι ξεχωριστές διακοπές είναι το καλύτερο δώρο…

…που μπορείτε να κάνετε στη μακροχρόνια σχέση σας αυτό το καλοκαίρι

ΣΧΕΣΕΙΣ

Break up stories – μήπως η σχέση σου οδεύει προς το τέλος

Δες αν σου θυμίζουν κάτι τα παρακάτω σενάρια χωρισμού

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μαθήματα σχέσεων από το "Conversations with Friends" της Sally Rooney

To μυθιστόρημα της Σάλι Ρούνεϊ, «Συνομιλίες με φίλους», μας μυεί στον περίπλοκο κόσμο των σχέσεων

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι η απόλυτη επανάσταση» Shannen Doherty

Μικρός φόρος τιμής στη Shannen Doherty, που πέθανε σε ηλικία 53 ετών

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 15 Ιουλίου

Η ένταση και οι υπερβολές στη συμπεριφορά δεν σας βοηθάνε

CELEBS

Βίκυ Καγιά- Ηλίας Κρασσάς: Τα τρυφερά ενσταντανέ στη Μύκονο

Σε λίγες μέρες το ζευγάρι θα γιορτάσει τα 10 χρόνια του γάμου του