Φτιάξε μου τη μέρα!

Επτά ουσιαστικά κομπλιμέντα (που δεν έχουν να κάνουν με την εμφάνισή μας).

Γεωργία Κοντού

Είναι γεγονός ότι όλες απολαμβάνουμε να μας κολακεύουν π.χ. για το καινούργιο φόρεμα ή το νέο μας κούρεμα. Όμως αν θέλεις πραγματικά να ανεβάσεις τη διάθεση κάποιου, κάνε του τα παρακάτω κομπλιμέντα – αρκεί, φυσικά, να τα πιστεύεις. 

«Είσαι καλός ακροατής»: Στην εποχή που η προσοχή μας αποσπάται σε κλάσματα του δευτερολέπτου, το χάρισμα τού να ακούμε πραγματικά τον άλλον δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Όταν λοιπόν κάνουμε σε κάποιον το συγκεκριμένο κομπλιμέντο, του δείχνουμε ότι εκτιμάμε τον χρόνο και την προσοχή που μάς διαθέτει.

«Έχεις πολλή δύναμη»: Ο λόγος για την ψυχική αντοχή του συνομιλητή μας, βασική προϋπόθεση όχι απλώς για την επιβίωση, αλλά και για την ευτυχία του. «Οι ανθεκτικοί άνθρωποι είναι σαν τα καλάμια μπαμπού σε έναν τυφώνα – λυγίζουν αλλά δεν σπάνε», σχολιάζει ο Brad Waters στο «Psychology Today».

«Έκανες σπουδαία δουλειά»: Λίγα πράγματα μας προσφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να εκτιμάται η δουλειά μας, ειδικά αν έχουμε επενδύσει σε αυτήν άφθονο χρόνο και πάθος.

«Είσαι το πρότυπό μου»: Όταν μαθαίνουμε ότι εμπνέουμε τους γύρω μας, πέραν του ότι ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή μας, κάνουμε και θαύματα στη δουλειά μας, σύμφωνα με την καθηγήτρια Ψυχολογίας Susan Kraus Whitbourne. 

«Είσαι η καλύτερη μαμά»: Μπορείς να αντικαταστήσεις το «μαμά» με το «αδερφή», «θεία», ή «νονά». Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί αν όντως προσφέρεις στην οικογένειά σου το καλύτερο που μπορείς;

«Είσαι καταπληκτική φίλη»: Με αυτό το σχόλιο, δηλώνεις σε κάποιον ότι πραγματικά σημαίνει κάτι για εσένα. Και ποιος δεν θα ήθελε να νιώθει ότι τον αποδέχονται;

«Έχεις πολύ καλή καρδιά»: Σε όποιον κι αν απευθύνεις αυτό το κομπλιμέντο, είτε πρόκειται για φίλο είτε για συγγενή είτε για απλό γνωστό, του αναγνωρίζεις, έστω και λεκτικά, ό,τι σού έχει προσφέρει μέχρι σήμερα, ακόμη κι αν δεν μπορείς να του το ανταποδώσεις άμεσα. 

Πηγή: Huffington Post

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares