Κοίτα μπροστά: Η επιστήμη ξέρει την εξέλιξη της σχέσης σου!

Να εμπιστευτείς το συναίσθημα ή την λογική;

Αναστασία Τουρούτογλου

Αν είσαι μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση που αφορά τη σχέση σου, είναι καλύτερο να βασιστείς περισσότερο στο ένστικτο σου παρά στη λογική. 

Τουλάχιστον αυτό σε συμβουλεύουν Αμερικανοί επιστήμες που επινόησαν ένα τεστ σχέσεων στην προσπάθεια να διαπιστώσουν τα λόγια των ερωτευμένων συνάδουν με τα συναισθήματά τους.

Για τις ανάγκες της μελέτης οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 135 νιόπαντρα ζευγάρια επί τέσσερα χρόνια. Αρχικά δόθηκε στους εθελοντές ένα ερωτηματολόγιο γύρω από τη σχέση τους και μετά τους έδειξαν για κλάσματα του δευτερολέπτου φωτογραφία των αγαπημένων τους.

Αμέσως μετά, τους ζήτησαν να πουν αν θεωρούν λέξεις, όπως «σπουδαίο», «υπέροχο», «τρομακτικό» και «απαίσιο» θετικές ή αρνητικές.

Αν η φωτογραφία τους έκανε να αισθάνονται όμορφα, τότε αναγνώριζαν γρηγορότερα τις θετικές έννοιες.

Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι στην πλειοψηφία των ζευγαριών υπήρχαν κρυφά συναισθήματα από τους συντρόφους, που δεν είχαν εκδηλωθεί.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτά ακριβώς τα ενστικτώδη συναισθήματα, που συχνά δεν εκφράζονται με λόγια, μπορούν να προβλέψουν πώς τελικά θα εξελιχθεί μια σχέση ή ένας γάμος.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares