Skip to main content

WOMAN POWER

Δεν είχαν τίποτα, απέκτησαν τα πάντα

Πήραν ρίσκο, είχαν ταλέντο, επιμονή και θέληση 


Τάνια Σουγιουλτζή

Στην μεγάλη γιορτή της γυναίκας, που θα έπρεπε να είναι όλο το χρόνο κι όχι μόνο μια μέρα, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε και κάποιες από εμάς που κατάφεραν από το τίποτα, να αποκτήσουν τα πάντα, μόνο με το ταλέντο και την επιμονή τους.

Sarah Jessica Parker – Το ταλέντο

sarahins.jpg

 

Η ηθοποιός και παραγωγός Sarah Jessica Parker, γεννήθηκε στο Nelsonville του Ohio, στις 25 Μαρτίου 1965 και ήταν το 4ο από τα 8 παιδιά της οικογένειας.
Από τα παιδικά της χρόνια, δούλευε για να βοηθάει οικονομικά την οικογένεια της.
Η μητέρα της, παρόλο που δεν είχαν λεφτά, πάντα αναζητούσε και έβρισκε δωρεάν (ή πολύ οικονομικές) ασχολίες για τα παιδιά. Έτσι η Sarah, από πολύ μικρή, παρακολουθούσε μπαλέτο, θέατρο και όπερα.
Οι γονείς της που έβλεπαν την αγάπη αλλά και το ταλέντο της Sarah για τις τέχνες, αποφάσισαν να την γράψουν σε μαθήματα χορού και θεάτρου με αντάλλαγμα τον καθαρισμό των συγκεκριμένων στούντιο. Στη συνέχεια μετακόμισαν στο New Jersey, πιστεύοντας ότι θα βοηθούσε στην εξέλιξη της καριέρας της κόρης τους. Και όντως βοήθησε!
Ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σε τηλεοπτικές σειρές, σε ταινίες αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις, με το SEX AND THE CITY, τον ρόλο που την καθιέρωσε τελικά να έρχεται το 1998.
Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους μας. 
Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό είναι ότι η ηθοποιός, ενισχύει οικονομικά πολλές φιλανθρωπίες και είναι μία από τις πιο ενεργητικές πρέσβειρες της UNICEF.
Η «καθαρή αξία» της Sarah Jessica Parker υπολογίζεται στα 100 εκ. δολάρια βάσει του Celebrity Net Worth. Δεν το λες και λίγο!

sarah.jpg

 

Jennifer Lopez – Το ρίσκο

jloins.jpg

 

Η τραγουδίστρια, μοντέλο και ηθοποιός Jennifer Lopez, γεννήθηκε στο Castle Hill της Νέας Υόρκης, στις 24 Ιουλίου 1969.
Από την ηλικία των 5 ξεκίνησε μαθήματα χορού και τραγουδιού και τελειώνοντας το λύκειο φοίτησε σε Νομική σχολή.
Πριν καν τελειώσει το 1ο εξάμηνο της σχολής, τα παράτησε, παίρνοντας το ρίσκο να ασχοληθεί με αυτό που ήθελε πραγματικά. Δυστυχώς δεν είχε την υποστήριξη της οικογένειας, η οποία δεν πίστευε ότι αυτού του είδους το επάγγελμα θα την βοηθήσει να επιβιώσει οικονομικά και έτσι έφυγε από το σπίτι για να κυνηγήσει μόνη της το όνειρο!
Το 1997 μετά από διάφορες συμμετοχές σε ταινίες, κερδίζει την πρώτη της υποψηφιότητα για «Χρυσή Σφαίρα» για την ταινία Selena. 
Το 1999 το πρώτο της single "If You Had My Love" γίνεται αμέσως επιτυχία και κάνοντας την αναγνωρίσιμη και στην μουσική βιομηχανία.
H Jennifer Lopez υποστηρίζει πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Το 2009 ίδρυσε με την αδελφή της το Lopez Family Foundation βοηθώντας ανθρώπους άπορα παιδιά και τις οικογένειες τους να έχουν μία καλύτερη ζωή.
Η «καθαρή αξία» της Jennifer Lopez υπολογίζεται στα 400 εκ. δολάρια βάσει του Celebrity Net Worth. Τελικά το ρίσκο άξιζε!

jlo.jpg

 

JK Rowling – Η θέληση

jkins.jpg

 

Η συγγραφέας Joanne Kathleen Rowling, γεννήθηκε κοντά στο Bristol της Αγγλίας, στις 31 Ιουλίου 1965.
Είχε πάντα αγάπη για τη λογοτεχνία και έγραψε την πρώτη της ιστορία όταν ήταν 6 ετών και το πρώτο της μυθιστόρημα όταν ήταν 11.
Η εφηβεία της ήταν δύσκολη λόγω της σοβαρής ασθένειας της μητέρας της, η οποία απεβίωσε όταν η Jo ήταν 25 χρονών, 6 μόλις μήνες από όταν ξεκίνησε να γράφει το Harry Potter. Αυτό το γεγονός τη στιγμάτισε και την ενέπνευσε να στιγματιστεί και ο ήρωας της, Harry Potter, από την απώλεια των γονιών του.
Τον Οκτώβριο του 1992 παντρεύτηκε και τον Ιούλιο του 1993 απέκτησε την κόρη της.
Μετά από ένα χρόνο περίπου χώρισε και βρέθηκε να ζει σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα της Σκωτίας με την κόρη της, άνεργη και χωρίς λεφτά.   
Υποστηριζόταν από το κράτος, αλλά η κατάθλιψη δεν άργησε να έρθει και μαζί μαύρες σκέψεις ακόμα και να δώσει τέλος στη ζωή της.
Όλο αυτό το διάστημα συνέχισε να γράφει το Harry Potter, το οποίο μετά από αρκετές απορρίψεις, τελικά εκδόθηκε το 1997.
Από τότε έχει γράψει 7 Harry Potter βιβλία, τα οποία όλα έχουν γίνει επιτυχημένες ταινίες αλλά και βιντεοπαιχνίδια.
Συν-δημιούργησε το δικό της φιλανθρωπικό οργανισμό, Lumos και βοηθάει άπορα παιδιά και τις οικογένειες του, δίνοντας τους την ευκαιρία σε μόρφωση και υγεία!
Η «καθαρή αξία» της JK Rowling υπολογίζεται στο 1 δις δολάρια βάσει του Celebrity Net Worth. Μπράβο στη μάνα!

jk.jpg

 

Oprah Winfrey – Η επιμονή

oprahins.jpg

 

Η παρουσιάστρια, ηθοποιός και παραγωγός Oprah Winfrey, γεννήθηκε στο Kosciusko του Mississippi, στις 29 Ιανουαρίου 1954. Οι γονείς της χώρισαν λίγο μετά τη γέννηση της και την ανατροφή της Oprah την ανέλαβε η γιαγιά της, που ζούμε σε φάρμα.  
Από πολύ μικρή ηλικία, της άρεσε να βγάζει λόγους και η εξυπνάδα της, σε συνδυασμό με την αυστηρή γιαγιά της που την έμαθε να διαβάζει από την ηλικία των 2,5 χρονών,  τη βοήθησαν να εξελιχθεί πολύ γρηγορότερα στο σχολείο σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.
Από την ηλικία των 6 ετών έως τα 12 έμεινε με την μητέρα της και τα 2 θετά αδέλφια της σε μία ιδιαίτερα φτωχή και επικίνδυνη γειτονιά στην περιοχή του Milwaukee.
Η παιδικότητα της χάθηκε όταν από την ηλικία των 9 ετών άρχισε να κακοποιείτε σεξουαλικά από «φίλους» άντρες της οικογενείας.
Έκλεβε λεφτά από το σπίτι, για να φύγει και να πάει να μείνει με τον πατέρα της, κάτι που εξόργιζε την μητέρας της.
Στην ηλικία των 14 έμεινε έγκυος και αναγκάστηκε να μείνει σε άσυλο για εφήβους με προβλήματα.
Ευτυχώς ο πατέρας την πήρε σπίτι του. Αυτό το γεγονός όπως έχει πει και η ίδια της έσωσε τη ζωή!
Το παιδί της γεννήθηκε πρόωρα και δυστυχώς απεβίωσε λίγο καιρό μετά.
Ο πατέρας της την πίεζε για μάθηση και της έβαζε όρια. Η Oprah μέσα από τα βιβλία άρχισε να ονειρεύεται ξανά ένα καλύτερο μέλλον και επιτέλους αυτό ήρθε.
Ήδη από το Κολλέγιο, άρχισε την δημοσιογραφική της καριέρα και η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε όταν το 1986 το δικό της σόου “The Oprah Winfrey Show”, άρχισε να προβάλετε ταυτόχρονα σε 138 πόλεις.
Το αποτέλεσμα? Δική της εταιρεία παραγωγής και δικό της κανάλι, το Oprah Winfrey Network.
Η φιλανθρωπία της είναι γνωστή, έχοντας βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο μέσω του δικού της φιλανθρωπικού οργανισμού Oprah’s Angel Network.
Η «καθαρή αξία» της Oprah Winfrey υπολογίζεται στα 3.2 δις δολάρια βάσει του Celebrity Net Worth. Ας μου φέρει κάποιος λίγο νερό…

oprah.jpg

Διαβάστε επίσης

WOMAN POWER

Η δύναμη του μυαλού: πρόσεχε τι δεν εύχεσαι, γιατί μπορεί να μην έρθει ποτέ!

Όταν συνειδητοποίησα ότι μόλις ευχηθώ κάτι με μεγάλη δύναμη αυτό έρχεται και με βρίσκει

WOMAN POWER

Οι ανώνυμες ηρωίδες της καθημερινότητάς μου

Αυτές γιορτάζουν... προχθές, σήμερα, αύριο και κάθε μέρα

WOMAN POWER

Ένα λουλούδι μόνο φτάνει;

Τι ζητάω την Ημέρα της Γυναίκας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;