Skip to main content

ΟΜΟΡΦΙΑ

Είναι βλαβερό το ημιμόνιμο μανικιούρ;

Βρες εδώ την απάντηση που ζητάς!



Όλες μας αγαπάμε τα περιποιημένα άκρα, τα υπέροχα σχέδια και χρώματα και φυσικά την ευκολία που μας παρέχουν τα τεχνητά νύχια ή τα ημιμόνιμα βερνίκια.

Αυτά που τόσο αγαπάμε για τις άπειρες επιλογές χρωμάτων, τη διάρκεια και τη δυνατότητα να πιάσουμε, να πληρώσουμε, να κάνουμε ένα σωρό δουλειές αμέσως μετα την εφαρμογή και χωρίς τον φόβο να χαλάσουν και χωρίς την σπαστική αναμονή για να στεγνώσουν.

Όμως άραγε γνωρίζουμε στην πραγματικότητα πόσο βλαβερές είναι για την υγεία μας οι λάμπες που χρησιμοποιούνται για αυτόν τον σκοπό και η ακτινοβολία που εκπέμπουν; Κάθε δράση άλλωστε έχει και την κατάλληλη αντίδραση.

 

Αν σκεφτούμε πως το πρώτο πράγμα που κάνουμε κατά την παραμονή μας στην παραλία είναι να βάλουμε πάνω μας αντηλιακό καθώς προσέχουμε την έκθεσή μας στις UV ακτινοβολίες, θα έλεγε κανείς πως είναι λίγο παράλογη η ανεξέλεγκτη και χωρίς προστασία έκθεση σε ίδιου τύπου ακτινοβολία που χρησιμοποιούν οι λάμπες στα φουρνάκια που σταθεροποιούν τα υλικά. Και που ίσως να αποτελούν ένα μικρό κίνδυνο για την υγεία μας. 

Το θέμα έχει αρχίσει να απασχολεί γιατρούς ανά την υφήλιο και όπως αναφέρουν η συγκεκριμένη ακτινοβολία δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτήν του solarium για την οποία έχουν αναφερθεί χιλιάδες φορές όσον αφορά την βλαβερή επίδρασή του στην επιδερμίδα μας.

Ακόμα αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι πως οι λάμπες αυτές δεν είναι εύκολα ελεγχόμενες ούτε υπάγονται σε κάποιους συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας οπότε κι ο πελάτης δεν έχει επίγνωση στο πόση ακτινοβολία δέχεται κάθε φορά. Και παρόλο που δεν σημειώνονται εγκαύματα, καταστρέφουν όπως έχει αποδειχθεί το DNA μας και το κολλαγόνο που παράγεται στον οργανισμό μας. 

Με αποτέλεσμα; Την πρόωρη γήρανση των κυττάρων και της επιδερμίδας αλλά και τον υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

 

Για τους παραπάνω λόγους η τεχνολογία φαίνεται να αλλάζει σελίδα και να προσφέρει λύση στο πρόβλημα. Πολλά τέτοια μηχανήματα έχουν αντικατασταθεί από νέας τεχνολογίας μηχανήματα με λάμπες led στις οποίες δεν έχει παρατηρηθεί καμία παρενέργεια μέχρι τώρα και αυτά είναι που σημειώνουν πια τις μεγαλύτερες πωλήσεις τη στιγμή αυτή. Εννοείται πως όσο προχωράει η ζωή στα πάντα έτσι και στον τομέα αυτό, σύντομα θα βρεθούν κι άλλοι τρόποι σταθεροποίησης του βερνικιού και όποια ανησυχία κι αν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μέλλον ίσως δεν αποτελεί καν θέμα συζήτησης.

 

Και επειδή η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση, καλό είναι κάθε τι που κάνουμε να γίνεται με μέτρο…Δεν θα ήταν κακό να προτιμάτε που και που το κλασσικό παραδοσιακό μανικιούρ...Ναι καλά θυμάστε  αυτό με το βερνίκι…Που το φυσάς να στεγνώσει και καμία φορά χαλάει μέχρι να πεις μανό!

Αλλά δε πειράζει, θεσπίστε ένα πρόγραμμα όπου θα κάνετε εναλλακτικά και τα δύο είδη μανικιούρ, ενώ ενδιάμεσα μπορείτε να κάνετε και διαλείμματα κρατώντας τα νύχια σας στην φυσική τους κατάσταση! Έτσι κι αλλιώς μέχρι πριν κάποια χρόνια αυτή δεν ήταν η μόνη μας επιλογή;

Διαβάστε επίσης

ΟΜΟΡΦΙΑ

AHA: Η δική μου εμπειρία ομορφιάς!

Και γιατί παραμένω ακόμα ερωτευμένη με τη δράση τους! 

ΟΜΟΡΦΙΑ

Mad Hippie, Τα Καλύτερα Φυσικά Καλλυντικά της Αμερικής που Λατρεύουν οι Celebrities

Cruelty Free & Vegan Προϊόντα Περιποίησης με Κορυφαία Ποιότητα & Αγνά Συστατικά!

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

CELEBS

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα!

Πότε και πού θα γίνει ο γάμος του κορυφαίου μπασκετμπολίστα