Skip to main content

DO IT YOURSELF

Μάσκα ματιών για τις σακούλες

Εύκολη μάσκα ματιών για τις σακούλες 


Κέλλυ Νόβακ

Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη, η πιο… τρυφερή αν θες. Και αυτό, γιατί το σημείο αυτό παράγει λιγότερα φυσικά έλαια απ’ ότι το υπόλοιπο δέρμα. Αυτά τα έλαια είναι που διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και σφριγηλή.

Είναι σημαντική πολύ λοιπόν, η περιποίηση των ματιών μας και μια μάσκα νυκτός είναι ένας καλός τρόπος να επαναφέρουμε την «υγρασία» στην περιοχή αυτή.

Πολλές από εμάς ταλαιπωρούμαστε με τις ανεπιθύμητες «σακούλες» κάτω από τα μάτια, λόγω της έλλειψης ενυδάτωσης. Ένα φυσικό συστατικό που βοηθάει στο να «τραβήξει» το δέρμα αλλά και να ξε-πρήξει την περιοχή είναι το δροσερό αγγούρι!

Το αγγούρι έχει απορροφητικές ιδιότητες ενώ «τσιτώνει» το δέρμα και θεραπεύει από τυχόν ενοχλήσεις. Θα μπορούσες να τοποθετήσεις απλά δύο φέτες αγγούρι στα μάτια και να… ξεμπερδεύεις. Παρόλα αυτά, εγώ σου προτείνω μια λίγο (μόλις λίγο) πιο περίπλοκη μέθοδο που προσφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από να βάλεις απλά τις φέτες αγγουριού στα μάτια.

Αντί λοιπόν, να βάλεις το αγγούρι στα μάτια, εγώ σου προτείνω να κόψεις δίσκους ντεμακιγιάζ και να τα βάλεις κάτω από τα μάτια!

Θα χρειαστείς:

Μισό αγγούρι

30 ml ροδόνερο

Μερικούς δίσκους ντεμακιγιάζ

1 μίξερ

Κόψε τους δίσκους ντεμακιγιάζ σε μισοφέγγαρα. Στο μίξερ λιώσε καλά το αγγούρι με το ροδόνερο. Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και βούτηξε τους κομμένους δίσκους ντεμακιγιάζ. Στύψε το εξτρά μείγμα από το βαμβάκι και μετά από 10 λεπτά περίπου τοποθέτησέ τα κάτω από τα μάτια. Άφησε την μάσκα για 10-15 λεπτά.

Τους υπόλοιπους δίσκους ντεμακιγιάζ που έχεις βάλει στο μείγμα, μπορείς να τους αποθηκεύσεις σε ένα πλαστικό τάπερ το οποίο κλείνει αεροστεγώς και να το βάλεις στο ψυγείο.

Φωτό: helloglow.co

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department