Μάσκα ματιών για τις σακούλες

Εύκολη μάσκα ματιών για τις σακούλες 

Κέλλυ Νόβακ

Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη, η πιο… τρυφερή αν θες. Και αυτό, γιατί το σημείο αυτό παράγει λιγότερα φυσικά έλαια απ’ ότι το υπόλοιπο δέρμα. Αυτά τα έλαια είναι που διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και σφριγηλή.

Είναι σημαντική πολύ λοιπόν, η περιποίηση των ματιών μας και μια μάσκα νυκτός είναι ένας καλός τρόπος να επαναφέρουμε την «υγρασία» στην περιοχή αυτή.

Πολλές από εμάς ταλαιπωρούμαστε με τις ανεπιθύμητες «σακούλες» κάτω από τα μάτια, λόγω της έλλειψης ενυδάτωσης. Ένα φυσικό συστατικό που βοηθάει στο να «τραβήξει» το δέρμα αλλά και να ξε-πρήξει την περιοχή είναι το δροσερό αγγούρι!

Το αγγούρι έχει απορροφητικές ιδιότητες ενώ «τσιτώνει» το δέρμα και θεραπεύει από τυχόν ενοχλήσεις. Θα μπορούσες να τοποθετήσεις απλά δύο φέτες αγγούρι στα μάτια και να… ξεμπερδεύεις. Παρόλα αυτά, εγώ σου προτείνω μια λίγο (μόλις λίγο) πιο περίπλοκη μέθοδο που προσφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από να βάλεις απλά τις φέτες αγγουριού στα μάτια.

Αντί λοιπόν, να βάλεις το αγγούρι στα μάτια, εγώ σου προτείνω να κόψεις δίσκους ντεμακιγιάζ και να τα βάλεις κάτω από τα μάτια!

Θα χρειαστείς:

Μισό αγγούρι

30 ml ροδόνερο

Μερικούς δίσκους ντεμακιγιάζ

1 μίξερ

Κόψε τους δίσκους ντεμακιγιάζ σε μισοφέγγαρα. Στο μίξερ λιώσε καλά το αγγούρι με το ροδόνερο. Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και βούτηξε τους κομμένους δίσκους ντεμακιγιάζ. Στύψε το εξτρά μείγμα από το βαμβάκι και μετά από 10 λεπτά περίπου τοποθέτησέ τα κάτω από τα μάτια. Άφησε την μάσκα για 10-15 λεπτά.

Τους υπόλοιπους δίσκους ντεμακιγιάζ που έχεις βάλει στο μείγμα, μπορείς να τους αποθηκεύσεις σε ένα πλαστικό τάπερ το οποίο κλείνει αεροστεγώς και να το βάλεις στο ψυγείο.

Φωτό: helloglow.coAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares