Skip to main content

DO IT YOURSELF

Homemade υγρό σαπούνι για τα χέρια

Για να μην ξεμείνεις αυτές τις μέρες



Η σωστή απολύμανση των χεριών μας αποτελεί σημαντική προϋπόθεση των ημερών ώστε να αποφύγουμε περαιτέρω κινδύνους μόλυνσης του ίδιου μας του εαυτού ή/και των γύρων μας. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι απλές και σαφείς: Μένουμε σπίτι και να πλένουμε σωστά, τακτικά και επιμελώς τα χέρια μας με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’. Όπως ίσως έχεις παρατηρήσει και εσύ, όμως, το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνια του εμπορίου, μαζί με τα αντισηπτικά επηρεάζει το pH της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να δείχνει τραχιά και αφυδατωμένη. Άσε που δείχνει ερεθισμένη και μπορεί να ανοίξουν πληγές-είσοδοι σε μικρόβια και βακτήρια.

Πέραν όμως του αισθητικού κομματιού, το ήξερες ότι πολλά σαπούνια για τα χέρια περιέχουν σκληρά χημικά που προκαλούν προβλήματα στο ήπαρ και συνδέονται με διάφορες μορφές καρκίνου; Για τον λόγο αυτό, σου έχω μια homemade φυσική συνταγή για υγρό σαπούνι για τα χέρια, για να έχεις τον πλήρη έλεγχο των συστατικών αλλά και για να είσαι εκατό τοις εκατό ασφαλής από τα μικρόβια.

 

Βασικό συστατικό για το σπιτικό liquid soap είναι το σαπούνι Καστίλλης (ή Μασσαλίας), το όποιο είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν, χωρίς χημικά, βιοδιασπώμενο, χειροποίητο και φυσικά είναι αντιβακτηριδιακό. Μπορείς να το προμηθευτείς σε υγρή μορφή, αγοράζοντας το από το internet τώρα που οι μετακινήσεις μας είναι περιορισμένες.

Για το DIY σαπούνι χεριών θα χρειαστείς:

  • ½  της κούπας υγρό σαπούνι Καστίλλης
  • ½ της κούπας αποσταγμένο νερό
  • Ελαιόλαδο ή λάδι jojoba (Το λάδι βοηθάει στην ενυδάτωση του δέρματος)
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρο
  • 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (Το άρωμα της έχει χαλαρωτικές ιδιότητες)

Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι με απλικατέρ σαπουνιού, ξεκινώντας πρώτα από το νερό, ύστερα το σαπούνι και στο τέλος τα έλαια. Κούνησε το μείγμα, ώστε να ανακατευθούν πολύ καλά τα υλικά. Ανακίνησε το πριν από κάθε χρήση και χρησιμοποίησε το σαν οποιοδήποτε σαπούνι χεριών, ψεκάζοντας μια μικρή ποσότητα στα χέρια, τρίβοντας και ξεπλένοντας με νερό.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου

Τα eye patches που θα σώσουν την όψη των ματιών σου τις μέρες που νιώθεις κούραση από την έκθεση στο blue light ή την έλλειψη ύπνου

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

DO IT YOURSELF

Το μέλλον στα νύχια σας… όταν το manifestation συνάντησε το μανικιούρ

Αναρωτιέστε πώς να εκδηλώσετε το μέλλον σας; Ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε το χρώμα νυχιών σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός