Skip to main content

DO IT YOURSELF

Να πως θα αφαιρέσεις το gel μανικιούρ στο σπίτι

Χωρίς να καταστρέψεις τα νύχια σου


Κωνσταντίνα Κύρκου

Οι περισσότερες από εμάς συνηθίσαμε να περιποιούμαστε τα νύχια μας σε nail studio και spa, με κάποιες τολμηρές να δοκίμασαν ήδη τις hot τάσεις της άνοιξης στο μανικιούρ.  Έλα που όμως, μέσα σε δύο εβδομάδες ήρθαν τα πάνω κάτω, με τα μαγαζιά και καταστήματα καλλωπισμού να παραμένουν κλειστά και εσύ να έχεις μείνει με το ημιμόνιμο στα χέρια. Μην σκας γιατί υπάρχει λύση και μάλιστα είναι τόσο εύκολη που ειλικρινά απορώ γιατί τόσο καιρό ξόδευα λεφτά για να αφαιρέσω το gel από τα νύχια μου. Ακολούθησε τον παρακάτω how to οδηγό, ώστε να ξεφορτωθείς επιτέλους το ημιμόνιμο μανικιούρ που πιθανότατα να έχει χαλάσει, χωρίς να καταστρέψεις το φυσικό σου νύχι.

Πριν ξεκινήσεις βεβαιώσου ότι έχει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για την αφαίρεση. Αυτά είναι: νυχοκόπτης, λίμα, buffer, pusher (ιδανικά ξύλινο), βαμβάκι (κομμένο σε πλακέ μπαλάκια ή δίσκους ντεμακιγιάζ κομμένους στην μέση), αλουμινόχαρτο κομμένο σε φύλλα τετραγωνάκια, καθαρό ασετόν, ενυδατικό λαδάκι.

1) Προετοίμασε τα νύχια σου: Πριν πιάσεις δουλειά, βρες τον κατάλληλο χώρο μέσα στο σπίτι που έχει καλό φωτισμό. Πλύνε καλά τα χέρια σου με σαπούνι και ζεστό νερό για να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση. Έπειτα με τον νυχοκόπτη, κόψε το νύχι στο επιθυμητό σχήμα και με την βοήθεια της λίμας, ίσιωσε τις άκρες.

2) Αφαίρεσε την επάνω στρώση: Με το buffer τρίψε το νύχι σου ώστε να αφαιρεθεί η γυαλιστερή στρώση του μανικιούρ. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσει με το ασετόν, πιο εύκολα το βερνίκι.

 

 

3) Βαμβάκι και ασετόν: Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα 100% καθαρό ασετόν για αφαίρεση gel μανικιούρ ώστε να γίνει απλή η διαδικασία αλλά και για να μην καταστραφεί το νύχι σου. Τοποθέτησε πάνω σε κάθε νύχι, ένα καλά εμποτισμένο με ασετόν βαμβάκι.

4) Τύλιξέ τα και χαλάρωσε: Με τα φύλλα του αλουμινόχαρτου τύλιξε τα νύχια σου, με το εμποτισμένο βαμβάκι να καλύπτει όλη την βάση του νυχιού. Θα χρειαστεί να τα αφήσεις τυλιγμένα, 15 με 20 λεπτά προκειμένου να μαλακώσει καλά το βερνίκι. Όποτε κάθισε αναπαυτικά και χαλάρωσε, κάνοντας ένα σύντομο face time ή παρακολουθώντας την αγαπημένη σου σειρά.

 

 

5) Βγάλε τις θήκες αλουμινόχαρτου: Αφού τα νύχια σου είναι εντελώς μούσκεμα από το ασετόν, βγάλε το αλουμινόχαρτο, τραβώντας το από την βάση προς τα πάνω. Αν δεν έχει αφαιρεθεί πλήρως το βερνίκι, με το ξύλινο pusher σπρώξε προσεκτικά τα υπολείμματα που έχουν μείνει.

6) Ενυδάτωσε τα νύχια σου: Το gel μανικιούρ ταλαιπωρεί αρκετά το φυσικό νύχι και η διαδικασία αφαίρεσης τα αφυδατώνει. Για αυτό πέρασε σε κάθε νύχι ενυδατικό λαδάκι που θρέφει και τα προστατεύει από το σπάσιμο. Άφησέ τα δύο-τρείς μέρες να ξεκουραστούν και άρχισε να δημιουργείς ξανά!

Απλό έτσι;;

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Φτιάξε μόνη σου το πιο ανοιξιάτικο άρωμα μαλλιών

Για μαλλιά που μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα 

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Εύκολο diy lip scrub για χείλη λαμπερά κι υγιή

Μια φυσική θεραπεία ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;