Skip to main content

DO IT YOURSELF

Strawberry time: Ώρα για σπιτική μάσκα ομορφιάς με φράουλες

Λάμψη, ενυδάτωση, απαλότητα με την βοήθεια της φύσης 



Η φύση μας έχει χαρίσει απλόχερα στοιχεία της, που μπορούμε εύκολα να χρησιμοποιήσουμε μόνοι μας στο σπίτι, χωρίς αυτά να χρειάζονται επεξεργασία. Μεταξύ αυτών, τα φρούτα αποτελούν σημαντική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα μας, όχι μόνο όταν τα καταναλώνουμε σαν τροφή αλλά και όταν τα εφαρμόζουμε απευθείας στην επιδερμίδα μας. Ένα από τα θαυματουργά φρούτα για την υγεία του οργανισμού αλλά και του δέρματός μας είναι και η φράουλα, το πολυαγαπημένο για πολλούς κόκκινο δροσερό φρούτο, που θυμίζει καλοκαίρι. Οι φράουλες είναι θρεπτικές, πλούσιες σε ιχνοστοιχεία, σημαντική πηγή βιταμίνης C και φυσικά σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, δίνοντας το τέλειο υγιή και λαμπερό αποτέλεσμα στο πρόσωπο σου. Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C καταπολεμά  τις ελεύθερες ρίζες ενώ οι φυτικές ίνες βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση της υπερβολικής συσσώρευσης σμήγματος, που προκαλεί η ακμή στο δέρμα. Μάλιστα, σημαντικές είναι και οι αντιγηραντικές δράσεις τους καθώς το φυλλικό οξύ που περιέχουν ενισχύει την κυτταρική αναγέννηση και την παραγωγή νέων κυττάρων στο σώμα.

 

 

Η φράουλα είναι ένα υπέροχο φυσικό απολεπιστικό  συστατικό που χαρίζει φυσική λάμψη, αντιμετωπίζοντας ακόμα και τα πρηξίματα στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Επιπλέον ο χυμός φράουλας περιέχει εκχυλίσματα λεύκανσης και ελαγικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην επαναφορά των δυσχρωμιών της επιδερμίδας. Με λίγα λόγια, η φράουλα είναι από τα πιο θαυματουργά φυσικά συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μόνη σου μάσκα ομορφιάς και να απολαύσεις την ενυδάτωση και απαλότητα  που σου χαρίζει.

DIY μάσκα λάμψης και αναζωογόνησης με φράουλες:

Θα χρειαστείς: Μια χούφτα ώριμες φράουλες, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.

Πολτοποίησε τις φράουλες και ανακάτεψε τες πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Εφάρμοσέ την στο πρόσωπο σου για 15 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Η απαλότητα και η τόνωση της επιδερμίδας σου είναι άμεσα ορατή.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

DO IT YOURSELF

Φτιάξε μόνη σου το πιο ανοιξιάτικο άρωμα μαλλιών

Για μαλλιά που μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα 

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας