Skip to main content

DO IT YOURSELF

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές για καλοκαιρινά χτενίσματα και πώς θα τα δημιουργήσεις

Χωρίς εργαλεία styling



Ποιος είπε ότι χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να αποκτήσεις ένα εντυπωσιακό χτένισμα που θα ολοκληρώσει μια σου εμφάνιση; Τα πράγματα στον κόσμο της ομορφιάς έχουν γίνει πια πολύ πιο απλά, γρήγορα και εύκολα. Παρακάτω θα βρεις έναν μικρό και πρακτικό οδηγό για το πώς να δημιουργήσεις μόνη σου δύο από τα πιο δημοφιλή χτενίσματα, αυτά που βλέπουμε και θα βλέπουμε διαρκώς το καλοκαίρι στο Instagram feed μας! Και κυρίως χωρίς εργαλεία styling.

Πλεξούδα

Πρόκειται για ένα διαχρονικό, back to school χτένισμα που αγαπούν ιδιαίτερα οι Γαλλίδες. Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη επιλογή, η οποία δίνει ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα και αναβαθμίζει την εμφάνισή σου, χωρίς να κουράζει ή να ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Επίσης είναι ιδανική λύση για τα μαλλιά της δεύτερης ημέρας και για την εποχή του καλοκαιριού, αφού αφήνει το σώμα να «αναπνέει».

photo credits Instagram @michellemdriscoll

 

Πώς θα πετύχεις την τέλεια πλεξούδα:

Μετά το λούσιμο, άπλωσε στα μαλλιά ένα προϊόν που θα τονίσει και θα λειάνει τη φυσική υφή της τρίχας. Τύλιξέ τα με μια πετσέτα που θα απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα υγρασίας και θα μειώσει το φριζάρισμα. Στη συνέχεια, χτένισε τα μαλλιά πολύ καλά για να τα ξεμπερδέψεις και δημιούργησε τρία τμήματα. Πλέξε τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού με τη βοήθεια ενός δεύτερου καθρέφτη και σταθεροποίησε την πλεξούδα με ένα λαστιχάκι. Στο τέλος, ψέκασε λίγη ποσότητα λακ για περισσότερο κράτημα.

Messy Bun

Είναι ένα επιμελώς ατημέλητο χτένισμα που προσδίδει ανεμελιά και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το μόνο που απαιτεί για να το δημιουργήσεις είναι ένα λαστιχάκι ή ένα scrunchie. Αποτελεί επίσης αγαπημένη επιλογή των Γαλλίδων, αφού βλέπουμε να το προτιμούν και να το δείχνουν μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram. Όπως και στην περίπτωση της πλεξούδας, έτσι και αυτό το χτένισμα μπορεί να σταθεί από το πρωί στη δουλειά μέχρι το βράδυ που θα βγεις για να απολαύσεις ένα ποτό ή ένα δείπνο. Πλέον, θεωρείται ιδανικό ακόμα και για πιο επίσημες περιστάσεις.

photo credits Instagram @s.tylin

 

Πώς θα πετύχεις το τέλειο messy bun:

Ψέκασε στα μαλλιά λίγη ποσότητα ξηρού σαμπουάν ώστε αυτά να δείχνουν πιο "ατίθασα" και να αποκτήσουν περισσότερο όγκο. Θα πρέπει σίγουρα να το κάνεις αν τα μαλλιά σου είναι άλουστα για δεύτερη ημέρα, μπορείς όμως να το εφαρμόσεις και στην περίπτωση που έχεις λουστεί την ίδια ώρα. Χώρισε τα μαλλιά σε δύο ίσα μέρη και με μια χτένα με λεπτά δόντια, κρέπαρε  ελαφρά το επάνω μέρος τους. Πιάσε τα σε μια χαλαρή αλογοουρά και κράτησε σταθερά τη βάση της με τα χέρια σου. Στριφογύρνα την αλογοουρά και τύλιξε τα μαλλιά γύρω από τη βάση της, για να δημιουργήσεις τον κότσο. Στερέωσε τα μαλλιά με ένα λαστιχάκι ή ένα scrunchie. Μπορείς να αφήσεις μερικά τουφάκια δεξιά και αριστερά του προσώπου ώστε το look να μοιάζει ανεπιτήδευτο, όπως επίσης να χαλαρώσεις τον κότσο.

 

 

Cover photo credits Instagram @michellemdriscoll

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Φτιάξε μόνη σου το πιο ανοιξιάτικο άρωμα μαλλιών

Για μαλλιά που μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα 

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Εύκολο diy lip scrub για χείλη λαμπερά κι υγιή

Μια φυσική θεραπεία ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!