Skip to main content

DO IT YOURSELF

4 πράγματα που κάνουμε λάθος με τις μάσκες ομορφιάς

Ένας υπέροχος beauty σύμμαχος με πολλά οφέλη



Όλες αγαπάμε μια καλή μάσκα προσώπου σε μια μέρα «περιποιηθείτε τον εαυτό σας», αλλά εδώ είναι το θέμα: Πολλές γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι η μάσκα προσώπου τους πρέπει να είναι εξίσου εξατομικευμένη με την υπόλοιπη φροντίδα του δέρματός τους.

Οι μάσκες προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να είναι μια ειδική απόλαυση για το δέρμα σας, που χρησιμοποιούνται περιστασιακά (ή τουλάχιστον, ως επί το πλείστον). Μερικές είναι τύποι γρήγορου ξεβγάλματος, ενώ άλλες κάνουν τα μαγικά τους όλη τη νύχτα. Υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα επιλογών στο ενδιάμεσο, που καλύπτουν διάφορες ανησυχίες του δέρματος – είτε επιδιώκετε τη διαύγεια, την ανανέωση, τη λάμψη ή την ενυδάτωση, πιθανότατα υπάρχει μια μάσκα για αυτό.

Πάμε να εξετάσουμε μερικά κοινά λάθη και παρανοήσεις από τους ειδικούς:

Υποθέτοντας ότι όλες οι μάσκες DIY είναι ασφαλείς: Συστατικά όπως το μέλι, το γιαούρτι και η αλόη βέρα είναι μόνο μερικοί από τους πιθανούς τρόπους για να πάτε από το ψυγείο στο πρόσωπό σας με επιτυχία. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε βρώσιμο προϊόν στο δέρμα. Αποφύγετε πράγματα όπως ο χυμός λεμονιού, η οδοντόκρεμα και τα ωμά αυγά, καθώς μπορεί να είναι ερεθιστικά και να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα παρά οφέλη που μπορεί να προσφέρουν.

Υπερβολική χρήση απολεπιστικών: Εάν χρησιμοποιείτε μια μάσκα απολέπισης προσώπου μια μέρα, αυτό σημαίνει ότι η υπόλοιπη ρουτίνα σας θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από απολεπιστικά. Εάν το παρακάνετε, κινδυνεύετε να βλάψετε τον φραγμό του δέρματος.

Αφήνοντάς την να λήξει: Εάν δεν χρησιμοποιείτε τη μάσκα προσώπου σας περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα περίπου, μπορεί να λήξει πριν φτάσετε στο κάτω μέρος του δοχείου. Ένα προϊόν που έχει λήξει θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό και θα μπορούσε ακόμη και να προκαλέσει ερεθισμό, γι' αυτό να το έχετε υπόψη σας όταν σκάβετε το ντουλάπι ομορφιάς σας.

Δεν τα δοκιμάζετε με επιθέματα: Όπως κάθε προϊόν περιποίησης δέρματος, θα πρέπει να δοκιμάζετε τις μάσκες προσώπου σας, ειδικά εάν τείνετε να αντιδράτε στα προϊόντα. Πάντα να δοκιμάζετε τη μάσκα πίσω από το αυτί σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί, προτείνουν οι δερματολόγοι.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα