Σκέφτεσαι να κάνεις botox. Ποια είναι, όμως, η κατάλληλη ηλικία;

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα σου απαντά.

Αμαλία Τσιατούρα

kalampoka_660x200-2

Στο ιατρείο έρχονται να κάνουν την πιο διάσημη θεραπεία μπότοξ από κοπέλες 25 ετών μέχρι αρκετά ώριμες γυναίκες. Πολλοί αναρωτιέστε: «Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσω μπότοξ;». Η απάντηση που δίνω είναι «Εξαρτάται από το τι πρόσωπο θέλεις να έχεις».

Οι ρυτίδες χωρίζονται σε δυναμικές και στατικές. Οι δυναμικές σχηματίζονται όταν συνοφρυωνόμαστε, γελάμε, στενοχωριόμαστε, κλαίμε, γενικά όταν εκφραζόμαστε. Αντίθετα, οι στατικές είναι μόνιμες, έχουν εγκατασταθεί στο πρόσωπό μας έπειτα από χρόνια. Η ηλικία δεν είναι σε όλους ίδια, καθώς εξαρτάται τόσο από το βαθμό έκφρασης, την ποιότητα του δέρματος και την έκθεση στον ήλιο. 

Προφανώς μια κοπέλα που έρχεται να κάνει μπότοξ στα 25 της ενδιαφέρεται να μην εμφανίσει στατικές ρυτίδες. Για πολλούς η πρόληψη είναι σημαντική. Δεν θέλουν το πρόσωπό τους να αρχίσει να εμφανίζει γραμμές που θα βαθαίνουν με την πάροδο των χρόνων. Από την άλλη, μια γυναίκα που έρχεται για πρώτη φορά στα 40 να κάνει ενέσεις ενδιαφέρεται να απαλύνει τις στατικές, εκείνες δηλαδή που ήδη υπάρχουν στο δέρμα της. Αυτές δεν θα φύγουν. Όμως με τη βοτουλινική τοξίνη θα χαλαρώσουμε τόσο πολύ τους μυς που δεν θα συσπώνται πια και εκείνες δεν θα βαθαίνουν άλλο. Το πρόσωπο θα γίνει ήρεμο και ξεκούραστο, ενώ θα δείχνει πιο νεανικό.

Ορισμένες διάσημες ηθοποιοί βγαίνουν κατά καιρούς και δαιμονοποιούν τις ενέσεις μπότοξ λέγοντας ότι παραμόρφωσε το πρόσωπό τους. Λοιπόν, δεν φταίνε οι ενέσεις. Τα σηκωμένα φρύδια είναι αποτέλεσμα κακού χειρισμού του φαρμάκου, επομένως λάθος εκτίμησης εκ μέρους του γιατρού

Επίσης δεν γνωρίζουμε τι ζητήθηκε από τους γιατρούς: δέρμα δίχως ούτε μία ρυτίδα; Ένα πρόσωπο χωρίς έκφραση; Ανάλογα με το τι ζητήσει ο ενδιαφερόμενος ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει την κατάλληλη δόση φαρμάκου στα σωστά σημεία. 

Σε κάθε περίπτωση έχετε υπόψη σας ότι το μπότοξ αρχίζει να δρα έπειτα από 4-7 μέρες, είναι ασφαλές, εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, χρησιμοποιείται δεκαετίες στην ιατρική σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις από ότι για αισθητικούς λόγους και έχει ενδείξεις για αρχόμενες και εγκατεστημένες ρυτίδες. Η επιλογή είναι δική σας.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares