Skip to main content

ΕΙΔΙΚΟΙ

H δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα σού αποκαλύπτει

...τι δεν πρέπει να ξεχνάς στην τσάντα σου στις διακοπές.



Πολλοί άνθρωποι που έρχονται στο ιατρείο με ρωτούν πληροφορίες για καλλυντικά και αντηλιακά ή ζητούν να μάθουν τι προϊόντα χρησιμοποιώ εγώ η ίδια. Επειδή το δέρμα του καθενός χρήζει διαφορετικής φροντίδας υπάρχουν ορισμένα από αυτά που κανείς από εμάς δεν πρέπει να ξεχνά να έχει στο προσωπικό νεσεσέρ του καλοκαιριού.

Τα απαραίτητα λοιπόν για το καλοκαίρι είναι:

Αντηλιακά. Προσωπικά επιλέγω εκείνα που βρίσκω στο φαρμακείο και έχουν δείκτη προστασίας από 30 έως 50. Τα αντιηλιακά προσώπου που χρησιμοποιώ για εμένα και την οικογένειά μου έχουν σίγουρα SPF 50 και αναγράφουν UVA/UVB που σημαίνει ότι είναι ευρέως φάσματος, δηλαδή προστατεύουν και από τις δύο μορφές υπεριώδους ακτινοβολίας που είναι επικίνδυνες για το δέρμα. Τα αντηλιακά προστατεύουν το δέρμα από τη φωτογήρανση αλλά και την εμφάνιση μελανώματος.

Παιδικό αντηλιακό. Αυτό καλό είναι να έχει SPF 50 και φυσικά φίλτρα. Όχι χημικά.

Καλλυντικά. Στο νεσεσέρ μου έχω πάντα ένα ενυδατικό υγρό καθαρισμού που ανήκει στην κατηγορία νερό καθαρισμού ή «micellar water». Ακόμα έχω υγρό για ντεμακιγιάζ που ανήκει στην ίδια κατηγορία, ιαματικό νερό που δροσίζει και ανακουφίζει την επιδερμίδα μετά από πολύωρη έκθεση σε ζέστη και ήλιο. Επίσης μία δροσερή ενυδατική ρέμα-όχι αντιγηραντική ή κάποια με πολύ βαριά σύνθεση. Ενδεικτικά για ευαίσθητο δέρμα υπάρχει κάποια ενυδατική, καταπραϋντική (π.χ. η Sensitive cream της Froika), αλλά κάθε επιδερμίδα χρειάζεται κάτι διαφορετικό. 

Προϊόντα μακιγιάζ! Το καλοκαίρι αποφεύγω το βαρύ υγρό make up και το κονσίλερ. Αντίθετα προτιμώ μια ενυδατική κρέμα ή ένα αντηλιακό με χρώμα. Επίσης αποφεύγω το έντονο βάψιμο. Χρησιμοποιώ κυρίως μολύβι ματιών, μη αδιάβροχη μάσκαρα και λιπ γκλος. 

Εντομοαπωθητικό: Είναι χρήσιμο το βράδυ όπου κι αν καθίσεις. Για την οικογένειά μου προτιμώ ένα εντομοαπωθητικό γαλάκτωμα με αιθέρια έλαια, χωρίς χημικές ουσίες.

Αντιφλεγμονώδης κρέμα: Για τα απρόοπτα, όπως είναι τα τσιμπήματα ή για το έκζεμα έχουμε μαζί μας το κλασικό σωληνάριο του φαρμακείου με αντιβακτηριακή δράση που περιέχει φουσιδικό οξύ και βηταμεθαζόνη.

Διαβάστε επίσης

ΕΙΔΙΚΟΙ

Μεσογειακή Διατροφή ως τρόπος ζωής

Τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κατερίνα Καλογεροπούλου μάς εξηγεί γιατί πρέπει να την ακολουθήσουμε.  

ΕΙΔΙΚΟΙ

"Πώς θα απαλλαγώ από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα;"

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα απαντά.

ΕΙΔΙΚΟΙ

Περί πρωινών meetings και άλλων δαιμονίων

Εργασία και... χαρά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.